Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno (upraveno)

Uplnou náhodou se mi povedlo na eBay narazit na relativně neznámý model Seiko SKX399. Krátké hledání zde na foru mi nevyhodilo ani jednu zmínku o tomto modelu, tak přidám krátký příspěvek.

Na první pohled jsou SKX399 téměř zaměnitelné s modelem SKX173, severoamerickou verzí SKX007. Internet naštěstí ví všechno, takže krátké pátrání odhalilo  pěkný článek věnovaný tomuto záhadnému modelu, odkaz níže (doporučuji přečíst, dobré shrnutí a detailnější info):

The little known Seiko 7x26-0020

Hlavním znakem tohoto modelu jsou vystouplé indexy s kovovým ohraničením a rozdílná sek..dová ručička s lumi tečkou na opačném konci. Dle článku výše se model pravděpodobně prodával jen po krátkou dobu na určitých asijských trzích a nikdy nebyl moc známý.

Včera večer se mi podařilo vyhrát v aukci kousek z roku 2001, ciferník a indexy už ukazují určité stáří, ale kromě vložky lunety by na hodinkách mělo být vše původní. Hodinky jsou na cestě, uvidím až dorazí, zatím jedno foto od prodejce a pár fotek z internetu, později dodám svoje foto. 

post-17375-0-71563000-1375127774_thumb.jpg

Dalsi foto zdroj internet:

post-17375-0-45807400-1375127974_thumb.jpg

post-17375-0-76072900-1375127971_thumb.jpg

post-17375-0-90514600-1375127975_thumb.jpg

post-17375-0-21081600-1375127977_thumb.jpg

Upraveno uživatelem kloubik
Odesláno

Tohle jsou parádní Seika. Svítí víc než SKX007. Díval jsem se na jejich pepsi verzi, ale je zázrak je sehnat za rozumnou cenu. Takle nějak měly vypadat 007. Nechápu, proč se takovéto modely neuchytily a nejvíc letí nevyvážené 007/9.

Odesláno
  V 29. 7. 2013 v 20:03, kloubik napsal:

Uplnou náhodou se mi povedlo na eBay narazit na relativně neznámý model Seiko SKX399. Krátké hledání zde na foru mi nevyhodilo ani jednu zmínku o tomto modelu, tak přidám krátký příspěvek.

Na první pohled jsou SKX399 téměř zaměnitelné s modelem SKX173, severoamerickou verzí SKX007. Internet naštěstí ví všechno, takže krátké pátrání odhalilo  pěkný článek věnovaný tomuto záhadnému modelu, odkaz níže (doporučuji přečíst, dobré shrnutí a detailnější info):

The little known Seiko 7x26-0020

Hlavním znakem tohoto modelu jsou vystouplé indexy s kovovým ohraničením a rozdílná sek..dová ručička s lumi tečkou na opačném konci. Dle článku výše se model pravděpodobně prodával jen po krátkou dobu na určitých asijských trzích a nikdy nebyl moc známý.

Včera večer se mi podařilo vyhrát v aukci kousek z roku 2001, ciferník a indexy už ukazují určité stáří, ale kromě vložky lunety by na hodinkách mělo být vše původní. Hodinky jsou na cestě, uvidím až dorazí, zatím jedno foto od prodejce a pár fotek z internetu, později dodám svoje foto. 

attachicon.gifIMG_1263.jpg

Dalsi foto zdroj internet:

attachicon.gif4519323519_755d9f6862_o.jpg

attachicon.gif2uonk9s.jpg

attachicon.gifskx399.JPG

attachicon.gifskx399012b.jpg

gratulace, buď rád, že ti můžou říkat pane

Odesláno (upraveno)

velmi pekne a vzacne hodinky, gratulujem!

tu lunetu budes menit? chcelo by to nieco cistejsie bez "sek..dovych" indexov, vyniknu potom indexy na ciferniku a budu vyzerat prdackejsie ;) nieco ako napr. tudor pelagos...

