lucid Odesláno 16. listopadu 2013 Nahlásit Odesláno 16. listopadu 2013 (upraveno) .. pro mě mají pětky auru low-cost socek přičemž bych tu antipatii srovnal a averzí mnohých na logo Orientů. Volkswagen Brouk byl rovněž vysmívané lidové vozítko, ale na rozdíl od řady dalších aut, které upadly v zapomnění, o něm ví téměř každý. S pětkami je to podobné. Upraveno 16. listopadu 2013 uživatelem lucid
vraby Odesláno 16. listopadu 2013 Nahlásit Odesláno 16. listopadu 2013 a oproti Seikům mají Orienty dost hnusnej pásek (z vlastní zkušenosti) a taky nemají průhled na strojek (což myslím, Seika mají)a btw. pokud se vrátím k původnímu tématu, tak i pro mě mají pětky auru low-cost socek přičemž bych tu antipatii srovnal a averzí mnohých na logo Orientů. Pásek bych neřešil,za pár kaček se dá pořidit něco jiného,průhled také ne a auru socek? villain83 už ti to napsal.
mikulíšek Odesláno 16. listopadu 2013 Nahlásit Odesláno 16. listopadu 2013 (upraveno) Panecku,auru low-cost socek,to jsou docela silny slova na to,co ty hodinky nabizeji za par korun,nemyslim si,ze by byla na svete jina firma,ktera ti za par susni nabidne in-house strojek,skvelou lumi a zpracovani takovy,ze hodinky za dvoj,mozna trojnasobek takhle nevypadaj.. Silná jsou, obzvláště od někoho, kdo si dražší hodinky nemůže ani dovolit. Naprosto s tebou souhlasím, že poměr cena/výkon je excelentní. Jde spíš o osobní sympatie... možná způsobené obrovskou nabídkou modelů, od nejlevnějších základních automatů po relativně dražší kusy. Prostě když jsem si vybíral potápky, tak pětky ve mně vzbuzovaly méně důvěry než by si zasloužily. Proto možná taky upřednostňuji Orienty, které jsou objektivně víc "soc" než Seiko, ale mají všechny stejné logo. Upraveno 16. listopadu 2013 uživatelem mikulíšek
villain83 Odesláno 16. listopadu 2013 Nahlásit Odesláno 16. listopadu 2013 Silná jsou, obzvláště od někoho, kdo si dražší hodinky nemůže ani dovolit. Naprosto s tebou souhlasím, že poměr cena/výkon je excelentní. Jde spíš o osobní sympatie... možná způsobené obrovskou nabídkou modelů, od nejlevnějších základních automatů po relativně dražší kusy. Prostě když jsem si vybíral potápky, tak pětky ve mně vzbuzovaly méně důvěry než by si zasloužily. Proto možná taky upřednostňuji Orient, který je objektivně víc "soc" než Seiko, ale mají všechny stejné logo. Ale vsak ja taky nemam drahy hodinky,ale zrovna u Seika jsem v kritice fakt opatrnej,drive jsem je taky nemusel,ale proslo mi rukama,myslim,docela dost hodinek a uprimne,mit na hodinky ted dvojku s tim,ze vic pustit nemuzu,nesahl bych jinam,nez po petkach.Videl si nekdy stary(treba 30let)modely?Ja mam dvoje,starsi nez ja a uprimne si myslim,ze to zpracovani je na daleko vyssi urovni,nez spousta jinych hodinek ty doby.Dneska,kdyz mrknes treba na ebay,zjistis,ze je koupis za par korun.Zakoukas-li se do designu(subjektivni,chapu) a zase toho zpracovani,musis(ja jo)se nad tou cenou pousmat.Fakt hodne muziky za pusu.Vetsina modelovych rad od daleko slovutnejsich znacek se mi nelibi tolik,jako Seiko....nemoralizuju,jen rikam svuj nazor,ta firma je imperium:-)
vraby Odesláno 16. listopadu 2013 Nahlásit Odesláno 16. listopadu 2013 Nějak se to zvrtlo,jak Seiko tak Orient mám rád.Žádná fobie z loga nebo z 5 u mě není . Hawk
villain83 Odesláno 16. listopadu 2013 Nahlásit Odesláno 16. listopadu 2013 Nějak se to zvrtlo,jak Seiko tak Orient mám rád.Žádná fobie z loga nebo z 5 u mě není . Hawk +1 fobie mam z jinych "veci"
pionyr Odesláno 16. listopadu 2013 Nahlásit Odesláno 16. listopadu 2013 Myslím, že ty Orienty mají tochu větší číslice..Proto ten zmatek na ciferníku.
