klobadysek Posted March 25, 2007 Report Posted March 25, 2007 Chceme jich co nejmene v zivote, ale co nejvice na hodinkach. Pochybuji ze tu bude mnoho tech co by nechteli alespon jednu na hodinkach mit. Zacnu u sebe, Big Date, protoze citelne datum je pro me skoro stejne dulezite jako cas. (Zatim takove hodinky bohuzel nemam)
Foundryman Posted March 25, 2007 Report Posted March 25, 2007 Datum, naopak nemám rád pidiciferníčky, proto netrpím chronografy.
sibirnaya Posted March 25, 2007 Report Posted March 25, 2007 jako foundryman, date, mozna jeste day date... vrchol rozkose je pro me mimostredna sekundovka... no a tourbillon
body3 Posted March 25, 2007 Report Posted March 25, 2007 den, datum a mimostředná vteřinovka, zatím pro mne nesehnatelná kombinace
Lovap Posted March 26, 2007 Report Posted March 26, 2007 Deň, dátum (ale malo by to byť v nejakom zaujímavom zobrazení, t.j. nie klasicky na "3") a samozrejme "turbijón" - to na "pokoukání". Chronograf nemusím.
babaq Posted March 26, 2007 Report Posted March 26, 2007 Rezerva nátahu, na víkend by se hodila, to nenosím hodinky na ruce. Takto bych je snad nezapomněl natáhnout...
Honza49 Posted March 26, 2007 Report Posted March 26, 2007 Stačí jenom dvě ručičky a malá vteřinovka. A ten "Turbijón " jenomže nám na něho malý plat
xmenm05 Posted March 26, 2007 Report Posted March 26, 2007 Datum a ač to vlastně je zjednodušení a ne komplikace, tak mimostředka ...
ctenar Posted March 26, 2007 Report Posted March 26, 2007 Tak to já se za svou posedlost chronografy nestydím.... ano, přiznávám dobrovolně, mám rád chronografy. POkud bych si měl vybrat mezi datem a chrono funkcemi, tak datum oželím.
dubraro Posted March 26, 2007 Report Posted March 26, 2007 Jako většina - čitelné datum. Vteřinovka v jakémkoliv provedení mi slouží jen k ujištění, že hodinky jdou.
Jumbo Posted March 26, 2007 Report Posted March 26, 2007 No tak pánové, nestyďte se a trochu to rozbalte. Co tak model Destriero od IWC. Tourbillon (viditelný zadním víčkem), věčný kalendář se čtyřmístným zobrazením roku, minutová repetice, měsíční fáze a chronograf ratrapante. Když se všechny ty komplikace nacpou do jednoho pouzdra, tak to nemá chybu - kromě ceny.
dubraro Posted March 26, 2007 Report Posted March 26, 2007 Tourbillon na náramkových hodinkách zdá se mi být poněkud samoúčelný, v podstatě technická ozdoba. Nejsem hvězdář ani houbař, fáze měsíce mne nechávají klidným. Nejsem ani tak sklerotický, abych si nepamatoval, jaký máme rok. Stopky na několika náramkových hodinkách mám, v životě jsem je nepotřeboval. Digitální stopky za 300 korun se lépe ovládají a jsou přesnější. Tož tak.
Jumbo Posted March 26, 2007 Report Posted March 26, 2007 To dubraro: Tož v podstatě máš pravdu. Jde jenom o to, jestli tě ta "zbytečně" složitá mechanika přitahuje nebo ne. Ve finále je zbytečně složitý každý mechanický strojek, když máme qurtzovou technologii. P.S. Kdyby ses narodil o nějaké to století dřív, mohl jsi Breguetovi říct, že vymyslel strašně složitou blbost, která v hodinkách na nic není!
sibirnaya Posted March 26, 2007 Report Posted March 26, 2007 jumbo, me to nepritahuje, cim mene toho je na ciferniku, tim lip. aspon nekdy. a jako dubraro, sekundovka me ujisti, ze hodinky jdou...
falkkon Posted March 26, 2007 Report Posted March 26, 2007 A co nejméně oblíbená komplikace??? Moje- kde na oblíbené brát peníze
RomanP Posted March 26, 2007 Report Posted March 26, 2007 Nojo a taky je na ni hezhý pohled u mechanik, navíc slouží pro kontrolu přesnosti. Datum kus od kusu. Některý hodinky jenom kazí a než ho mít na čtyřce, to radši vůbec.
mechano Posted March 26, 2007 Report Posted March 26, 2007 To dubraro: P.S. Kdyby ses narodil o nějaké to století dřív, mohl jsi Breguetovi říct, že vymyslel strašně složitou blbost, která v hodinkách na nic není! To bys ovšem byl za blba, neboť on to vymyslel v době francouzské revoluce. Tehdy se jednalo o převratný vynález.
dubraro Posted March 26, 2007 Report Posted March 26, 2007 To dubraro: P.S. Kdyby ses narodil o nějaké to století dřív, mohl jsi Breguetovi říct, že vymyslel strašně složitou blbost, která v hodinkách na nic není! Možná žiju v bludech, ale myslím, že tourbillon byl vynalezen pro použití ve stacionárních ev. kapesních hodinách, k tomu, aby kompenzoval vliv gravitace, magnetického pole Země, otáčení Země a jánevímčehoještě na setrvačku a krokový mechanismus. U nejpřesnějších strojů tohoto druhu je jeho použití oprávněné a přináší zlepšení přesnosti a pravidelnosti chodu. Kompenzace se dosahuje tím, že celá sestava mechanického oscilátoru pomalu rotuje, tím na něj výše uvedené vlivy působí postupně ze všech stran a navzájem se vyruší. U náramkových hodinek jsou tyto vlivy víceméně kompenzovány pohybem hodinek v prostoru spolu s jejich nositelem. Pokud náramkové hodinky obsahují tourbillon, není to z důvodu potřeby zvýšit jejich přesnost, ale jen jako technická ozdoba, dokumentující technologickou pokročilost výrobce. Teda až do té doby, než se strojky s tourbillony naučili Číňané vyrábět za 50 dolarů
dubraro Posted March 26, 2007 Report Posted March 26, 2007 A co nejméně oblíbená komplikace??? Moje- kde na oblíbené brát peníze Ona to není úplně doslova hodinářská komplikace, ale - za největší obludnost považuji dvoje kompletní hodinky v jednom pouzdru. Jako třeba tady.
Recommended Posts