pelagos.jpg

Upraveno uživatelem misoo
Odesláno

Dneska dorazily...to byla docela rychlost. Luneta je trochu zatuhla, ale jinak stav dobry, korunka chodi pekne, uvidim jak budou slapat az se natahnou.

post-17375-0-20948600-1375394261_thumb.jpg

post-17375-0-60003800-1375394268_thumb.jpg

post-17375-0-16359100-1375394265_thumb.jpg

• Po letech...
Odesláno

sice starsi tema, ale nechce se mi zakladat nove ;)

Dneska konecne dorazila zasilka z Filipin a v nich SKX399 po rekonstrukci. Lumi perfekt, luneta perfekt a ve finale z baye za super penize.

Sice na me trosku male, ale moc se mi vzdycky libily takze zustanou ve sbirce.

Zatim na gume, asi AF, ale celkem vyhovuje, tah nebo remen poladim pozdeji, zase do vody je asi guma nejlepsi.

post-41847-0-91233200-1458310410_thumb.jpg

Odesláno
  V 18. 3. 2016 v 14:14, kriznik napsal:

sice starsi tema, ale nechce se mi zakladat nove ;)

Dneska konecne dorazila zasilka z Filipin a v nich SKX399 po rekonstrukci. ...

Gratulace, nicméně to po "rekonstrukci" zřejmě znamená, že origo součástky byly nahrazeny aftermarket díly.

Odesláno (upraveno)

to me trapi malo spis vubec ne

original cifr by mel uz lumi v haji po tech letech, a jestli je to af nebo ne z toho vedu nedela. S prodejcem jsem si predkoupi psal a refurbish je cifr, sklo a luneta, zbytek origo, i vnitrnosti (papir, zaruka - byt uplatnovat ji nekde na filipinach asi tezko kdy budu ;) ).

+ pro tohohle prodejce hralo 99.9% kladneho hodnoceni, zabyva se jen hodinkama...

Pro me je lepsi kdyz to nekdo vyresil za me nez cekat pulroku na hodinare co nema levy ruce a i tak si myslim ze by origo uz beztak nesehnal (treba se pletu)

pristi tyden to dam na kontrolu tesnosti a hura do jezera.

Upraveno uživatelem kriznik
Odesláno
  V 18. 3. 2016 v 14:36, kriznik napsal:

to me trapi malo spis vubec ne...

Však jo, je to o vkusu, jako všude, někomu se např. líbí baby s přírodníma kozama, někomu s umělýma... 

Odesláno
  V 18. 3. 2016 v 14:49, kriznik napsal:

mel jsem oboje a zadny rozdil v tom nebyl ;)

Pokud jsi měl jak přírodní, tak umělý kozy, pak gratuluji k přeoperaci na chlapa - dobrá volba pohlaví :)

• po 2 týdnech...
Odesláno

tak jsem nechal SKX399 zkouknout a potvrdit vodotesnost (SKALA v Kobylisich)

Strojek puvodni, byl vycisten, promazan presne jak uvedl prodejce. Aftermarket cifernik, sklo, luneta original.

Takze ja jsem spokojen

nicmene coz jsem jim zapomnel rict, aby mi to zkoukli, takze tam pojedu asi jeste jednou...

bo bez ohledu na zpusob noseni se po serizeni hodinky predbehnou za par hodin o zhruba 1.5-2min, ale pak uz se nepredbihaji, tzn. za tyden noseni jsou to porad dve minuty, ale po serizeni se to stane vzdy.

Kdyz hodinky seridim a nenosim, tzn. lezi bez pohybu, tak se nepredbehnou, po nasazeni zase zhruba 2min a pak uz bezi s touhle odchylkou presne dal.

Si rikam, ze kdyby to bylo presnosti strojku bude se predbihat vic a vic a odchylka se bude zvetsovat ne? Nicmene tohle se stane vlastne jen po serizeni do nekolika hodin, tak me moc vlastne nenapada co jim rict ;)

Nebo se to stava?

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...