Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Zdravím Vás a prosím o radu ohledně dámských hodinek.

Už celkem dlouhou dobu vybírám hodinky pro sebe. Ráda bych se vešla do rozmezí 15.000 - 20.000 Kč, nicméně limit je cca 28 tis. Chtěla bych kvalitní hodinky, kde bude cena odpovídat kvalitě. Po přečtení mnoha příspěvků na tomto fóru jsem zavrhla prvotní nápady na Tissot a Festinu a momentálně váhám nad Certinou a pomalu se posunuju k Longines, což už se dostávám na limit.

Moje požadavky:

- švýcarský výrobce

- mechanický/Automat

- sklo safírové

- pouzdro prvky zlacení (za účelem sladění s ostatními doplňky)

Přání:

- pásek zlacený nebo bicolor (je docela těžké najít hodinky v cenovém limitu s takovým páskem, takže se smířím i s koženým)

U Certiny by moje požadavky splňovalo toto:

http://www.hodinky-koscom.cz/cz/certina-c561-7195-44-16

Nicméně jsem pátrala dále a zaujaly mě tyto hodinky Longines:

s koženým řemínkem: http://www.hodinky-koscom.cz/cz/longines-l4-260-2-11-2

nebo bicolor: http://www.hodinky-koscom.cz/cz/longines-l4-260-2-11-7

I s ohledem na rozdíl v ceně mezi Certinou a Longines, chápu, že hodinky jsou neporovnatelné. Dávám to sem jako ukázku toho, co hledám, a prosím, zda byste mi třeba poradili i nějakou jinou značku (Švýc., automat) - ideálně někde mezi Certinou a Longines anebo i na úrovni Longines, případně napsali Vaše názory na uvedené značky. Absolutní limit je cca 28 tis.

Děkuji.

Odesláno (upraveno)

Ty Longines jsou dobra volba. V teto cenove relaci možna jeste TagHeuer nebo možna i Omega. Za 28 by daly koupit. A samozřejmě Rado.

Upraveno uživatelem Frantik
Odesláno

Souhlas s Frantikem. Longines jsou v pohodě, a je to taková příjemně "dámská" značka - některé mé kolegyně je nosí často, rády a spokojeně :). U Rado se dá v uvedeném limitu docela i vybírat, pokud by byly přípustné i quartzky, tak i HODNĚ vybírat. (Nové) Tag Heuer nebo Omegy jsou v uvedeném provedení obávám se dost mimo limit...

Odesláno

Ahoj Kataríno,

chápu, že máš nějakou představu o svých budoucích hodinkách, ale nechceš si ten bicolor ještě rozmyslet? Myslím, že je to designově už pár let dost out... Nicméně ještě mě nějaké orloje v tomto stylu napadly:

* Oris Big Crown Pointer Date Ladies -- dají se sehnat kolem 20k

* Oris TT1 Date Ladies -- dtto

* Ebel Sportwave -- dtto, krásné, u nás poměrně neobvyklé hodinky

* Davosa Automatik Damenuhr 166.181.10 -- ekonomická varianta, cca 15k

* Mido Baroncelli 2 Ladies -- cca za 18k, taky ne úplně běžné v Čechách

Nákup v Koscomu bych nedoporučoval, je strašně drahý. Cena je tam běžně o 50 až 100% vyšší, než se dá sehnat např. v Německu, Švýcarsku, či přes chrono24. Ideální je podle mě koupit švýcarské hodinky ve Švýcarsku a udělat si tak hezký výlet... :)

Také si nemyslím, že by zrovna Longines byly nějaké ultimátní hodinky (i když pochopitelně nejsou špatné). Značka mi ale není moc sympatická, protože má podle mě dost nevyrovnanou minulost :) Kromě toho, většina lidí (co hodinkám zas tak moc nerozumí, ale někdy o tom někde něco četli nebo slyšeli - jako třeba můj šéf) si myslí, že Lonžíny jsou něco, na čem můžou všichni kolem oči nechat, což zase není tak úplně pravda...

