Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno (upraveno)

Vážení znalci světa hodinářského,jsem v koncích.Mám pocit,že jsem prohlédl vše co existuje a stále nemohu přijít na ty pravé.Budu vám velmi vděčen za každý typ,který mi rozšíří obzory, ale i za každý typ,který už znám a obávám se,že těch bude většina.Ale i to mi pomůže v rozhodování a znovuujasnění pro a proti,taktéž uvítám i příspěvky,kde bude váš návrh totožný s již jednou padlou možností.

Takže jak by měly vypadat:

- Swiss made nikoli ve smyslu použitého stroje,ale opravdové Swiss produkce

- průměr 42-44 mm

- WR min.200m

- šroubovací korunka

- date,ještě lépe day-date

- Eta nebo Sellita,automatika

- slušný lumi

- průhled na stroj výhodou nikoli podmínkou

- safír s AR,vnitřní či oboustranný

- divers venkovní či vnitřní luneta

- univer. vzhled výhodou,tool nádech není na škodu

- cena do +- těch 40

- tříručky,tedy nechrona,ale to už je jasný z ceny

Děkuji předem za každý typ.

Upraveno uživatelem Daemonultimate
Odesláno

Ještě upřesni, jestli za těch 40 musej bejt nový, nebo i jetý. A proč ne třeba Seiko MM?

Správná připomínka,za tu cenu si představuji nové,hodlám s nima nějakou tu dobu vydržet.

Bez jakéhokoli náznaku opovrhování či nesympatií,dovolím si trvat na swiss made,i přez to,že znám Seika,která strčí spoustu swissů do kapsy.

• Dát hlas 1
Odesláno (upraveno)

haky73: Ne, tím to nebude.. Seika jsou přece taky Švýcaři.

Co Alpiny, třeba? Když to je těžký, páč mám dojem, že celkem všechny normální modely znáš a co neznáš, už na tebe bude moc obskurní:)

Upraveno uživatelem Micey
Odesláno

myslíš to vážně nebo jen tak při neděli žertuješ?

Odesláno

Perrelet SeaCraft

Edit: A na potapky pruhled nepatri. Co bys taky na te Ete vykoukal, ze?

Edit 2: Kdyz chces dostat tip, pis TIP.

(Klidne s malym, ale hlavne s mekkym.)

Nejprve k typu,nemyslím tip ve sportovním utkání,opravdu nesázím a ani po vás si nedovoluji požadovat nějaké laciné tipování, ale typ nebo-li model hodinek.Ale to není v tomto vlákně to podstatné.

Díky za typ Perrelet Sea Craft,dlouhou dobu mi ležely na horních příčkách mého žebříčku,přímo ve Sˇvýcarsku se opravdu dají sehnat za mou cenu.Jsou to dozajista parádní potápky,skvělé konstrukce,materiálů a jsou skvěle postavené.Ted ty zápory:opravdu mi vadí tvar pouzdra,kde do jedné strany zasadili heliový ventil,v momentě,kdy jsem je měl na ruce,bylo rozhodnuto.

Odesláno (upraveno)

Produkci Alpina máš předpokládám prošlou. Tam tvému zadání vyhovujou "každý druhý" .

Upraveno uživatelem honza71
Odesláno

Vážně. 

Jo, super jsou Mido All Dial Diver. Akorát holt to napojení pouzdra na řemen/tah..

to vypadá, že jsi moc asi nestudoval zdejší příspěvky. Seiko, vzniklé v roce 1881 v Tokiu, je Japonec snad ještě větší než např. Citizen a nikdy nic ve Schweizu nevyráběl...

ale abych nebyl OT, navrhuji dalšího Švýcara pro démona, tentokrát Brajtle...

https://www.chrono24.cz/breitling/superocean--steelfish-x---plus--id2486998.htm?dosearch=true&searchexplain=false&resultview=list&sortorder=1&maxAgeInDays=0&watchTypes=U&watchCategories=301&manufacturerIds=32&modelsmore=1&models=30&models=32&models=31&gender=1401&usedOrNew=new&availability=Immediately&specials=103&specials=104&movementTypes=1&caseDiameter=44&caseDiameter=42&caseDiametermore=0&dosearch=true&urlSubpath=/search/index.htm

