Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Ruku na srdce, kdyby těm oběma stranám na té značka opravdu Záleželo, tak to udělají, ale jde jenom o prachy?.

• Odpovědi 99
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

Nojo, u Breitlingů už řvou hrůzou a Omega se třese :lol2: :lol2: :lol2: :lol2: :lol2: :lol2:

Kdyby se domluvily obě firmy na rozumné fůzi, mohly se ty krvavý prachy za právníky investovat do výroby a vývoje. Vzniklá firma by byla dost silná na expanzi do zahraničí, dál by si mohla dovolit vyrábět hodinky do 5 tisíc s kvalitní Myiotou (jedny od MPM mám a japonec šlape bez jediného problému) a stejné tak by v Eltonu mohli svobodně vyrábět krásné manufakturní hodinky za alespoň trochu LOGICKĚ ceny.  Jak by se nám všem krásně žilo...

Krasna vize,bohuzel jen v rovine sneni.

Návštěvník Jagman
Odesláno

Straspol souhlasim rad bych sel do obchodu a koupil normalni prim za 5-20tis a byl spokojen bohuzel jedno je bud moc cina a druhe je za nesmysl :(

Odesláno

Straspol souhlasim rad bych sel do obchodu a koupil normalni prim za 5-20tis a byl spokojen bohuzel jedno je bud moc cina a druhe je za nesmysl :(

Myiota není čínský stroj a Elton ji dokonce nějakou dobu používal taky (ale  montovaly se u nich  i strojky čínské provenience). Myslím že všechno je v lidech, myslím že dohoda by byla možná. MPM má širokou prodejní síť po celých Čechách, pokud by se ale Elton pokusil do téhle sítě dodávat svoje Diplomaty za kilo a Orlíky za padesát, narazí na naprosté nepochopení distributorů, hledajících pro své zákazníky zdůvodnitelný poměr kvality a ceny. Do této sítě by museli dodávat hodinky v rozmezí 3-cca 15 tisíc, aby mohli navázat na vlastní  tradici. Sami to dokázat nemůžou. Společně by to ale šlo. I prodej ,,luxusních" hodinek by musel dramaticky narůst. A ta obrovská reklama vlastně zadarmo! Že se dva rozumné týmy domluvily, podaly si ruce, začaly spolupracovat, toho by byly plné zprávy, plné noviny, to by byla senzace roku!!

Odesláno

Ač nejsem militarista, Elton a MPM bych nikdy nebratříčkoval, ten boj jednou snad skončí. MPM aktuálně huntuje, resp. vykrádá ELTON. Škody jsou bohužel již nenávratné, MPM hodinek v českých hájích koluje mraky. Nemám rád MPM, resp. lidi, kteří za ním stojí, Těm musí bejt jasný, že celý jejich PRIM projekt je podfuk. Spoléhají se na naše bezzubé právo, přehlcené soudy a roky se táhnoucí spory.

Odesláno

MPM teda nemusim, ale to neni tak uplne pravda. Proste si koupili znacku, za kterou zaplatili. Kdyby ta pravda byla tak jednoznacna, tak je to uz davno vyresene a uzavrene. Fandovstvi a pravo jsou dve rozdilne veci.

Odesláno

MPM teda nemusim, ale to neni tak uplne pravda. Proste si koupili znacku, za kterou zaplatili. Kdyby ta pravda byla tak jednoznacna, tak je to uz davno vyresene a uzavrene. Fandovstvi a pravo jsou dve rozdilne veci.

Opravdu si myslím totéž. I když mám s Eltonem ty nejlepší vztahy a jejich hodinky miluju, jsem hrdým majitelem několika limitek i vlastních projektů, tady se prostě v letech, kdy jsme se stali divokým západem, stala chyba a potíže se táhnou tak dlouho, že smírné řešení mi přijde čím dál vhodnější.

Odesláno

Já MPM nesnášim a cenová politika Eltonu mi leze krkem... Ale pěkný Český Primky za 10 - 15 tis. pořídit jde... Renovace v Eltonu... 

To je pravda. Jenom v nich máš ten strojek sto let za vopicema- ale pořád šlapou, žejo...

