haky73 Odesláno 18. srpna 2013 Nahlásit Odesláno 18. srpna 2013 Vážení kolegové, jako většina z vás řeším v tuto chvíli dilema "co si koupit". Někteří možná postřehli že mám slabost pro Zenithy, to je pravda, ale finanční limit jsem si snížil s tím, že bych se rád vešel do 90 000 ale i klidně míň.Mám nyní dilema co za značku pořídit, nerad bych nějaké hodinkové faux-pas a proto se obracím zde.Z toho všeho co jsem prolezl a co jsem měl na ruce tak mi jako nejlepší varianta vychází od Orisu,model Aquis, přesněji tento a možná že i tento .Jako největší rival se mi jeví Maurice Lacroix, řada Pontos .Od hodinek očekávám abych mohl s nimi do vody, spolehlivost a přesnost v rámci možností této cenové kategorie.Chtěl bych zde požádat o postřehy ostatních hodinkových nadšenců kteří mi možná pomohou srovnat myšlenky.(alespoň na nějakou dobu)I když by se možná zdálo a mohl by namítnout, že jsem si odpověděl v první části mého příspěvku sám, není tomu tak.Díky za vaše názory a podněty.
blackhead Odesláno 18. srpna 2013 Nahlásit Odesláno 18. srpna 2013 Jeste bych zvazil tyhle http://www.mauricelacroix.com/Watch/Entry/Collection/pontos-1/Id/pontos_s_diver-123.sls, a jinak bych se asi rozhodl podle toho co Ti nejvic sedi na ruce, kvalita je podobna.
Návštěvník bretya Odesláno 18. srpna 2013 Nahlásit Odesláno 18. srpna 2013 Ber tie čo ti radí blackhead..Ostatné nemajú na ne Sú fakt brutálne.
haky73 Odesláno 18. srpna 2013 Autor Nahlásit Odesláno 18. srpna 2013 Jak u ML tak i u Orisu jsem uvedl modely s chronem, takže chrono nutné
misoo Odesláno 18. srpna 2013 Nahlásit Odesláno 18. srpna 2013 Fortis B42 Off. Cosmonauts Chrono, tie hodinky maju gule! Nie su az tak lestenky ako Oris
haky73 Odesláno 18. srpna 2013 Autor Nahlásit Odesláno 18. srpna 2013 Já bych přeci jen raději zůstal u ML a Orisu. Díky
Hasňa Odesláno 18. srpna 2013 Nahlásit Odesláno 18. srpna 2013 Souhlasim plne s Aldou a myslim, ze by ses mel otevrit vice moznostem, nebo budes velice rychle a s velkou ztratou prodavat. Kupovat s rozpoctem 90k Oris je, IMHO, nerozum. Ale pokud militantne trvas na Oris a ML, tak ML.
People Odesláno 18. srpna 2013 Nahlásit Odesláno 18. srpna 2013 Za mna Oris. Nemam rad francuzske nazvy, neviem ako sa to pise a ani ako sa to vyslovuje.
mlsoun1 Odesláno 18. srpna 2013 Nahlásit Odesláno 18. srpna 2013 Za mě ML.Ale za 90 táců,bych se mrkl i na jiné značky,tedy jestli již nejsi na 100% pro tyto dvě značky rozhodnut.
sashator Odesláno 18. srpna 2013 Nahlásit Odesláno 18. srpna 2013 Z této dvojice za mě Pontosy, designově se mi moc líbí. Ale jak píšou ostatní- pokud nechceš aby to byly definitivní, trochu si to rozmysli, ztráta v případě prodeje bude asi dost velká
haky73 Odesláno 18. srpna 2013 Autor Nahlásit Odesláno 18. srpna 2013 Ztrátu jsem měl velkou i v případe Omegy SM Chrono
Exiztence Odesláno 18. srpna 2013 Nahlásit Odesláno 18. srpna 2013 Pontosy mi připadají mnohem atraktivnější, nevypadají tuctově mají duši, Orisky mě vůbec neoslovily jsou to prostě tuctové potápky s chronem.
haky73 Odesláno 18. srpna 2013 Autor Nahlásit Odesláno 18. srpna 2013 Koukam ze ML vede. Mohl by nekdo z vas provest konfrontaci z vlastni zkusenosti?
marsimx Odesláno 18. srpna 2013 Nahlásit Odesláno 18. srpna 2013 Taky bych sel spise do Pontosu, ale v realu jsem zatim nezkousel ani jedny.
