Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

• po 4 týdnech...

Ja si nemuzu pomoct, ale ty roury nejsou moc koukatelny. Akorat to rachoti, ze z toho bolej usi, predvedou par vykrutu, klapky s podvozkem a to je tak vsechno. Estetika zadna. Vzpominam na prvni hodinu z aerodynamiky "Dejte tomu vykonny motor a poleti i vrata od stodoly." :-D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak rúry majú čím zaujať. Mne sa páči väčšina vojenských lietadiel. Samozrejme stíhacie sú naj. A dnes boli odlety z leteckých dní na Sliači. A zase ma potešil ten črep gripen. Maďarský nenahodil motor ani na viac krát a zase ostal stáť na SL a prenajatý Český nahodil na viacerí pokus a odletel smer Čáslav.. Takto museli prísť technici po maďara aj minulý rok.. Je to proste mašina. A toto nám tu má lietať. Zlaté naše Migy :) A odkaz na videjko od našeho minuloročného displej pilota.

Odkaz ke komentáři

Pilot takes detour to give passengers a closer look at Iceland?s Bardarbunga volcano :-)

http://www.telegraph.co.uk/travel/destinations/europe/iceland/11074303/Iceland-Bardarbunga-volcano-eruption-Icelandair-pilot-takes-passenger-on-tour.html

F.

Upraveno uživatelem F.B.
Odkaz ke komentáři

Fajný ten Corsair. Takto robil nálety na nás minulý rok v Radome. Zvuky vydávajú luxusné tieto druhovojnové mašiny. Spit, mezek, FW-190 atď. Ale raz som videl štartovať AN-2 skoro ráno, v hmle, poriadnej vlhkosti a to bol koncert ako sa ten motor snažili prebudiť k životu. Do teraz ľutujem, že som si to nenahral na video :)

Odkaz ke komentáři

Jojo, taky jsem byl v sobotu. Mám parádně spálenej nos:) Mě zklamalo jenom jedno nadzvukový éro (mám rád, když to dělá pořádnej bordel) a vůbec proudový letadla vlastně jenom Albatros, Alka a Delfín. Proč tam sakra byly čtyry F-16, když akorát stály? Vyhrožovali Galebem, Migem 15.. nic. A mrzelo mě, že nebyla žádná pořádná akrobacie na Extře. Ale celkově se mi to líbilo, no:)

Upraveno uživatelem Micey
Odkaz ke komentáři

• po měsíci...

Nechystáte se náhodou někdo na 37. burzu leteckých militárií do Speyeru? Rok co rok dumám, že bych si tam zajel, ale vždycky mě odradí 12 hodinová cesta několika vlaky se 3 přestupy. Navíc s mou mizivou schopností domluvit se německy. Takže bych potřeboval nějakého leteckého spolušílence, který by byl buď schopen zajistit přepravu, s tím že bychom si šábli náklady nebo dobrodruha, který by jel vlakem a zvládl by jazykovou stránku akce.

Odkaz ke komentáři

• po 4 týdnech...

Prehliadka kokpitu legendy SR 71 Blackbird. Na to aká je to mašina má jednoduché palubné hodiny. :)

http://allthingsaero.com/military-aviation/museums-military-history/gallery-virtual-cockpit-tour-of-the-amazing-sr-71-blackbird

Pre mna najuzasnejsie lietadlo, ktore kedy vzniklo. Vo vsetkom- letove vykony, technologia, operacne nasadenie. Ak prihliadnem na dobu vzniku, muselo ostatnym pripadat ako zo sci-fi filmu. Raz by som ho chcel vidiet nazivo v nejakom muzeu.
Odkaz ke komentáři

Mašina to je poriadna a tí páni piloti museli byť riadny frajeri. Ale rusáci proste urobili obyčajný Mig 25, ktorý mal výkony podobné, niesol kopu rakiet a radar sa kvôli extrémnu výkonu mohol zapnúť až po vzlete vo výške. A mal v chladení toľko alkoholu, že sa po letovom dni opilo celé letisko. :D

Odkaz ke komentáři

Návštěvník dlubix

Mašina to je poriadna a tí páni piloti museli byť riadny frajeri. Ale rusáci proste urobili obyčajný Mig 25, ktorý mal výkony podobné, niesol kopu rakiet a radar sa kvôli extrémnu výkonu mohol zapnúť až po vzlete vo výške. A mal v chladení toľko alkoholu, že sa po letovom dni opilo celé letisko. :D

Ono se to ale vážně chlastalo :) 