mikulíšek Odesláno 16. listopadu 2013 Nahlásit Odesláno 16. listopadu 2013 Ale vsak ja taky nemam drahy hodinky,ale zrovna u Seika jsem v kritice fakt opatrnej,drive jsem je taky nemusel,ale proslo mi rukama,myslim,docela dost hodinek a uprimne,mit na hodinky ted dvojku s tim,ze vic pustit nemuzu,nesahl bych jinam,nez po petkach.Videl si nekdy stary(treba 30let)modely?Ja mam dvoje,starsi nez ja a uprimne si myslim,ze to zpracovani je na daleko vyssi urovni,nez spousta jinych hodinek ty doby.Dneska,kdyz mrknes treba na ebay,zjistis,ze je koupis za par korun.Zakoukas-li se do designu(subjektivni,chapu) a zase toho zpracovani,musis(ja jo)se nad tou cenou pousmat.Fakt hodne muziky za pusu.Vetsina modelovych rad od daleko slovutnejsich znacek se mi nelibi tolik,jako Seiko....nemoralizuju,jen rikam svuj nazor,ta firma je imperium:-) Vážně to nebyla kritika na kvalitu zpracování atd. Celé Seiko impérium (včetně Orientu) si oprávněně zaslouží úctu... Já mám namysli opravdu jen sympatie k modelové řadě 5... vždyť první příspěvek tu označení pětek přirovnává k židovské hvězdě... prostě se mi nelíbí, že "5" se cpe jak na hodinky za minimální peníze (které občas vypadají jako NOS vintage kousky), kterých je všude plno a zároveň na dražší moderní modely. Zkrátka mnohé pětky by pro mě byly výrazně atraktivnější, kdyby tam ten "štít" s pětkou nebyl.Někdo nenávidí logo Orient, já moc nemusím pětky.
villain83 Odesláno 16. listopadu 2013 Nahlásit Odesláno 16. listopadu 2013 hmmmm,ovsem,tak spojovani Seika a zidu jsem teda jeste neslysel:-)k veci-nikdo ti to nebere,jen je tu par lidi(treba posledni dnesni prispevatele),kteri o tyhle firme vi x krat vic,nez ja,ze me mluvi jen subjektivni nazor,urcite ne odborny.At si kazdej nosi,co chce:-)Ale ja za tri roky,co tu jsem,posledni dobou podezrele casto navstevuju sekci tykajici se Seiko..obzvlast me bavi vintazni petky...a podotykam,mel jsem,nemam,mnohonasobne drazsi hodinky,ale uz se na to taky divam jinak,hledam si v nich to svoje..jako asi vetsina lidi tady v tom blazinci:-)
Primm Odesláno 17. listopadu 2013 Nahlásit Odesláno 17. listopadu 2013 a btw. pokud se vrátím k původnímu tématu, tak i pro mě mají pětky auru low-cost socek přičemž bych tu antipatii srovnal a averzí mnohých na logo Orientů. musim priznat, ze nove petky moc nesleduju, ale vintazni petky ze 70.let me bavi a nevnimam je jako socka auru. Mam je rad :-)
Jörg8X Odesláno 17. listopadu 2013 Nahlásit Odesláno 17. listopadu 2013 Pokud jde o sociálnost, ve společnosti lidí, kteří mluví o fejkovaných rolexech za 50 euro jako o vrcholu hodinařiny nebo nosí quartzové Diesely, si se Seiko 5 připadám jako king Já to mam podobně Seika byly moje první hodinky vůbec a 5ky byly první pořádné hodinky, co jsem si koupil. A jak už tu bylo řečeno, ve srovnáním s tím, co je ve většině hodinářství a co si lidi kupují (převážné módní značky jako Armani, Diesel atd.), je to pěkná hodinářská práce s tradicí.Taky se mi všechny nelíbí, ale proto jich nejspíš dělají tolik - aby si všichni vybrali
villain83 Odesláno 17. listopadu 2013 Nahlásit Odesláno 17. listopadu 2013 musim priznat, ze nove petky moc nesleduju, ale vintazni petky ze 70.let me bavi a nevnimam je jako socka auru. Mam je rad :-) Ta tak,novy modely nejak nesleduju,ale jak vidim nejaky starecky,tak vocumuju:-)