Hasňa Odesláno 18. srpna 2013 Nahlásit Odesláno 18. srpna 2013 V realu jsem drzel oboje pouze v obchode. Oris byla tragedie. Uroven takovych tech na prvni pohled neviditelnych detailu, takoveho toho pocitu bytelnosti, neznicitelnosti, pohybu lunety a propracovanosti mikrodetailu byla uplna tragedie. Jsem sice zvykly na Schaffky, ale ty Orisky vypadaly treba vedle U1 jako cetky ze strelnice. ML neni moje kdo vi jak oblibena znacka, ale timhle problemem teda netrpela. Vyvolavaly pocit takove te inzenyrske a vyrobni dotazenosti a domyslenosti, coz mam rad, a maji dobre napady a design, nekdy.
matobp Odesláno 18. srpna 2013 Nahlásit Odesláno 18. srpna 2013 Ak tak skor ML...ale ako tu uz bolo viac krat napisane-pri takom rozpocte sa uz da pozerat aj po inych znackach
haky73 Odesláno 18. srpna 2013 Autor Nahlásit Odesláno 18. srpna 2013 Asi nebudeš už úplně v obraze ale moc by mě ta nedotaženost detailů zajímala. Držel jsem Orisy Aquis v ruce i na ruce a nic pouťovýho ani tragickýho jsem nenašel a to jsem se snažil.(růžový brejle jsem v tu dobu neměl) Proto bych rád uvítal jestli si ještě vzpomeneš čeho konrétně se to týkalo.DíkyOris byla tragedie. Uroven takovych tech na prvni pohled neviditelnych detailu, takoveho toho pocitu bytelnosti, neznicitelnosti, pohybu lunety a propracovanosti mikrodetailu byla uplna tragedie.
Návštěvník Zmizík Odesláno 18. srpna 2013 Nahlásit Odesláno 18. srpna 2013 V realu jsem drzel oboje pouze v obchode. Oris byla tragedie. Uroven takovych tech na prvni pohled neviditelnych detailu, takoveho toho pocitu bytelnosti, neznicitelnosti, pohybu lunety a propracovanosti mikrodetailu byla uplna tragedie. Jsem sice zvykly na Schaffky, ale ty Orisky vypadaly treba vedle U1 jako cetky ze strelnice. ML neni moje kdo vi jak oblibena znacka, ale timhle problemem teda netrpela. Vyvolavaly pocit takove te inzenyrske a vyrobni dotazenosti a domyslenosti, coz mam rad, a maji dobre napady a design, nekdy.Pánové, já sem chodím rád, i když mě hodinky už moc nezajímaj. Obzvlášť miluji myšlénkové veletoče. :D Za mě teda Oris - to je dobrej Entry Fu*cking Level, jak by řek Iztapa.
Hasňa Odesláno 18. srpna 2013 Nahlásit Odesláno 18. srpna 2013 Uz to je nejaky patek. Byly to taky Aquisy a jednalo se o srovnani s U1. Kamarad sel pro Orisy a koupil U1. Diskuze vlastne ani nevznikla, rozdil byl propastny. Byli jsme tri, dojem byl stejny u vsech trech, vsichni jsou tohoto blazince tady, uz nam proslo rukama fakt dost stroju. Oris pusobil levne a forove, U1 pusibily, jako daleko drazsi hodinky, nez kolik stoji. Presny opak byl pozorovan u Aquisu, pusobily levneji, nez kolik staly. Luneta, jeji pohyb, tah, cingrlatkovost indexu, prisroubovana ochrana korunky vypadala, jako kdyby na ni pri navrhu zapomneli a placli ji tam az dodatecne. U1 vedle toho vypadaly jak odlitek z pancire, kde pri navrhovani meli metrosexualove vstup do firmy zakazany. Prizvani byli jenom inzenyri, prumyslovi dizajneri a potapeci a vsichni meli aspon pulmetrove pero. Orisy pusobily jako kdyby je navrhoval Osmany Laffita. Zmiziku, proste po Schaffkach vypada vsechno nedotazene. :-) :-) Ale u tech Orisek to tehda bylo zrejme a ocividne vsem pritomnym a na tehle osobni zkusenost tedy zcela nezavisle.
Návštěvník Zmizík Odesláno 18. srpna 2013 Nahlásit Odesláno 18. srpna 2013 Aha, takhle tomu docela rozumím.
Doporučené příspěvky
Archivováno
Toto téma je nyní archivováno, a proto není možné odpovídat na toto téma.