Odkaz ke komentáři

co sa tyka cestovania lietadlom, milujem trip reporty od tohoto pana :)

http://forum.airways.cz/viewtopic.php?f=42&t=7084

co ja viem.. keby som ja zacal pisat niektore svoje zazitky z cestovania lietadlom (akoze nemam cas a niektore su publikovatelne len pod umeleckejsim pseudonymom nez mam dnes).. tak rozhodne by to nebolo o tom kde ma kolko cinanov predbehlo pri okienku, ake amarouny som dostal v miske a kolko meskala batozina ;-)

my chladime frezu alkoholom - no co ti budem hovorit :) Ale Mig25 zase nebol schopny blackbirda zostrelit. Aj ked jedna vec ma na tom zaujala - okrem radaru ktory sa dokazal vznietit - a to ze udajne v nom nebol jediny tranzistor. neviem teda ci este 25ky lietaju, a ci lietadlo s doletom 200km ma dnes vyznam, ale fakt je ze na rozdiel od SR71 je cely ocelovy, prakticky je to okridlena ozbrojena raketa. americania z toho udajne vymakli nad izraelom Mach 3.2 a pristalo to so zhorenymi motormi. a nebol na tom jediny strojový zvar - vsetko rucna robota.

Pre mna najuzasnejsie lietadlo, ktore kedy vzniklo. Vo vsetkom- letove vykony, technologia, operacne nasadenie. Ak prihliadnem na dobu vzniku, muselo ostatnym pripadat ako zo sci-fi filmu. Raz by som ho chcel vidiet nazivo v nejakom muzeu.

najlepsia cast pribehu je ako CIA dostala za ulohu nakupit dostatocne mnozstvo titanu, kedze v tej dobe nemali dostatok materialu. tak ho nakupili - v latinskej amerike od KGB :)

Upraveno uživatelem instant
Odkaz ke komentáři

co ja viem.. keby som ja zacal pisat niektore svoje zazitky z cestovania lietadlom (akoze nemam cas a niektore su publikovatelne len pod umeleckejsim pseudonymom nez mam dnes).. tak rozhodne by to nebolo o tom kde ma kolko cinanov predbehlo pri okienku, ake amarouny som dostal v miske a kolko meskala batozina ;-)

my chladime frezu alkoholom - no co ti budem hovorit :) Ale Mig25 zase nebol schopny blackbirda zostrelit. Aj ked jedna vec ma na tom zaujala - okrem radaru ktory sa dokazal vznietit - a to ze udajne v nom nebol jediny tranzistor. neviem teda ci este 25ky lietaju, a ci lietadlo s doletom 200km ma dnes vyznam, ale fakt je ze na rozdiel od SR71 je cely ocelovy, prakticky je to okridlena ozbrojena raketa. americania z toho udajne vymakli nad izraelom Mach 3.2 a pristalo to so zhorenymi motormi. a nebol na tom jediny strojový zvar - vsetko rucna robota.

najlepsia cast pribehu je ako CIA dostala za ulohu nakupit dostatocne mnozstvo titanu, kedze v tej dobe nemali dostatok materialu. tak ho nakupili - v latinskej amerike od KGB :)

Obe lietadlá vznikli za odlišným účelom. Blackbird ako prieskumný, MIG-25 ako záchytný stíhač. Preto síce dosahovali podobné výkony (Blackbird o niečolepšie) čo sa týka rýchlosti a dostupu, ale Blackbird bol čo sa týka doletu a schopnosti dlho letieť M=3 iná liga. MIG-25 to nepotreboval, PVO ho mala naviesť na cieľ a ten mal zničiť raketami. Ale bez ohľadu na určenie, technologická prevaha je jednoznačne na strane Blackbirdu. Asi najmarkantnejšia je pri motoroch, teda ich výdrži pri vysokých rýchlostiach. Piloti MIG-u mali zákaz letieť rýchlejšie, ako Mach 2,8. Pri vyšších dochádzalo k nenávratnemu poškodeniu motora, strop bol Mach 3,2. Blackbird 25 % času zo všetkých "ostrých" misií odlietal v režime Mach=3.

Radar MIG-25 bol naozaj čisto elektrónkový, s výkonom 600 kW. Vraj to dokázalo na dialku ugrilovať králika v tráve vedľa pristávacej plochy ...

Ináč obe lietadlá držia ešte aj dnes niekoľko platných svetových rekordov.

Napríklad :

MIG-25 - stúpanie do výšky 20 000 m za 2 min 50 s

Blackbird -  Los Angeles- Washington (3 701 km) za 64 min 20 s

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...