Jump to content

Kam na dovolenou - tipy

Drummer

Recommended Posts

před 3 minutami, African napsal:

Tak se mi povedlo ukecat famílii do Káhiri 🥰 Tata mě ukázal černobílou fotku pyramid, když se vrátil za komára po dvou letech z Egypta z montáží a od té doby to ve mě hlodá jak sviňa, bylo mi šest a bude mi pade, takže sakra dlouho sním....🥲 Teď už jenom přežít devět hodin jízdy tam a devět zpátky s Egyptským taxikářem, což je větší adrenalin než lézt třeba Mount Everest, tak držte palce. Expedice začíná o půl nocí :punk:

Tak jsem zvědav, jaka bude vzpomínka z dětství v porovnání s realitou :) GL

před 42 minutami, Rodkopf napsal:

Tak jsem zvědav, jaka bude vzpomínka z dětství v porovnání s realitou :) GL

Závidím, poprvé jsme tam seděl s otevřenou hubou asi pul hodiny než jsme začal mluvit... 🙂 to už je ale hodně dlouho.

Ted se tam chystám znovu a tajně doufám, že se moc nezměnilo. Užívejte!

:D Já taky.

Vždycky jsem šmajdal jenom po městě (Hurghadě), nějaký výlety k pyramidám mě nebraly.

A 9 hodin tam,+9 zpět v tom vedru ,uff  ...       

Přátelé, možná to tu už někde je, ale máte někdo zkušenost se zájezdem koupeným přes Invia a vypraveným německou CK (jedna z TOP 5 v Německu)?

Je něco, na co si dát pozor nebo proč do toho nejít?
Let z Prahy a cca 20% oproti Čedoku? Běžná destinace, lepší hotel.

Diky moc 

No loni je v mediich pomerne dost natirali, jako ze ubytovani jinde nez bylo objednano atd. Vysvetlovali to tim, ze nemecka cestovka ma sice exclusivitu v destinaci, ale jen pro nemecke obcany nebo tak neco.
Ja pres ne bral zajezd asi pred 15 lety a to bylo vsechno ok.

Odesláno z mého SM-T505 pomocí Tapatalk

V 28. 7. 2023 v 6:26, Prochy68 napsal:

Afri je proste dobrodruh kazdym coulem emoji3.png

Odesláno z mého SM-T505 pomocí Tapatalk

Člověk musí v životě trpět, aby neco viděl 😆 Famózní to bylo a přežili jsme, chce to ale svůj plán a žádný organizovaný zájezd. Na pohodu v jedenáct z diskotéky, o půlnoci ustláno v dodávce a v devět se mě děti vzbudili před muzeum v Káhiře 👍 Pyramidy úlet neuvěřitelný, stále tak nějak nevěřím že v tom nemá prsty mimozemská síla, masakr to je, jednou za život každý musí vidět a cítit. Opravdu krásný výlet, hned jsem zazdil nápady na nějaké parfumérie a shopping veškerého stylu a místo toho s námi chlapci projeli temné uličky Káhiry, která je jedním slovem dechberoucí... plavba po Nilu a pohoda jazz. Takže kluci pokud jakýkoliv výlet, nikdy z cestovkou, ale udělat si to po svém, což nakonec vlastně vyjde i výrazně levněji. Cesta zpět už byla mega dlouhá, ale stálo to za to 🙏 

DSC04279.JPG

DSC04268.JPG

DSC04253.JPG

DSC04239.JPG

DSC04219.JPG

DSC04199.JPG

DSC04197.JPG

DSC_4934.JPG

DSC04281.JPG

DSC04267.JPG

DSC04242.JPG

DSC_4975.JPG

DSC04264.JPG

jo, pyramidy v Gize dobrý až úžasný, ještě zajímavější jsou o kousek dál v Sakkaře. já měl ale naprosto nepřekonatelný zážitek z dopravy v Káhiře. přesně podle hesla... na první křižovatce jsem se posral, a pak už mi to bylo všechno jedno... je ale pravda, že po třech dnech jsem si uvědomil, že to má vše vnitřní řád a za ty 3 dny jsem tam neviděl jedinou dopravní nehodu

V 29. 7. 2023 v 15:35, nickie napsal:

jo, pyramidy v Gize dobrý až úžasný, ještě zajímavější jsou o kousek dál v Sakkaře. já měl ale naprosto nepřekonatelný zážitek z dopravy v Káhiře. přesně podle hesla... na první křižovatce jsem se posral, a pak už mi to bylo všechno jedno... je ale pravda, že po třech dnech jsem si uvědomil, že to má vše vnitřní řád a za ty 3 dny jsem tam neviděl jedinou dopravní nehodu

Přesně, jsou to divoši, ale všechno má svůj řád 😆 Manželka to ani na po čtvrté nedávala, já zůstal ledově chladný, no nebudu machrovat, řidiči se trochu zapomněli a při vjezdu do Káhiri jsme měli menší jump....a prej Welcome to Cairo 😂 Ale taky z toho byli asi trochu překvapeni, protože pak hned stavěli a deset minut kontrolovali auto.

V 28. 7. 2023 v 16:21, Andrew napsal:

Přátelé, možná to tu už někde je, ale máte někdo zkušenost se zájezdem koupeným přes Invia a vypraveným německou CK (jedna z TOP 5 v Německu)?

