Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Dotaz čerstvého majitele Monster s 4R36.

Pokud mne chabá paměť neklame, tento model má mít ruční nátah. V návodu ale nemůžu přesný postup najít - v jaké poloze korunky je to možné?

Odesláno

Díky za radu - natahuji a natahuji, ale (ani po cca 50 nataženích) nejsem na konci - u jiných mechanik po cca 30-45 nataženích jsem na dorazu.

Monstra mají takovou rezervu nebo dělám něco špatně?

Odesláno

Díky za radu - natahuji a natahuji, ale (ani po cca 50 nataženích) nejsem na konci - u jiných mechanik po cca 30-45 nataženích jsem na dorazu.

Monstra mají takovou rezervu nebo dělám něco špatně?

myslím, že majú ochranu proti "pretiahnutiu", takže po plnom natiahnutí točíš už naprázdno

U automatů vůbec nepoznáš, zda je pero dotažené naplno (pokud tedy nemají ukazatel rezervy nátahu).Na druhou stranu nehrozí, že praskne jako u klasických mechanik, které lze natahovat pouze ručně. Pero proklouzne díky pružině, která má právě zabránit jeho přetržení. Udává se, že jedno otočení korunky o 360 stupňů je cca 1 hodina chodu. Takže stačí několikrát protočit a pak dát na ruku, na které se již automaty dotáhnou. Točit s korunkou jako urvanej moc dobrý není.

Odesláno (upraveno)

Díky za vysvětlení - jsou to mé prvé automaty, takže zjišťuju jak je ručně natahovat.

Mám ještě troje mechanické, které každé ráno natahuju a budu muset i ty automaty (holt málo rukou na nošení ).

Upraveno uživatelem Mareka01
Odesláno

Každý deň vyskrutkovávať korunku nie je bohviečo pre závit. Radšej ich nechaj nech sa zastavia /pokiaľ ich dlhšie nenosíš/.

Odesláno

Díky za vysvětlení - jsou to mé prvé automaty, takže zjišťuju jak je ručně natahovat.

Mám ještě troje mechanické, které každé ráno natahuju a budu muset i ty automaty (holt málo rukou na nošení ).

Ruční nátah u automatů je pouze pomocná funkce na rozběh strojku, je tu někde o tom pár vláken. Neslouží prioritně k tomu, aby se s ním hodinky natahovaly každý den jako klasické mechaniky, je to dáno jinou konstrukcí odlučovače. Konzultoval jsem tento problém s hodinářem a on mi ukázal, jak extrémně je soukolí u automatů zatěžováno při natahování korunkou. Takže jednoduše řečeno, pokud je jednou za měsíc natáhneš, nic se neděje, pokud to budeš dělat každý den, po nějaké době Ti podají ruku. Jak píše lucid, ruční nátah u automatů slouží prioritně k rozběhu hodinek, tj. pár otočení korunkou a potom nasadit na ruku a zbytek nechat na rotoru. Vede se tu o tom dost diskuzí, někdo tvrdí, že pokud tam ta funkce je, má se využívat jako u klasických mechanik, ale mám to od hodináře,který fakt umí.

Odesláno

Vlastně není ani extra nutné kroutit korunkou, u pětek (strojek 7S36 - bez hackingu a ručního nátahu) jsem to bral podle návodu a po zastavení vždy jen 30 sekund třepal a dal je na ruku-úplně to stačilo. Zvykl jsem si a nedělám to jinak ani u ostatních automatů, přestože nátah korunkou mají.

Odesláno

Přímo v návodu (nevím, jestli to někdo čte) u mých Monster je uvedný postup, že se má mávnout hodinkama ve vodorovné rovině sem-tam asi 20x. Alespoň tak nějak si to pamatuju.

Odesláno

Vlastně není ani extra nutné kroutit korunkou, u pětek (strojek 7S36 - bez hackingu a ručního nátahu) jsem to bral podle návodu a po zastavení vždy jen 30 sekund třepal a dal je na ruku-úplně to stačilo. Zvykl jsem si a nedělám to jinak ani u ostatních automatů, přestože nátah korunkou mají.

Mám to ůplně stejně. Když tak o tom přemýšlím, tak jsem nikdy ruční nátah u automatů nepoužil.

Odesláno

Záleží, co děláš. Pokud je dáš na ruku a jsi pak dýl v klidu, tak se za chvilku zastaví :) Proto jim dáváš těch 20-30 protřepání. Pokud je nasadíš a hýbeš se, tak to první třepání samozřejmě není třeba.

• po 2 týdnech...
Odesláno

nemáte někdo monstra na engineer ii ? strašně se mi to líbí, ale nevím jestli to nějak moc netrhá chlupy, nebo tak?

tady ukázka: 

post-22755-0-52913300-1441978138_thumb.jpg

Jinak už jsem taky konečně členem klubu, ty moje ještě mají přidán safír s modrým antireflexem a vypadá to skvěle, kdybych to uměl tak to vyfotím :)

post-22755-0-60630100-1441978377_thumb.jpg

Odesláno

nemáte někdo monstra na engineer ii ? strašně se mi to líbí, ale nevím jestli to nějak moc netrhá chlupy, nebo tak?

tady ukázka: 

attachicon.gifstandard.jpg

Jinak už jsem taky konečně členem klubu, ty moje ještě mají přidán safír s modrým antireflexem a vypadá to skvěle, kdybych to uměl tak to vyfotím :)

attachicon.gifDSC_00021.JPG

Na kolik prijde ten safir :-)

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...