Přejít na obsah

Kam na dovolenou - tipy

Doporučené příspěvky

Pristi tyden budeme na Slovensku, cca 10km vychodne od Liptovskeho Mikulase (Kralova Lehota). Chystame turistiku a kola (spis silnice), dali bychom i nejake mesto, ev. termaly. Budeme autem, takze mobilni. Mel by nekdo tip, co tam ma smysl urcite videt a co je spis past na turisty? Predem diky!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Parking za 10,- eur je nic, oproti rodinnému lístku ze Skalnatého plesa na Lomnický štít a zpět za 200,- eur 😁

Jinak Spišský hrad mohu taky doporučit, ale před nějakým časem tam opravovali tu věž, takže jsem byl mírně ochuzen.

Jak je to tam teď netuším.

Nicméně je to ještě kus cesty (stavil jsem se tam po cestě do Košic).

Odkaz ke komentáři

před 12 hodinami, Campino napsal:

Tak pri výlete na “Stezku v oblacích”, Velká morava, sa mi z ceny spiatočného lístku na lanovku tiež urobilo mierne nevolno😝

Dolní Morava,...jinak ovšem souhlas (my jsme tedy jeli dolů mamutí horskou dráhou, to už o tolik dražší  - než lanovka - není😉)

• Dát hlas 1
Odkaz ke komentáři

btw, jak moc na Slovensku policajti řeší upevnění kol v autě? Povezu 2 kola uvnitř a co jsem byl loni v Rakousku, tak tam se to muselo docela fest kurtovat popruhama a místní policajti se tam po tom docela vozili.

Ad ceny, no jo, my jsme zvyklí z Lužických hor a okolí Ještědu, tam je to většinou vše gratis. Holt Sudety 🙂

Upraveno uživatelem odjinud
Odkaz ke komentáři

před 2 hodinami, odjinud napsal:

btw, jak moc na Slovensku policajti řeší upevnění kol v autě? Povezu 2 kola uvnitř a co jsem byl loni v Rakousku, tak tam se to muselo docela fest kurtovat popruhama a místní policajti se tam po tom docela vozili.

Ad ceny, no jo, my jsme zvyklí z Lužických hor a okolí Ještědu, tam je to většinou vše gratis. Holt Sudety 🙂

Tak asi nejdůležitější jak moc máš rád sám sebe nebo svoji rodinu, policajty vem čert ;) Já to vozil dříve lážo, plážo, ke kurtování mě také přiměli Rakušané, ale dnes je to spíš u mě otázka zdraví, takže kurtuji vždy a všude...

Odkaz ke komentáři

V 13. 8. 2024 v 22:07, odjinud napsal:

Pristi tyden budeme na Slovensku, cca 10km vychodne od Liptovskeho Mikulase (Kralova Lehota). Chystame turistiku a kola (spis silnice), dali bychom i nejake mesto, ev. termaly. Budeme autem, takze mobilni. Mel by nekdo tip, co tam ma smysl urcite videt a co je spis past na turisty? Predem diky!

50 km cez Čertovicu je Čiernohronská železnica . Behajú teraz aj parné, aj motorové, ceny na dnešnú dobu a lokalitu podľa mňa ok.

Odkaz ke komentáři

před 16 minutami, odjinud napsal:

Diky za tip.  

Je neco zajímavého pri trase Bumbálka - Bytča - Žilina -Martin - Rožumberok?

Hlavne teraz opravujú cestu medzi Žilinou a Martinom, takže obchádzková trasa cez Terchovú a v Terchovej máš toho na pozeranie/pochodenie habadej😉

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...