Každopádně přeju šťastnou ruku při výběru.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Odesláno

Za mě teda ty Orisy Big Crown, co doporučoval Kex.

Jsou fakt nádherný a oproti těm Longinům chytnout na první pohled za oko.

Záleží na tom, jestli se chceš z hodinek těšit sama, nebo zároveň chceš, aby ti je pochválil i někdo další. :) Jestli sama, tak Longines, jestli i někdo další, tak Oris. :)

• po 2 týdnech...
Odesláno

Zdravím Vás,

díky moc za odpovědi a tipy.

Jsem ráda, že jsem nebyla tak úplně mimo. U Oris jsem taky pátrala, ale přišlo mi to už mimo limit, i když je pravda, že jsem vycházela z cen na Koscomu, což asi nebylo úplně ideální.

Asi nakonec zůstanu u těch Longines, i když i ty zlaté Hamiltony výše se mi hodně líbí.

Ještě mám jeden dotaz, pokud byste mi mohli poradit. Mám docela dost úzké zápěstí (cca 14 cm), takže hodinky musím vyzkoušet, proto bych nerada nakupovala přes net. Nemáte tip na nějaký obchod v oblasti Moravy (ideálně Moravskoslezský kraj), kde by se hodinky uvedených značek prodávaly a kde nejsou až tak předražení?

Díky moc

Katka

Odesláno

Ještě mám jeden dotaz, pokud byste mi mohli poradit. Mám docela dost úzké zápěstí (cca 14 cm), takže hodinky musím vyzkoušet, proto bych nerada nakupovala přes net. Nemáte tip na nějaký obchod v oblasti Moravy (ideálně Moravskoslezský kraj), kde by se hodinky uvedených značek prodávaly a kde nejsou až tak předražení?

Díky moc

Katka

Katka,

Nie je to uplne moravskoslezsky, ale tesne vedla :-) - mozem vrelo odporucit predajnu Gold Eligius v Zline, su tam vsetci velmi ochotni. Cez maily sa dohodnes a hodinky uz len prides vyzdvihnut. Uprava remienka je samozrejmostou.

http://www.goldeligius.cz/

Odesláno (upraveno)

Já bych Certinu nějak extra pod Longines nedával. Určitě ne tak, aby byla cena L oproti C dvojnásobná.

Certina má vyšší vodotěsnost zajištěnou systémem DS. A myslím, že i slušné jméno. V materiálech, technice a ve zpracování rozdíl nebude.

Z jejich bicolorní produkce se mi víc líbí tyto  http://www.hodinky-koscom.cz/cz/certina-c001-207-22-037-00, navíc nejsou tak maličké jako ty Longines.

25mm je i na holku málo, aby to nevypadalo jak Zarja po babičce. Zvaž to ještě...

edit: a ještě rada, hodinky by měly ladit k celkové konstituci postavy (váha, výška, tvar). Obvod zápěstí není jediným určujícím rozměrem.

Upraveno uživatelem bandicoot
Odesláno

Zdravím Vás,

díky moc za odpovědi a tipy.

Jsem ráda, že jsem nebyla tak úplně mimo. U Oris jsem taky pátrala, ale přišlo mi to už mimo limit, i když je pravda, že jsem vycházela z cen na Koscomu, což asi nebylo úplně ideální.

Asi nakonec zůstanu u těch Longines, i když i ty zlaté Hamiltony výše se mi hodně líbí.

Díky moc

Katka

Ak máš takéto úzke zápästie, považujem za nutnosť hodinky najprv vyskúšať. Mám bohaté skúsenosti s manželkou s rovnakým obvodom ruky. Aj to, čo má človek pred očami vo vitríne a vyzerá to OK, mnohokrát na ruke nesedí dobre.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...