Diky moc 

My kupujeme přes Student. Je to levnější a lepší protože o německé turisty je větší zájem a je u nich větší konkurence. Trochu to pocítíte na hotelu, náš jazyk je pro cizince podobný ruštině a ty nemá nikdo rád. Stačí mluvit anglicky a je to celkem v poho. Je na hotelu je to zpravidla "ein kessel buntes".  

V 28. 7. 2023 v 17:21, Andrew napsal:

Diky moc 

Bych se ale modlil za to, aby těch Němců na tom hotelu bylo co nejméně, protože to jsou v dnešní době největší pitomci z z celé Európy, fakt ale.... zlatý Poláci nebo Francouzi už dneska. Jinak na Invii jsem zkusil pár věcí a pokaždé mi dali jinou cenu nebo nebyli letenky, zkus i Airstop, ty jsou údajně důvěryhodnější.

Díky všem, už jsem to koupil.

Já ten hotel znám, sice z doby před pár lety, ale v principu bych tam letěl buďto přes Čedok (+20% k ceně), nebo právě takhle přes Invia. Risknul jsem to, tak snad to dobře dopadne. 

Jedeme s malým, tak leccos překousneme, zároveň si myslím, si jsme schopni některé věci vyřešit sami, takže delegát snad nebude nikdy k ničemu potřeba 🙂

před 2 hodinami, Andrew napsal:

Díky všem, už jsem to koupil.

Já ten hotel znám, sice z doby před pár lety, ale v principu bych tam letěl buďto přes Čedok (+20% k ceně), nebo právě takhle přes Invia. Risknul jsem to, tak snad to dobře dopadne. 

Jedeme s malým, tak leccos překousneme, zároveň si myslím, si jsme schopni některé věci vyřešit sami, takže delegát snad nebude nikdy k ničemu potřeba 🙂

Tak paráda, pak dej vědět jak jsi byl s Němci spokojený. Dnes je všechno opravdu kdekoliv jinde levnější jak u nás, to je krach 😅 Destinace? Pokud tedy není tajná.....

Hele nic zajímavého, klasicky Kypr, Protaras, byl jsem tam už 2x a hotel si pamatuju, teď je to takový "last minute", respektive nedokázali jsme nic rozumného najít, obzvláště s těmi požáry, tak jsme vzali tohle. Zatím si překládám německou dokumentaci 😄 

V 1. 8. 2023 v 9:24, Andrew napsal:

Hele nic zajímavého, klasicky Kypr, Protaras, byl jsem tam už 2x a hotel si pamatuju, teď je to takový "last minute", respektive nedokázali jsme nic rozumného najít, obzvláště s těmi požáry, tak jsme vzali tohle. Zatím si překládám německou dokumentaci 😄 

Jak nic zajímavého, kde je teplo a moře, tam je vždycky dobře 😎....tak ať Vám to krásně klapne 🙏 Pokud někdo tady někdy Egypt s dětmi, všemi deseti doporučuji Casa Mare resort viz. odkaz. Jedna z nej nej nej našich dovolených a že jich bylo, samozřejmě hodně dělá zdraví celé expedice, dobře umístěný pokoj, klientela a letos opravdu vše fajnové. Animační týmy od rána na plné obrátky, děti i dospělí, každý večer diskotéky a různorodá představení na vysoké úrovni, no prostě ve zkratce, děti se Vám tam nudit nebudou. Naše brečeli při odjezdu jak želvy 🥰 Po dlouhé době resort, kam by jsme příští rok rádi zase, kluk by rád začal potápět, tady super, člověk nemusí ani daleko a super podmínky pro kite surfing, což bych pro změnu rád já okusil. Jídlo také na jedničku, výletů přes hotelové taxi možností milión.... takže jak říkám, letos to byla dovolená snů a resort doporučuji a co si budeme povídat, dneska je ten Egypt levnější jak Chorvatsko nebo kdejaká jiná evropská destinace 🤙 Bye, bye Edžypt, zase za rok.....

https://www.blue-style.cz/egypt/marsa-alam/hotel-casa-mare-resort-aquapark-royal-tulip-resort-aquapark/?airline=SMARTWINGS&arrCity=12&date=2023-08-31&depCity=2&duration=9&room1=2%2C7%2C11|FR|AI

DSC_5003.JPG

V 31. 7. 2023 v 14:20, African napsal:

Bych se ale modlil za to, aby těch Němců na tom hotelu bylo co nejméně, protože to jsou v dnešní době největší pitomci z z celé Európy, fakt ale.... zlatý Poláci nebo Francouzi už dneska. Jinak na Invii jsem zkusil pár věcí a pokaždé mi dali jinou cenu nebo nebyli letenky, zkus i Airstop, ty jsou údajně důvěryhodnější.

Tady bych nesouhlasil, byli jsme letos v Side Melas resort, s německou cestovkou z Lipska, parking na týden vedle terminálu za 15eur!, hotel 90% Němci i obsluha mluvila jen nemecky, jaký to rozdíl proti rusakum...

Kultivovani, maximálně třeba mladí Němci nepozdravi ale furt lepší než koukat jak rusaci pijou dvojdecky vodky k večeři a z doneseneho plného stolu jídla uzdibnou a zbytek se musí vyhodit. Takže nemám se skopcakama v tomhle špatnou zkušenost