Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Oboje monstra fuc a mam klid!

No a já si dal poptávku na oranžový monstra dvojky... Takže místo jedněch mě budou srát dvoje. :-) Jenže žena se zakoukala do mých monster a zkusila si je. Překvapivě i na její útlé ruce vypadají dobře, tak jsem říkal, pořídíme oranžády do komba a budeme si je tak nějak půjčovat... :-)

Odesláno

Já to zkoušel... I jsem je na podzim nafotil, do krabičky schoval a začal psát inzerát. Mám přece INOX, to jsou taková monstra v quartzu, tak nic jiného netřeba. Ale už jsem ten inzerát ani neuložil... 

Odesláno

Kluci ja to mel jinak: me se libily na 1 pohled, jiskra preskocila. Je fakt, ze asi vetsine lidi se nelibi, to chapu. Na druhou stranu, presne to me bavi :) zadnej mainstream.

Odesláno

Mne se libí, jenom mě sere ta jejich (ne)přesnost.

To chapu, taky by me to tocilo o tom zadna.

Odesláno

Teď jsem je začal pořádně sledovat. Včera v 8 večer jsem je srovnal na sekundu a odložil na dýnko. V šest ráno: +9s. Od té doby je mám na ruce, po třech hodinách je odchylka +7s, tedy zpozdily se o 2 sekundy. Poloha je více méně pořád stejná, páč sedím u kompu a datlím fo klávesnice. Uvidím večer. Ale to už snad možná stojí a za nějaké poladění....

Odesláno

Bushman: pokud bude odchylka za 24 hodin do +10 nic bych neladil.

Odesláno (upraveno)

No když si s nima budu hrát a budu je na noc pokládat na  dýnko a přes den nosit, tak se budu motat pár sekund někde okolo nuly. Ale to právě nechci, chci je mít na ruce 24 hodin denně... Proto mám ku..a potápky, abych se s nima mohl i sprchovat. :-))))))) Potřeboval bych, aby prostě za 24 hodin běžného mého nošení šly pár sekund do plusu. Jenže to mi nikdo stejně nevyladí, vyladí to na vibrografu v daných polohách, ale realita takového nošení bude někde jinde. Asi jsem fakt odkázaný na baterkáče... :-))))

Upraveno uživatelem Bushman
Odesláno

Bushman: mam skromny dotaz. Je to tak dulezite, ten totalne presny cas?

Odesláno

Bushman: mam skromny dotaz. Je to tak dulezite, ten totalne presny cas?

u Chronomagora celkem dost. Jestli chceš mít nepřesné hodiny, kup si na Alibabě něco za 10 USD a fertig

Odesláno

Jasně, že to je důležité. :-) Hodinky mají ukazovat přesně, musím se na ně spolehnout. A ne, že si dělají co chtějí a zpožďují se nebo předbíhají podle nálady. Já věděl, že nemám prodávat ty rádiem řízený solární Citizeny... :-))))))

Odesláno

Jasně, že to je důležité. :-) Hodinky mají ukazovat přesně, musím se na ně spolehnout. A ne, že si dělají co chtějí a zpožďují se nebo předbíhají podle nálady. Já věděl, že nemám prodávat ty rádiem řízený solární Citizeny... :-))))))

Moje řeč. V nejhorším přesná quartz Seika či CItizen.

Odesláno

A nebo si poridit neco se sofistikovanejsim strojkem ;-). Ja osobne odchylku do nejakych 15s/den u monster neresil. Na noc stejne sly dolu,protoze spim s hodinkama s tritiem. A jednicky sly kalupem hodne, takze sem je daval na korunku, to je vyrazne zpomalilo.

Mam vcil potapky dvoje, takze monstra uz nechci :-P.

Odesláno

Když jsem si ještě hrával s WatchAccuracy, tak si pamatuju, že mi dvojková Monstra šla cca +15s/den. Při mém stylu nošení, přes den na ruce, odpoledne a v noci v šuplíku, naprosto dostatečná přesnost. V pondělí jsem vždy nastavil na hodinkách mínus jednu minutu a věděl jsem, že do konce týdne se pohybuju pořád v odchylce jedna minuta, ať už plus nebo mínus.
A další pondělí jdou na ruku stejně jiné hodinky.
Jak jdou v průběhu dne, či týdne je pro mě irelevantní, důležitá je pro mě informace, že jsem stále +/- jedna minuta od přesného času, při daném stylu nošení.

Jasně hodinář mi poladil ETU a ta dělá do jedné sekundy, takže pocitově je to někde jinde. Ale pro mě je důležité vědět jaký čas nastavit na hodinkách v pondělí, abych to v průběhu týdne nemusel řešit. Samozřejmě v nějakém rozumném limitu, což je pro mě právě ta jedna minuta.

Ale jak praví klasik, je to na vkusu každého soudruha. Co vyhovuje jednomu, nemusí vyhovovat druhému.

Stejně nejvíc nosím Garmin Fenix 3 a tam se o přesnost starat nemusím. :)

Odesláno

Jasně, mám to podobně. Taky nemám problém seřídit mechaniky podle toho, jakou mají odchylku a pak je v klidu týden nosit. Jenže tyhle monstra nějak nechápu. Včera jsem tu psal, že jsem je na noc odložil na dýnko a udělaly asi +10 sekund. Pak jsem je celý den nosil, to mám vypozorováno, že se zpožďují. Takže večer měli z těch +10 s už jenom asi +3 s. Ok, odložím na dýnko, uvidíme ráno. Takže jsem je dal na stůl do stejné polohy... a ráno -10 s oproti přesnému času, tedy zpozdily se za noc o 13 s. 

Takže v té samé poloze udělají jednou 10 do plusu a podruhý 13 do mínusu a to mi už teda moc v pohodě nepřijde. Dal bych je zregulovat, ale zase mi nechce je otevírat, tak fakt nevím. 

Odesláno

Takže v té samé poloze udělají jednou 10 do plusu a podruhý 13 do mínusu a to mi už teda moc v pohodě nepřijde. Dal bych je zregulovat, ale zase mi nechce je otevírat, tak fakt nevím.

Jasně, to je divné chování. Nicméně pokud by mi dávaly pořád snesitelnou týdenní odchylku, tak bych je neotvíral. Jenom IMHO.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...