Přejít na obsah

Kam na dovolenou do Bulharska?

Doporučené příspěvky

Návštěvník YPO

Ahoj,

my sme boli vlani v Bulharsku asi po 30-tich rokoch. Mostalgia. Autom, cez Rumunsko - nostalgia. Poviem Vam, trochu som sa obaval cesty, ale doba zobrajucich deti na kazdom kroku je daaavno prec. Nelutujem a uz chystam dovolenku na buduci rok. Prespali s v Rumunsku (mesto Sibiu - nadherne). Ludia v penzionoch mili, ochotny. Nikde ziadny problem. 15 dni v Pomori. krasa. Rusi a Bulhari mi nevadia, urcite lepsie ako arogantni nemci. Vylety autom do Nesebaru a Sozopolu - parada. Plaze ciste (Chorvatsko je humus), vlny raz velke, potom male. Nadseni sme boli vsetci, cela rodina. Rano som vybehol na kolaciky, cerstve ryby, vecer prechadzky po korze. Neviem sa dockat buducej dovolenky v Bulharsku, Asi Kiten alebo Onzor. Zasa autom. A chcel by som v Rumunsku pocestovat trochu viac (nie iba Drakulov hrad).

dle popisu i fotografií to vypadá jako ve filmu pro pamětníky (chtěl sem napsat s Burianem, ale to by nebylo fér ..... spíš s Marvanem nebo Bohdalkou) .... ale proč ne  .... javůrku ty si povídáš sám pro sebe nebo ti to jenom nějak ujelo ?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• Po letech...
před 3 hodinami, Roman I. napsal:

Mně se to takhle debilně nahralo v ipadu a nešly ty černý pak smazat

Tak nám to aspon  popiš, třeba jsem tam taky byl a poznám to :-)).

Odkaz ke komentáři

před 2 hodinami, Berbatow napsal:

Je tam amfiteátr v Plovdivu?
Чудните мостове?

Mistr se pozná👌. Jeli jsme Bělogradčik, Veliko Tarnovo, Šipka, Buzludzha, Chisarja, Kazanlak a údolí thráckých králů, Plovdiv, Asenovská pevnost, klášter Bačkovo, Čudnite Mostovi a Belintash. Čistá nádhera.  Hory, antika, folklor, muzea.  Jako prolezl jsme po světě mraky muzeí, ale v muzeu v Kazanlaku mně spadla čelist. Muzeum růží. A stačilo se jen dovědět, že na 1 gram růžového oleje je potřeba otrhat 3,5 kg růžových okvětních lístků. 

IMG_5874.JPEG

IMG_5982.JPEG

IMG_6006.JPEG

IMG_6050.JPEG

IMG_6195.JPEG

IMG_6210.JPEG

IMG_6287.JPEG

IMG_5958.JPEG

IMG_6069.JPEG

Odkaz ke komentáři

před 54 minutami, Prochy68 napsal:

Co Musala?

Screenshot_20240911-215355~2.png

Je to velká země. Ale podle mě skrytý poklad na dovolenou pro blázny jako jsem já. Tak na 2 až 3 výjezdy po 10 až 11 dnech. 

Odkaz ke komentáři

Vrátil jsem se do roku 1999 kdy tuším CK Nomad pořádal první objevnou cestu Rumunskem a Bulharskem ( na konci zaměstnanec cestovky přiznal, že byla projeta prstem na mapě a na nás se testovala ) a byla to paráda.

Odkaz ke komentáři

před 9 hodinami, Roman I. napsal:

Je to velká země. Ale podle mě skrytý poklad na dovolenou pro blázny jako jsem já. Tak na 2 až 3 výjezdy po 10 až 11 dnech. 

Pokud je clovek mobilni, je tam porad co objevovat. Kdyz jedeme autem, vzdycky se stavime tady www.dalboka.bg

Odkaz ke komentáři

Nejlepší je, že na podzim tam na horách nepotkáš člověka. Paráda, všude skoro sami. 16 let jezdime s brachou do BG sami bez bab. Jediné co už nedám, je Musala (nohy už mám v prdeli). Foto krbu z města Melnik z domu bohatého obchodníka (krb je ve tvaru minaretu). Druhá fotka je ze stejného domu, vinný sklep. 432523997b7ded5e2faf0abcb50b39cc.jpga958941228d2b16ac290d7ca0680240d.jpg

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...