Glider Odesláno 11. února 2006 Nahlásit Odesláno 11. února 2006 Zajímalo by mě, proč se na tomto fóru moc "nenosí" značka Breitling.(Na rozdíl třeba od Fortisů). Je to pro nadsazené ceny proslulé značky, příliš zdobné provedení, velkou hmotnost, nebo je v tom nějaký jiný háček. Mně osobně se třeba klasika Navitimer Heritage v černé barvě líbí... Budu vděčný za Vaše názory a postřehy. Dík G.
Danton Odesláno 11. února 2006 Nahlásit Odesláno 11. února 2006 Příležitostně nosím třetím rokem chronometer Avenger Seawolf s titanovým pouzdrem a koženým tahem. Strojek Breitling kal. 17, tedy Eta 2824-2. S hodinkami jsem maximálně spokojen, jsou velice přesné, spolehlivé a při své mohutnost velmi lehké. Nelze je přehlédnout a krom užitné hodnoty jsou i pěkným doplňkem k různým mimospolečenským aktivitám. Kalibr 17 má samozřejmě certifikát COSC a ETA, kterou má za základ, je skutečně důkladně přepracována a vyprecizována. Pokud mohu subjektivně obecně shrnout, Breitling je sice poněkud dražší, svou kvalitou a pověstí je však na úrovni " druhé ligy" hodinářských značek, kam bych zařadil i Omegu, Tag Heuer, Longines apod.
JJ Odesláno 11. února 2006 Nahlásit Odesláno 11. února 2006 Glider - no osobně mi na Breitlingu vadí dvě věci: 1. přeplácanost - to, co nazýváš přílišnou zdobností. Osobně se přiznám, že moc nemusím ani modely Fortisů s lunetou (Diver a Cosmonauts) 2. stává se z nich dnes takový až příliš "obvious" status symbol
odklizec Odesláno 11. února 2006 Nahlásit Odesláno 11. února 2006 Mam dva duvody, proc Breitlingy ne. Totalni preplacanost hranicici s nevkusem (chybi tam uz jen ty diamanty a jdu zvracet ) A druhy duvod je soucasna moda mezi ruznymi "moderatory" a jinyma "hvezdama", ktere si porizuji Breitlingy, protoze to je v dane komunite zrovna "in". Bohuzel, stejne je to s Omegou, TagHeuer a dalsima znackama. Osobne preferuju mene zname az rekl bych nezname znacky. Jednak to nema kazdy a je tam i mensi riziko, ze pujde o fake
_Stepan Odesláno 11. února 2006 Nahlásit Odesláno 11. února 2006 .... Osobne preferuju mene zname az rekl bych nezname znacky. Jednak to nema kazdy a je tam i mensi riziko, ze pujde o fake Rozepiš se prosím trochu. Jsem podobného názoru a rád bych získal v tomto směru větší přehled. Díky.
Jeremy Odesláno 11. února 2006 Nahlásit Odesláno 11. února 2006 Já mám Breitling Shark a jsem taky max. spokojen. Podle mě jsou to jedny z nejdecentnějších, co dělali. S tou přeplácaností souhlasím - nejhnusnější mi přijde taková ta jejich kombinace oceli a zlata.. (ale je to subjektivní). Odklizec - Diamantový upgrade jsem už viděl - na eBay za 10 kUSD - hrůůůůza.. S druhou ligou souhlasím, i když ten termín na tu kvalitu zní hrozně - bohužel ale existují JEŠTĚ LEPŠÍ výrobci, tak tedy druhá. Jen bych ve stejné lize s Breitling a Omega neviděl Tag Heuer, to je podle mě tak polovina třetí ligy, Longines jsou na špici třetí ligy Ale podle mně se tu o nich nepíše moc taky proto, že je všichni vlastně znají.. a nikdo s nima vlastně nemá žádný problém..
Tazatel Odesláno 11. února 2006 Nahlásit Odesláno 11. února 2006 Mně se Bretling docela líbí, určitě bych nechtěl zlatostříbrnou kombinaci a to na žádných hodinkách. Třeba takové Bretling Avenger s černým ciferníkem se mi líbí moc a nezáleží mi na tom, zda jsou pro lidi právě hitem či jsou mimo mísu. Ceny jsou dost vysoké, ale mít na ně volné finance, uvažoval bych o nich. Omega má také pěkné kousky. Bohužel TagHeuer mě vůbec nezaujaly. Ale hodinky zatím hodnotím spíše dle vzhledu a dojmu, jak na mě působí.