geometr Odesláno 17. listopadu 2013 Nahlásit Odesláno 17. listopadu 2013 Taky jsem si koupil jedny pětky - snzg07. Prostě se mi ty hodinky líbily, nic víc, ale taky nic míň. A musím říct, že jsou to jedny z hodinek, které mi nejlépe padly. Na mojí práci v terénu navíc ideál. A onehda jsme seděli v hospodě s kamarádem, co má Omegy. A teď mne nekamenujte, nechci ty dvoje stroje spolu srovnávat. Jen jsem došel k tomu, že ty Seika, jsou na tom, co se hodinek týká vlastně stejně jako ty Omegy (z použitých "technologií" nemají akorát safír) - renomovaná značka, in house strojek, který nemají leckteré trojnásobně dražší švícary. Chtěl jsem jen napsat, že z hlediska hodinařiny jsou to skutečně Hodinky a navíc dostupné všem. Rozumím však tomu, jak už jsme diskutovali někde o dost výše, že někoho prostě irituje to logo, prostě se mu nelíbí a vadí mu. No a to je důležitý. Já bych si hodinky, na kterých se mi něco nelíbí taky nekoupil. Jako socky mi, ale nepřijdou a drtivá většina lidí, se kterými se potkáte, stejně neví, o co jde, stejně, jako když máte na ruce třeba ty Omegy.
Jezevcik2 Odesláno 18. listopadu 2013 Nahlásit Odesláno 18. listopadu 2013 Nechť si zdejší "pětkobijci" přiznají, že kdyby to logo bylo součástí nějaké vrcholnější Seiko řady, tak na něj budou nahlížet jinak a možná i se zálibou.
misoo Odesláno 18. listopadu 2013 Nahlásit Odesláno 18. listopadu 2013 To je logicke, na loga sa pozerame pohladom vyznamu. Napr. skareda zlata nehodiaca sa 5cipa hviezda na GS. Vsetci ju tam chcu, bo znamena extra porciu presnosti
Čajíček Odesláno 20. listopadu 2013 Nahlásit Odesláno 20. listopadu 2013 Na pětkách nevidím nic špatného. Dokonce je mám rád, protože to byly první automaty co jsem měl. Až pak přišli modely SKX007, Monstra a další. Jestli si někdo myslí, že jsou to hodinky pro socky, tak ať si prohlédne co dneska nosí Češi na rukou.
odjinud Odesláno 20. listopadu 2013 Autor Nahlásit Odesláno 20. listopadu 2013 Koukám, že se moje téma opět rozjelo... :-) takže - fakt mám rád seiko. Mám monstra, diversky SKX (pepsi), vintage Bellmaticy, vinatge chrona a vintage oblekovky. Nemám rád "pětky". Samozřejmě jsou pětky a pětky. Některé jsou designem/zpracováním nad úrovní běžných ne-pětek. Ovšem vadí mi to logo. Jednak jako symbol sociálnosti (v rámci seiko automatů), jednak že je to už moc přeplácené. Když už jsme u toho, vadí mi i popis cifru na GS. Tam je taky spousta "bordelu", vč. té rezervy nátahu. Asi bych je ale vzal milost...
Ivanhoe34 Odesláno 20. listopadu 2013 Nahlásit Odesláno 20. listopadu 2013 (upraveno) Ja som dnes po dlhsom case vybral zo suflika svoje prve (a jedine) 5ky... Ano, je to lowend, ano, je tam ta leskla stigma na ciferniku No zvladam to psychicky ... za odmenu mam pohodlne, spolahlive hodinky za viac nez dobru cenu. Triezvy nadcasovy dizajn a.... nebojim sa ich nosit kamkolvek... Upraveno 20. listopadu 2013 uživatelem Ivanhoe34
Tom19 Odesláno 20. listopadu 2013 Nahlásit Odesláno 20. listopadu 2013 (upraveno) Ivanhoe a presne týmto si vystihol celú podstatu pätiek edit: a máš fakt nádherné steinharty Upraveno 20. listopadu 2013 uživatelem Tom19
odjinud Odesláno 20. listopadu 2013 Autor Nahlásit Odesláno 20. listopadu 2013 Ivanhoe - fakt pěkný, nebejt tam ta pětka, beru je hned .-)
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se