Odesláno

Kdo si tuhle tématiku prostuduje hlouběji, tak zjistí, že si tu ztrátu loga tehdy v Eltonu prokaučovali i svojí vinou - že to podcenili a hlavně podcenili zarputilou snahu MPM o vlastnictví tohohle loga.

Protože díky tomu logu se mohou tvářit jako letitá česká firma a odkazovat se na ni. Bez toho by nemohli mít takové úspěchy na českém trhu. Proto MPM neřeším - pro mně ta značka neexistuje. 

Odesláno

Tak ty jejich novodobí stroje nebudou podle mě o moc lepší:-) Nebo se pletu?

No, myslím že jsou alespoň NOVÉ. Něco je ze základu ETA, o občasných reklamacích jsem slyšel, když si to tady pořádně pročteš, zjistíš že spoustu podobných problémů řeší i světové firmy- jsme holt fórum chronických rejpalů...

Odesláno

Podle toho co jsem měl možnost různé kalibry proměřit, tak ty novodobé jsou horší než ty 40 let staré.

Rozlej mi, pls, trochu světla do temnoty neznalosti, ve které se potácím. V čem jsou horší? seříditelnost, odchylka nebo její stabilita?

Odesláno

Na jednom zahraničním fóru si zrovna jeden šťastný majitel Linea 40 naříká na nestabilitu odchylky, když při odložení na dýnku jdou téměř přesně, ale při už mírném vychýlení z této polohy, udělají 2 minuty/24 h, při nošení pak logicky chodí jak se jim za chce. Otevřel je, čímž se domnívá, asi i oprávněně, že přišel o záruku a zjistil obrovskou vůli na nějaké hřídelce. I přesto je z nich nadšený, protože je vlastně nenosí. Možná ojedinělý případ, ale stávat by se to nemělo a o kvalitě to leccos vypovídá.<br /><br />"z mobilu"<br /><br />

Odesláno

No, myslím že jsou alespoň NOVÉ. Něco je ze základu ETA, o občasných reklamacích jsem slyšel, když si to tady pořádně pročteš, zjistíš že spoustu podobných problémů řeší i světové firmy- jsme holt fórum chronických rejpalů...

Úplně stejně nové, jako třeba ETA 2824-2 - prostě vylepšená odvozenina původního strojku. Těm novým strojkům bych nic nevyčítal. Šlendrián je uvnitř Eltonu - že pouští ven šmejdy. Ty strojky jsou v pohodě.

Odesláno

Stačí se podívat na nový kalibr 98.01 v Orlících II, netřeba komentáře?.

No vidíš, já bych ten komentář rád...co je v těch výsledcích tak tragického? Díky za vysvětlení.

Odesláno

Jak říká Honza, panuje v Primu šlendriján a tím pádem i špatná výroba. Kalibr 98.01, výše uváděl, tak v případě řekněme základního modelu Omega Seamaster s ETA kalibrem nebo základního modelu Tudoru (což není o moc dražší výrobek) je to na reklamaci a bez řečí to přijmou. Tak velká chyba beet error se u těchto hodinek prakticky nevidí ani po mnoha letech činnosti. Rate není tak podstatný, ale pokud by si s tím někdo pohrál, stačilo by v poloze C (tedy dýnkem dolů) nastavit odchylku +005 a hodinky budou mít denně rozumnou časovou odchylku, která se přes noc srovná.

Nemůžeme Prim porovnávat s levnými hodinkami s ETA kalibrem, kde jsou podobné odchylky, protože Prim levné hodinky nejsou a tedy za 60 tisíc u českých hodinek očekávám naprosto precizní práci.

Jak se v praxi měří hodinky je vidět zde:

Odesláno

Tak ty jejich novodobí stroje nebudou podle mě o moc lepší:-) Nebo se pletu?

Neviděl bych to s těmi rejpaly tak hrozně. Ono totiž platí, že pozornost k detailům vede k dokonalosti. A hodinky, obzvláště této cenové kategorie, by měly být dokonalé a očekává se to od nich (technicky určitě, design je subjektivní). A pokud někomu nejde nebo přestává jít o ty detaily, je někde něco špatně. A mimochodem odchylka 2 min za 24, jak tu někdo psal, je snad exces, zmetek nebo porucha, protože - omlouvám se - automatické Timexy po šesti letech jsou na tom líp.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...