Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Zdar,

mám 2 letitá stavbka u Modré pyramidy, čistě jako spoření, úvěr neplánuju, a nyní mě uhání jedna jejich prodejkyně s nějakou akcí Prodloužení Plus, abych na to rychle přešel, že tato akce končí a "zítra bude pozdě".

Co jsem pochopil, akce znamená dodatek ke smlouvě, který by garantoval úrok 3% a prodloužení smlouvy na 3 či 6let.

Bohužel stavebko jde celkem mimo mě, ke konci roku tam na to jedno plácnu nějaký peníz, abych nepřišel o státní podporu, ale z hlavy podmínky co mám nevím. Podle všeho se tahle stav.spořitelna chystá moje staré (a výhodné) podmínky nějak zkrouhnout, takže velkoryse plánuje přejít na horší dobrovolně. Jinak prý chystají snížení úroků jednostranným úkonem z jejich strany či co.

Zítra tam asi zajdu, ne k té makléřece, ale přímo na pobočku co mám kousek tady od sebe se na to poptat, ale jestli víte něco o tom vy, uvítal bych předem nějakou radu co můžou a co ne, resp. nemáte-li přímo někdo zkušenosti s touto akcí.

Předem díky za info

• Odpovědi 48
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

Ahoj,

no čistě jen jako informace. Stavební spořitelna (pyramida) má ve smlouvách, že nemůže při neporušení podmínek cokoliv změnit. Jde o ryze nevýhodné smlouvy pro ně, protože doplácí úročení, které tam máš nastavené. Doporučil bych podívat se do těch smluv, které máš stávající. Jakoukoliv změnou však souhlasíš s novými podmínkami s novými parametry úročení (samo nižší) Mrkni na tenhle článek

http://finance.idnes.cz/stavebni-sporitelny-se-zbavuji-nepohodlnych-klientu-pdr-/spor.aspx?c=A130702_152233_spor_sov

Odesláno

"Odjinud" píše, že tam pošle peníze koncem roku, což bude bráno jako porušení smluvních podmínek. Ve VOP je napsáno, jakou měsíční částku si musí spořit (tuším 0,5% z cílové částky). Bude-li v prodlení, bude smluvní vztah ze strany stav.spoř. upraven...

Odjinud - nic bych neřešil. Podpisem zaplatíš poplatek za zvýšení cílové částky a automaticky přejdeš na na nové VOP.

• Po roku...
Odesláno

Tak sranda se stavbkem pokračuje. V lednu se mi ozvali, že prej spořím málo a na jednom stavebku mám "manko" cca 50.000 Kč a prej že to mám doplatit, jinak mi ho zrušej.

Je tada pravda, že jelikož na tomhle účtě zrovna nemám státní podporu, tak tam ukládám symbolicky případně loni vůbec, ale je jasné, že "dluh" je tam léta a samozřejmě mě s stavebkem z r. 2002 chtějí vufuckovat, tak to zkouší jak se dá, tj. jestli náhodou nemám peníze.

Tj. je nějaká jiná var. než to zaplatit?

BTW, je to výhodný v něm vůbec pokračovat?

Úrok je 3% P.A., vedení účtu 300,- ročně, 15% dań z úroků...

Předem díky za info.

Odesláno

V jedné stavebce dělám, sice v neprovozním (neobchodním) oddělení, ale něco málo o tom vím. Aktuální úrokové sazby ty spoření docela drtí, spořitelna musí dodržovat nasmlouvané parametry po celou dobu platnosti smlouvy a prodělává na tom gatě i s košilí. Otázkou je, jak je ve smlouvách ošetřena možnost výpovědi. Dost často se vypovídá z důvodu přespoření a odmítnutí nabídky na úvěr. Pokud nemáš chuť na řešení právní cestou, tak je asi nejjednodušší to vypovědět a dál se o stavebko nezajímat. Nicméně díky státní podpoře je to i se současnými parametry docla zajímavej produkt, kde jinde dostanete od státu prachy zadarmo? ;o)

Odesláno

Zkousej vsechno mozny. Prisel mi dopis, ze mam starou smlouvu a podle novych pravidel mi zvednou vedeni uctu ze 180/ctvrtleti na 360 kc. Jenze kdybych se vyhnul tomuto, tak se mi urokova sazba zmeni z 2% na 1,5%. Reseni je jasne.

Odesláno

Zkousej vsechno mozny. Prisel mi dopis, ze mam starou smlouvu a podle novych pravidel mi zvednou vedeni uctu ze 180/ctvrtleti na 360 kc. Jenze kdybych se vyhnul tomuto, tak se mi urokova sazba zmeni z 2% na 1,5%. Reseni je jasne.

mně to udělala Reifka...zůstávám u procent, furt se to vyplatí víc, než vedení...parchanti

Odesláno

Právě to řeším, tak uvidím, jak to bude probíhat. Každopádně se mluví o tom, že by se tato záležitost legislativně nějak upravila.

Odesláno

Právě to řeším, tak uvidím, jak to bude probíhat. Každopádně se mluví o tom, že by se tato záležitost legislativně nějak upravila.

Našemu malému letos stavební spoření končí, tak mě to docela zajímá, jak to celé probíhá. Nějak si neumím představit, že by to tam leželo ještě 12 let až do jeho plnoletosti. Pak sem prosím tě napiš, jak jsi dopadl a co to obnáší. Díky moc.

Odesláno

Ac to neni uplne k tematu. Ale trosku od 1.7. Se meni technicka urokova sazba. Z 1,9 na 1,3 u koop na garantovanych fondech. ;)

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...