t2 Odesláno 28. července 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. července 2013 Asi jsem měl mezery ve vzdělání longlife quartzek. Myslel jsem že mezi baterkáčema vede 10ti letý casio. Ale tady píší o 20ti letech provozu.http://www.hknebel.org/Uhren/Art/AltEnergy/TTC/Iseco5/iseco5.htmlZná někdo něco podobnýho nebo ještě delšího? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Frostie Odesláno 28. července 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. července 2013 Asi jsem měl mezery ve vzdělání longlife quartzek. Myslel jsem že mezi baterkáčema vede 10ti letý casio. Ale tady píší o 20ti letech provozu.http://www.hknebel.org/Uhren/Art/AltEnergy/TTC/Iseco5/iseco5.htmlZná někdo něco podobnýho nebo ještě delšího?jj, je to model cca z roku 1990, tenkrát to byla v Německu velká bomba s mediální masáží. Pořizovací cena byla 299,- DM, takže jsem si je nakonec tenkrát v Mnichově nekoupil a dal jsem přednost titanovým Citizen Solar za 199,- DM s udávanou přibližně stejnou životností... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Chilliluk Odesláno 5. srpna 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. srpna 2013 Já už četl od pár lidí na watchuseek fóru, že jim např. u klasických géček baterka taky vydržela 20 let - např. DW-5900, které nemají osvětlení. Když nepoužíváte alarm, tak myslím, že už tam pak nemá co baterii vybijet a klidně bych tomu věřil...akorát to teda není oficiálně udávaná výdrž. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tomak Odesláno 31. srpna 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. srpna 2013 Mně Géčka od Casia vydržely 16 let na jednu baterii. V návodu bylo, že vydrží sedm let pokud budu vteřinu denně svítit a každý den použiju na pár vteřin alarm. Já svítil a málo a alarmem se budil snad jen na dovolené - tak baterie vydržela těch 16 let. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Frostie Odesláno 31. srpna 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. srpna 2013 Mně Géčka od Casia vydržely 16 let na jednu baterii. V návodu bylo, že vydrží sedm let pokud budu vteřinu denně svítit a každý den použiju na pár vteřin alarm. Já svítil a málo a alarmem se budil snad jen na dovolené - tak baterie vydržela těch 16 let.pěkné. O který model géček se konkrétně jednalo? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
wave ceptor Odesláno 31. srpna 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. srpna 2013 Dobrá haluz. Tak to už je výdrž z říše snů. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Henatko Odesláno 1. září 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. září 2013 Já mám doma digi "no name - Jaga" a baterka tam je už 15let a stále šlapou a svítí. Odesláno z mého Z10 pomocí Tapatalk 4 Beta Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tomak Odesláno 30. listopadu 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. listopadu 2013 (upraveno) To Frostie: Jedná se o DW-340, zde foto z WUS, já mám ty s modrým 300M. Upraveno 30. listopadu 2013 uživatelem Tomak Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Frostie Odesláno 30. listopadu 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. listopadu 2013 díky, parádní výkon! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tomak Odesláno 30. listopadu 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. listopadu 2013 Jj ty toho se mnou zažily a schytaly šrámů - myslím, že by si zato zasloužily renovaci pouzdra vč. minerálního sklíčka - tady je na to dobrý odkaz http://www.tickdong.com/casio-dw-340-case-part.html Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
HB63 Odesláno 1. prosince 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. prosince 2013 Taky mám DW - 340 a fungujjí asi 14 let.Udávaná životnost těch sedum let jak píše Tomak.Nenosím je jenom proto,že řemen byl už opotřebovaný a rozpadnul se. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
HB63 Odesláno 1. prosince 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. prosince 2013 (upraveno) Ještě dvě rychlofotky. Nevěděl by někdo kde koupit novej řemen? Upraveno 1. prosince 2013 uživatelem HB63 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
