Přejít na obsah

BIKE [2007-2020]

Doporučené příspěvky

Odesláno

Nebude. Ja i spoustu kamosu fakt najezdi na tom retezu mraky km a neni vubec potreba menit. Straseni znicenou kazetou apod. je zavadejici a servisaci to radi delaji prave prot, aby neustale mohli menit :-)

Odesláno

Franto teď nevim jestli si neděláš srandu nebo tak:)

Ono dokud ten řetěz drží, samozřejmě jsi v pohodě - ale jak se ti jednou přetrhne (a nesmrtelnej neni), tak prostě budeš měnit jak převodníky, tak kazetu. Mně se to teda stávalo dosti pravidelně páč jsem na to samozřejmě kašlal a kdokoli na tom kole nějak trochu víc jezdí, řekne ti to samý..

Odesláno (upraveno)

Nedelam :-)

Ja ho samozrejme menim, ale treba po 1 000 nebo i vice km. Slo mi jen o to, ze servisaci casto zbytecne navrhujou vymenu po par km nebo doporucujou po 300 km "radeji preventivne vymenit" a to je blbost.

Upraveno uživatelem Frantik
Odesláno

No, po pravdě netuším... Jakej je přínos drahejch přileb?

Koukal jsem, že jsou od cca 700,-

Samozřejmě chci ochránit kebuli, pak ideálně hodně děravá - aby se hlava potila co nejmíň, vzdržela nejmíň 5 let; síťku prti hmyzu beru jako standard. Nějaký extrémní honič gramů nejsem.

Otec má z Lídlu a ještě mu vzadu blíká :-)

asi by bylo dobrý napsat +- cenovej nastrel......... ale mezi 2-5 t si vyberes dobrej, bezpecnej a dobře padnouci kousek

Odesláno

Nedelam :-)

Ja ho samozrejme menim, ale treba po 1 000 nebo i vice km. Slo mi jen o to, ze servisaci casto zbytecne navrhujou vymenu po par km nebo doporucujou po 300 km "radeji preventivne vymenit" a to je blbost.

A na to je právě ta měrka :-) každému řetěz odejde s jiným nájezdem, záleží co jezdíš, kolik vážíš, jak do toho dupeš,jak se o něj staráš atd. Měřit, měřit, měřit...

Odesláno

Ja jim vzdycky rovnou rikam, ze retez menit nechci, protoze oni maji tendenci ho automaticky menit porad, po kazde navsteve :-)

No jo ale jestli je tva navsteva vzdy ponekolika tisicich najetych km tak se ani nedivim ze ti ho chteji menit :-)

Odesláno (upraveno)

Samozřejmě chci ochránit kebuli, pak ideálně hodně děravá - aby se hlava potila co nejmíň, vzdržela nejmíň 5 let; síťku prti hmyzu beru jako standard. Nějaký extrémní honič gramů nejsem.

No tak si ji  kup v lidlu a bude ti take vzadu blikat :-)

Upraveno uživatelem kupko
Odesláno

No na hlavě ty gramy cítit jdou, z vlastní zkušenosti. děr taky co nejvíc... Radši fakt trochu připlatit a hlavně zkoušet a zkoušet, až ti nějaká padne jak ulitá tak je to ona... :)

Odesláno

Já řetěz měřím šuplerou. Měrku bych asi zned ztratil nebo někde založil. Tachometr jsem zahodil, zajímá mě jen čas tak si beru hodinky (akorát si musím koupit nějake qwartzky)

Odesláno

No na hlavě ty gramy cítit jdou, z vlastní zkušenosti. děr taky co nejvíc... Radši fakt trochu připlatit a hlavně zkoušet a zkoušet, až ti nějaká padne jak ulitá tak je to ona... :)

není díra jako díra ale.....D
Odesláno

Věčné téma řetěz. :-)

Už neměřím, měním po cca 1700 km, což jsou 2 - 3 měsíce. (10sp řetěz SRAM)

Nějaká zvláštní péče není, nemá to žádný význam.

Píšu z mobilu

Odesláno

jakém přínos??? Kvalita, bezpečnost, testování přileb..... je to malo pro svoje zdraví??
Odesláno

Jestli tady jsou lidi co nepečují o řetěz tak je odivuju...... není horší zvuk než nenamazanej řetěz, s tím jezdit to musí být člověk masochista..,... D

Odesláno

Dovolim si vsuvku k helmam:

Ja treba kdyz vybiral prilbu, tak jsem se klasicky dopracoval k tomu lepsimu. Takze jsem mel ve vyberu Poc trabec race, giro montaro, met parrabelum, bell 2r.

Jenze kdyz jsem je pak videl nazivo, tak hnus - vsechno to vypadalo jak helma z polystyrenu za 500. Proste v tom neni videt ta hodnota. I kdyz nepopiram, ze to muze trochu lip fungovat.

Treba kdyz jsem vybiral helmu na motorku, tak tam proste, kdyz zainvestujes, tak vidis do ceho.

Nakonec jsem vzal met crossover za litr, ktera plnila moje pozadavky, sedela mi na hlave (coz je imho nejdulezitejsi) a zpracovana byla jako vsechny ostatni.

Odesláno

Tak pokud nevidiš rozdíl mezi tím co sis nakonec vybral a tím zbytkem...opravdu to moc nechápu

ta co sis vybral je právě spíše ten polystyren kde ta bezpečnost bude malinko někde jinde

Crossover__05%5B1000x700%5D.jpg?forceSizp4pb10607447.jpg

Odesláno (upraveno)

takže:

1.) v přilbách se nevyznám vůbec, ALE

2.) bylo mi řečeno, že odlolnost (= bezpečnost) je u všech (pominu-li vyložený low-end) stejná, a že jde o to, že low-end toho dociluje plnou přillbou (těžší a potící se) a high end má v té cené "hromadu děr", které vydrží stejně (pokud člověk zrovna nenarazí na větev :-) )

Je to tak? Pokud ne, prosím proč ne.

Dále - kolik let přilba vydrží? (samo nepočítám náraz).

---

Jo, pokud schání někdo helmu na motorku, tak zrovna u nás v mototechně mají slevy, a mají slušnou za 800,-

(kupoval jsem tam minule stěrače a někdo se rozplýval, jak jsou tam helmy levné)

jakém přínos??? Kvalita, bezpečnost, testování přileb..... je to malo pro svoje zdraví??

Upraveno uživatelem odjinud
Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.
  • Vytvořit...