Odesláno

Ty Perrelety jsem měl na ruce (17,5cm). Je to pecka. Super zpracování, náramek, spona. Jsou to hodinky jako kráva. Ale i na mojí vychrtlý ruce nevypadaj tak blbě, už jsem po nich sahal, ale nakonec jsem dal přednost ověřeným, lehce jetým Béčkám SOCH. A navíc těch 40 je tak cena na fakt dobrý stroje z druhý ruky nebo nový kousky druhýho sledu. Kdybych chtěl nový potápky, a nezáleželo by mi na nějakým machrindexu, šel bych do Squale na Chronoshopu. Přikoupil bych originál mesh a desítku ušetřil. Je to svým způsobem kultovní klasika s tradicí, lepší než slovutný značky s širokým záběrem, ale bez takový takový tý osobitosti. 

Odesláno (upraveno)

Frostie: Kdepak, Seiko je původně švýcarský. Studuj, mladíku..

Sorry za OT, ale je potřeba to tady trochu vzdělávat.

EDIT: A Brajtle skoro za šede se taky moc netrefujou, teda:)

Upraveno uživatelem Micey
Odesláno

Díky Frostie,ale Tagy jdou až do určité a bohužel už i vysoké cenovky mimo mně,mimo to celá řada Aquaracerů mi příliš pod vousy nejde.Nechci se pouštět do žádných kritik,tahle řada prostě ne.Mám k tomu i jiné důvody,než jen líbí-nelíbí.

• Dát hlas 1
Odesláno

Co Alpiny, třeba? Když to je těžký, páč mám dojem, že celkem všechny normální modely znáš a co neznáš, už na tebe bude moc obskurní :)

honza71

Publikováno Dnes, 20:53

Produkci Alpina máš předpokládám prošlou. Tam tvému zadání vyhovujou "každý druhý" .

Alpiny mám opravdu obhlídnutý,nejen že jsem hltal každou informaci tady na foru,tak jsem samozřejmě nejednou zkoušel i v reálu a není to ono,jsou parádní,o tom žádná,ale ničím mě nepřesvědčily,že bych je chtěl.

Odesláno

Frostie: Kdepak, Seiko je původně švýcarský. Studuj, mladíku..

Sorry za OT, ale je potřeba to tady trochu vzdělávat.

EDIT: A Brajtle skoro za šede se taky moc netrefujou, teda:)

no comment, jasná provokace... Studovat by jsi měl spíš ty. Dovolím si přiložit odkaz v angličtině z Wiki, netušíc, že členovi z fóra se 2000 příspěvky a registrací před více jak 4 lety budu nucen vysvětlovat takové věci... :eek:

http://en.wikipedia.org/wiki/Seiko

Odesláno (upraveno)

Ty Perrelety jsem měl na ruce (17,5cm). Je to pecka. Super zpracování, náramek, spona. Jsou to hodinky jako kráva. Ale i na mojí vychrtlý ruce nevypadaj tak blbě, už jsem po nich sahal, ale nakonec jsem dal přednost ověřeným, lehce jetým Béčkám SOCH. A navíc těch 40 je tak cena na fakt dobrý stroje z druhý ruky nebo nový kousky druhýho sledu. Kdybych chtěl nový potápky, a nezáleželo by mi na nějakým machrindexu, šel bych do Squale na Chronoshopu. Přikoupil bych originál mesh a desítku ušetřil. Je to svým způsobem kultovní klasika s tradicí, lepší než slovutný značky s širokým záběrem, ale bez takový takový tý osobitosti. 

Díky za zajímavý názor,máš pravdu Perrelety vypadají na ruce dobře,také to nejsou žádná potapěčská ,,hovada",ale slušný hodinky k častému používání a velmi dobrou technikou.Zmíněná béčka jsou jistě parádní,ale taktéž je pro mně neudělali.Druhou částí tvého příspěvku mi hovoříš z duše,ale i tak ,ze Squale nic nebude.Potřebuji je občas i ke košili,no znáš to kancl diving :-)

Upraveno uživatelem Daemonultimate

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...