Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Máš to pěkný, Cyile !

Jaký máš výkony - cestovka, spotřeba, délka startu/přistání ?

Díky

Díky. Zenair CH-701 Sky Jeep. Americká stavebnice v různých fázích rozestavěnosti, nebo jen plány. Co si kdo objedná.

To moje stavěli mechanici z Kunovic, něco málo jsme potom předělávali sami.  

Je tam 912 Rotax ULS (100ps). Cestovka 110 až 150km/h, optimálně 120km/h. Nepřekročitelná 177km/h. Pádovka s klapkami 55, bez klapek (flaperony) 63km/h. Na roztočeným motoru se dá "letět" i 30 km/h. Bez motoru ale padá jak šutr, takže nouzáky jsou příjemnější až při 85-100km/h. Spotřeba 11-20litrů N95/100 na hodinu, záleží jak topíš pod kotlem. Dvě nádrže po 38litrech v křídlech, takže dolet na český poměry v pohodě, jen je třeba dávat bacha na celkovou váhu...jako u všech ULL. Délka startu a přistání potom závisí na míře zkušeností, odvahy, velikosti pneumatik, síle protivetru, použitém motoru, vrtule a td a td. Vzlet od 15 metrů, přistání podobně. STOL pilotáž ale vyžaduje speciální trénink a techniku a ne každý si na to troufne. Dá se s tím ale samozřejmě lítat i klasickým způsobem.    

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Kamaráde, začínám mít o Tebe tak trochu strach. Raději zajdi za svým obvoďákem ...... :cheers:

Ale no tak...

Do Chotěboře jsem jel na přání manželky, protože chtěla vidět akrobacii naživo.

A dnes? V Táboře v AK se vyskytl cestou z Porta Martin Šonka, tak jsem neodolal...

Co mám dělat, když mě nechceš vzít na vodu? Musím koukat do oblak ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...