Dali Odesláno 11. února 2006 Nahlásit Odesláno 11. února 2006 Občas se tady zastávám Breitlingů,jsem s nima spokojenej a líbí se mi především Navitimer, Hercules ,Avenger. Přiblblé výstřelky se zlatem a drahým kamením taky nemusím, ale pokud se to někomu líbí (vlastní třeba kolotoč) a požaduje to, tak proč by mu firma nedopřála ostatně to nabízí spousta dalších značek taky. Co nosí za hodinky hvězdy moc nesleduju, posuzuju podle toho co se líbí mě. Já jsem pro Breitlingy a ostatní zastánci nenechte se otrávit, já bych zas na ruku nevzal ty Zena který tady Odklízeč nedávno prodával a tvářily se jako Longinesy, pro mě je to úroveň Čína, nepovedená kopie, omlouvám se šťastnému vlastníkovi. Breitlingy mají svůj osobitý styl který pro jejich úspěšnost kdekdo kopíruje.
Danton Odesláno 11. února 2006 Nahlásit Odesláno 11. února 2006 Přátelé, chce to jen trochu tolerancen a objektivity. Každý máme jiný vkus a jinak hluboko do kapsy, proto taková škála značek typů a druhů hodinek - všichni mají možnost vybrat si ty své. Myslím, že bychom si na tomto fóru měli navzájem vyměňovat názory, rady a typy . Hašteření a hanění přenechme jiným. Osobně nosím rád třeba zrovna Breitlingy, stejně jako sovětské Uraly či Poljoty - a nestydím se.
JJ Odesláno 11. února 2006 Nahlásit Odesláno 11. února 2006 Dali, Danton - já Breitlingy ani jiné hodinky nikomu neberu, jen jsem, byv požádán, napsal, jaké jsou moje důvody k tomu, že já si právě ty Breitlingy nekoupím. Že to jsou důvody značně subjektivní, to bylo snad jasné.
rafficek Odesláno 11. února 2006 Nahlásit Odesláno 11. února 2006 Než jsem objevil toto fórum považoval jsem Breitlingy za vrchol hodinářského umění. Vůbec jsem netušil, že existují nějaké IWC, Panerai atd. Po nějakém čase stráveném tady na chronomagu jsem však značně přehodnotil své postoje a díky rozšíření obzorů jsem si začal uvědomovat že se mi v podstatě Breitling ani tak moc nelíbí ale zatracovat je nebudu, to v žádném případě, pořád si myslím, že je to poctivý kus hodinek....
Návštěvník Kamil Odesláno 11. února 2006 Nahlásit Odesláno 11. února 2006 Taky proti Breitlingům nic nemám, i když osobně bych si je spíš nekoupil. V podstatě souhlasím s odklizecem. Jeden model se mi líbí a nejlépe přesně v následujícím provedení
aCIDfire Odesláno 12. února 2006 Nahlásit Odesláno 12. února 2006 S tímhle modelem nelze než souhlasit,ten bych taky mohl:) Jinak u Breitlingů mi nejvíc vadí právě ta přeplácanost ciferníku,jak už tu zaznělo,pro mě je důležitý jasný odečítání času a ne několikasekundový koukání na hodinky kde vlastně ty ručičky jsou:) Fortisky se mi moc líbí,jednak fortelností zpracování a líbí se mi většina modelů,což právě třeba u Breitlingů v mým případě neplatí. Zena se mi líbí a to konkrétně tyhle 3 kousky,který jsou v mým nákupním flight planu:-)) (Btw.nevíte někdo něco o tom posledním modelu s kovovým tahem?)
Dali Odesláno 12. února 2006 Nahlásit Odesláno 12. února 2006 S tímhle modelem nelze než souhlasit,ten bych taky mohl:) Jinak u Breitlingů mi nejvíc vadí právě ta přeplácanost ciferníku,jak už tu zaznělo,pro mě je důležitý jasný odečítání času a ne několikasekundový koukání na hodinky kde vlastně ty ručičky jsou:) Fortisky se mi moc líbí,jednak fortelností zpracování a líbí se mi většina modelů,což právě třeba u Breitlingů v mým případě neplatí. Zena se mi líbí a to konkrétně tyhle 3 kousky,který jsou v mým nákupním flight planu:-)) (Btw.nevíte někdo něco o tom posledním modelu s kovovým tahem?) Můžu tě ubezpečit, že např. u Navitimer Heritage s černým ciferníkem odečítám čas stejně pohodlně a bezproblémů jako u Omega Railmaster. Co se týká fortelnosti vem si někdy Breitlingy na ruku. Zena ti hanit nebudu, ale z těchhle bych si nevybral.