siwi Odesláno 1. prosince 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. prosince 2013 V případě mých Casio W-780 mi baterka vydržela 15 let, takže by mě dvacetiletá výdrž digitálek vůbec neudivila. Odesláno z mého Nexus 7 pomocí Tapatalk 4 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tomak Odesláno 1. prosince 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. prosince 2013 Těch 16 let byl jen odhad při spontánní reakci na téma, ve sktutečnosti je to ještě trochu víc - dostal jsem je jako vysněný dárek k Vánocům 1995 a baterie doběhla letos (2013) v březnu - tj. více než 17 let. Posílám i pár fotek, ze kterých je vidět, že jsem je moc nešetřil - několikrát jsem se s nima vysekal na kole apod., takže na minerálním sklíčku je pár dost hlubokých rýh, nápisy na pouzdře už byly tak sedřené, že jsem jejich zbytky odstranil. Řemenů jsem na nich kvůli jejich zpřetrhání intenzivním používáním vystřídal asi pět a nikdy nebyl problém sehnat odpovídající náhradu. Posílám aktuální fotky, na kterých jsou na nějakém neorigo řemenu za cca 150,- Kč, který je na ně jak dělaný. Koupil jsem ho v Brně v hodinářství Sarah. Jinak jsem našel, že origo nabízejí na webu zde:http://www.ehodinky.cz/hodinky-casio/reminky-i18151/hodinky-casio-reminky-0099-dw-340.html Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Marcus Odesláno 16. ledna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. ledna 2014 Narazil jsem náhodou na toto vlákno a zapátral jsem, jak jsou vlastně staré moje Casia W-700 (548). Podle diáře jsou kupované v srpnu roku 1987 ve Španělsku a nepamatuju se, že by v nich byla měněná baterie. Ležely zhruba 15 let v šuplíku a poslední dva roky je používám na běhání. Nikdy jsem na nich nepoužil budík a ani světlo. Dnes jsem je rozdělal a vypadá to opravdu na původní baterii. Přikládám i fotky. Jestli z těch údajů někdo něco vyčte, zajímalo by mě, jestli je taková životnost baterie opravdu možná. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Frostie Odesláno 16. ledna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. ledna 2014 no, gratuluji k hezkým hodinkách s původním modulem 548. O životnosti baterie 27 let slyším poprvé, i když podle tvých fotek to vypadá na originál. Jsi si opravdu jist, že nebyly nikdy servisovány a měněna baterie? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Marcus Odesláno 16. ledna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. ledna 2014 no, gratuluji k hezkým hodinkách s původním modulem 548. O životnosti baterie 27 let slyším poprvé, i když podle tvých fotek to vypadá na originál. Jsi si opravdu jist, že nebyly nikdy servisovány a měněna baterie? Dostal jsem je v tom roce 1987 od otce a když jsem se ho nedávno na tu baterku ptal, tak mi řekl, že se pak už o ně nestaral. Já jsem je nosil pár roků, ale pak mě digitálky přestaly bavit. Dal jsem je do krabice do šuplíku a vytáhnul jsem je zhruba před dvěma roky a začal jsem je používat na sport, na běhání, protože jsou malé a ani je necítím na ruce. Když jsem si to uvědomil, jak dlouho tam ležely, tak mi ta baterka začala vrtat v hlavě. Byl jsem si téměř na 100% jistý, že baterka tam měněná není. Dnes když jsem je otevřel, tak podle toho, jak to vevnitř vypadá, se mi nezdá, že by tu baterku někdy někdo měnil. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
siwi Odesláno 16. ledna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. ledna 2014 Mno, pokud jsi nikdy nepoužíval budík a hlavně ani světlo, navíc ty hodinky po většinu svého života jen ležely, pak by ta dlouhá výdrž možná být mohla. Ono, když si všimneš, jak tam ta baterka je zabudovaná, tak je z toho zřejmé, že v Casiu ani moc nepředpokládali, že by ji někdo někdy měnil. Při intenzívním nošení by se spíš rozpadl ten zbytek. Konkrétně by se třeba vyrvaly stěžejky z pouzdra. To bylo dost časté. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
t2 Odesláno 16. ledna 2014 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 16. ledna 2014 V Casiu při výrobě se skutečně používají baterky Panasonic, ale mě se to zdá nereálné. Podle fotky nelze poznat zda je nebo není baterka vyměněná. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Frostie Odesláno 16. ledna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. ledna 2014 V Casiu při výrobě se skutečně používají baterky Panasonic, ale mě se to zdá nereálné. Podle fotky nelze poznat zda je nebo není baterka vyměněná.Já jsem také na pochybách, ale nevím, jestli by v případném servisu dali ten umělohmotný pásek zase zpět přes baterku přesně tak, jak je nafocen. Ale jak říkám, 27 let je opravdu už nad moje casio chápání... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se