Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Pozor na to, ani jedny z těchto hodinek nejsou annual calendar, který se seřizuje jenou 1x ročně v únoru. Všechny uvedené modely mají pouze úplný kalendář, který se seřizuje každý měsíc.

S tim (bohuzel) musim pocitat.

JLC s annual calendarem je uz jina cenova a navic se mi tyto modely tak nelibi.

Z tech ve vyberu ma annual pouze Orix.

Odesláno

S tim (bohuzel) musim pocitat.

JLC s annual calendarem je uz jina cenova a navic se mi tyto modely tak nelibi.

Z tech ve vyberu ma annual pouze Orix.

Na ten anualní kalendář jsem spíš chtěl upozornit Miceyho, který o tom psal. Mám za to, že ani Orisky z tohoto výběru nemají anualní kalendář. Vlastně osobně vím o anualních kalendářích jenom od PP a Omegy (ale možná to dělá i někdo další). Myslím si že ani JLC nedělá anualní kalendář, mám za to, že u JLC se bavíš už o věčném kalendáři (že se ti tolik nelíbí).

Odesláno (upraveno)

Na ten anualní kalendář jsem spíš chtěl upozornit Miceyho, který o tom psal. Mám za to, že ani Orisky z tohoto výběru nemají anualní kalendář. Vlastně osobně vím o anualních kalendářích jenom od PP a Omegy (ale možná to dělá i někdo další). Myslím si že ani JLC nedělá anualní kalendář, mám za to, že u JLC se bavíš už o věčném kalendáři (že se ti tolik nelíbí).

Roční (tedy ten, co ovládá 30 vs. 31 dní, ale neporadí si s únorem) dělá ještě Zenith, v kombinaci s chronografem (jeden sčítač do 60 minut), samozřejmě osazeno El Primerem. 42 mm v inovativním, velmi asymetrickém uspořádání, které se mi ale vůbec nelíbí  - aspoň, že tam není hvězda na vteřinovce! (To vše za velmi solidní doporučenou cenu ? 8.000, v oceli.)

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Celá ta asymetrie vypadá takhle:

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Edit: Bohužel u Zenithů u toho ročního kalendáře zapomněli, že I.adamek chce hlavně měsíční fázi .-)

Upraveno uživatelem sery.vlk
Odesláno

nie nie, sky dweller ukazuje 2 casove pasma, nie kalendar....

Musíš se pořádně podívat, co o nich píše výrobce.

The first Rolex with two time zones and an annual calendar .............

Odesláno

Ještě drobné upřesnění, každý nedělá roční kalendář stejně. Rolex a Omega indikuje datum a měsíc, PP a Zenith datum, den a měsíc. Roční kalendář znamená to že hodinky celý rok správně překlápí datumovku na prvního, kromě února.

• po 4 týdnech...
Odesláno

Zkusím nahodit názor.

Pokud jsi PEVNĚ rozhodnutý, že Tebou poptávaný design je to jediné správné, a pokud máš připravené PENÍZE a nachystanou HLAVU na JLC, pak není cesty zpět. Jakékoli jiné další hodinky z Tebou v prvém příspěvku prezentované Tě po koupi začnou do 24 až 48 hodin štvát, a stejně budeš po těch JLC znova koukat.

Polemickým zůstává (alespoň dle mého názoru) Tebou preferovaný design, ale to už je věc každého soudruha či soudružky :-)

Odesláno

Dík za ty Zenithy, aspoň si rozšířím obzory. A ještě jsem si uvědomil, že roční kalendář začal dělat i Rolex, SKY-DWELLER. Mají dobře řešený ukazatel měsíce v políčkách nad hodinovými indexy. Ale taky nemají měsíční fáze. :-)

http://www.rolex.com/watches/sky-dweller.html

Sky Dw se dělají pouze ve zlatě, nechce se mi to hledat ale startují přes 600k tak asi mimo rozpočet.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...