RomanP Odesláno 12. února 2006 Nahlásit Odesláno 12. února 2006 Taky bych se zastal JJ, nejde o hašteření nebo něco nepřátelského. Glider chtěl znát názory lidí z fóra na Breitling. Já jsem měl Breitling do doby, než jsem se začal orientovat trošku v hodinkách jako modlu. Něco jako totálně neznalí člověk Festinu s quartz chronografem . Po tom co jsem si měsíce prohlížel fotky různých hodinek mě kvůli pestrosti nebo přeplácanocti (jak kdo chcete) totálně přešli a teď musím říct, že kromě těch "kolotočářských" zlatých varianr se mi docela líbí. I vkus lidí se mění a do hodinek které mi svou profláklostí nesedí jsem mimo Breitling řadil Omegu a hlavně Rolex. Ne že by to byla nějaká zkrytá závist, že si je nemůžu hned teď dovolit, to vůbec ne. V současné době jsem z této OUT kategorie částečně vyřadil právě Breitling ale hlavně Omegu, na jejíž Speedmastery mám v daleké budoucnosti trochu zálusk. Rolex a jeho zlaté varianty s diamanty a imitací pásku z tygra mi nahání husí kůži i nadále. S tím, že mají Breitling v oblibě lidé vláčení televizí souhlasím, nesleduji televizi často a nekoukám jen po hodinkách, ale všiml jsem si minimálně tří osob za poslední dobu.
aCIDfire Odesláno 12. února 2006 Nahlásit Odesláno 12. února 2006 S tímhle modelem nelze než souhlasit,ten bych taky mohl:) Jinak u Breitlingů mi nejvíc vadí právě ta přeplácanost ciferníku,jak už tu zaznělo,pro mě je důležitý jasný odečítání času a ne několikasekundový koukání na hodinky kde vlastně ty ručičky jsou:) Fortisky se mi moc líbí,jednak fortelností zpracování a líbí se mi většina modelů,což právě třeba u Breitlingů v mým případě neplatí. Zena se mi líbí a to konkrétně tyhle 3 kousky,který jsou v mým nákupním flight planu:-)) (Btw.nevíte někdo něco o tom posledním modelu s kovovým tahem?) Můžu tě ubezpečit, že např. u Navitimer Heritage s černým ciferníkem odečítám čas stejně pohodlně a bezproblémů jako u Omega Railmaster. Co se týká fortelnosti vem si někdy Breitlingy na ruku. Zena ti hanit nebudu, ale z těchhle bych si nevybral. Njn,každej máme jinej vkus:)
Cyber Odesláno 12. února 2006 Nahlásit Odesláno 12. února 2006 Srovnavat Breitlingy a Zena je ulet. U Zena chybi u cenovky nula, u jmena tradice, a u provedeni zkusenost. Jinak Zena jsou fajn hodinky, ale jejich konkurence je Archimede ( napriklad ) ne Breitling. Jinak kazdy vyrobce pouziva marketing, a nabizi to, co jeho kupci chteji. Takze hlavni trh Bretlingu je USA, Blizky vychod, a Asie. Takze at se to nekomu nemusi libit, Bretitling navrhuje a prodáva hlavne pro tyto trhy, tak odlisne od Evropy, a CR.
aCIDfire Odesláno 12. února 2006 Nahlásit Odesláno 12. února 2006 Nesrovnáváme Zena a Breitlingy! Jen tu někdo prohodil,že ty odklizecovi Zena byly chudý příbuzný kopie Longinesek,..já jsem se jen zastal zn.ZENO a napsal který modely se mi líbí,srovnávat tyhle dvě zn.bych si ani nedovolil:) to by bylo jako srovnávat octavii s bavorákem.
Ondraj Odesláno 13. února 2006 Nahlásit Odesláno 13. února 2006 Měl jsem na ruce Hercules v šedo stříbrné variantě a přišly mi na Breitling dost decentní. Jinak to byl ale pěkný zážitek je mít na ruce, masívnost a provedení. Ta přezdobenost je také si myslím dána tím, pro jaký trh jsou primárně určeny a to, že je nosí mediálně známí lidé také není jejich chyba. Samozřejmě je tu problém, pokud by si je člověk chtěl pořídit, napadne ho hned, že bude viděn u některých jako, že si je pořídil kvůli snobství nikoliv kvůli tomu, že se mu např. líbí a že je to kus poctivé hodinařiny. Také nemám rád kombinaci zlata a diamantů a vrchol hnusu považuji třeba kompletně posázený ciferník diamanty. (jedině u lady se to dá snést) Pokud by mi ale někdo např. ty Herculesy dal, nezlobil bych se.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se