Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

• Odpovědi 1,4tis.
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

Ještě pár detailů

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Odesláno

Tak jsem si udělal takovej pěknej večer a pořádně vydrbal Ingy. A vzal jsem to pořádně z gruntu- tah jsem rozebral do posledního dílku, hezky kartáček a už to jelo. Voda, kartáček i ručník pak byly slušně zasviněný. Stejně je ten IWC tah prostě vymazlenej (a nejen na Ingách), tak snadným rozebráním se moc manufaktur pochlubit nemůže.

Moc povedený fotoseriálek :) Takhle jsem blbnul s Aquatimerama.
Odesláno

Tak z tohohle kousku mám velkou radost. Sháněl jsem je nějakej pátek a nakonec se zadařilo. Měl jsem poptávku na WUS a asi po roce a půl se mi ozval jeden chlapík ze Států, že se mu jedny válej v šuplíku, jestli bych je nechtěl. Původně je koupil od prvního majitele jako hodinky na renovační projekt, ale že na to nemá čas, tak aby prej dělaly radost někomu jinýmu. Proběhlo asi patnáct mailů, nějaká úprava ceny a už byly na cestě ke mně. Zde bych chtěl podotknout, že už jsem za těch asi 12let, co nakupuju v zahraničí, zažil spoustu ochotnejch prodejců, ale Shaneovi se nikdo nevyrovnal. Na to, že se jednalo o obchod v řádech několika stovek dolarů, mě zavalil spoustou fotek, informací a dokonce i videem. Na vlastní náklady pak hodinky poslal EMS v ceně 65USD. No prostě borec. A jelikož vím, že je zde i spousta nadšenců do nožů, tak přikládám jeho web. Obchod s ním byl jedním slovem lahůdka.

Ale zpátky k hodinkám. Když dorazily, tak mě překvapila jedna věc- neklapala luneta, ale přitom na video očividně klapala. Nechal jsem to být a hned druhý den je nesl do Koscomu na malou léčebnou kůru- nová baterka, nový origo sklo, výměna komplet tesnění (toto vše ještě jde ze Seika objendat), tlakovka a rovnou jsem jim řekl o lunetě. Vše bylo dopředu domluveno přes Vojtu, ale i tak tam na mě trochu koukali. Přeci jenom na takový hodinky tam nejsou moc zvyklí. Pak nezbývalo než čekat. Trošku se to protáhlo, ale to bylo způsobeno delší dodací lhůtou dílů. Koncem ledna přišla zpráva, že jsou hotové. Natěšenej jsem pro ně přišel a ejhle, vnitřní indexovej kroužek byl asi o půl milimetru vyosenej. No nic, další čekání. Po dalších třech týdnech už byl problém opraven. Lunetu prej opravit nelze. Hodinky jsem tedy převzal a už cestou domů začal koumat to klikání lunety. Nakonec jsem objevil, že Seiko v tomto období používalo takové malé kuličky c s pružinkou zasazenou do díry (u těchto tuňáků navíc se šroubkem na regulaci). Hned jsem objevil jednoho prodejce aftermarket click ballů z ČR a další překvápko- je to zdejší člen JaRooN. Tímto bych chtěl Jardovi ještě jednou poděkovat za ochotu!!! Díly rychle dorazily. Pak už stačilo pár minut trpělivosti a luneta opět kliká, tak jak má. Takže jsem si je vlastně částečně zrenovoval i sám  :D

Něco málo bych rád i napsal k samotnýmu modelu, zas tak moc jich tu asi nebude. Celým označením jsou to 7549-7009. Je to první model z řady Golden Tuna (soubežně vyráběný s japonskou verzí 7549-7000), které byly v produkci Seika od roku 1977. Tato řada navazovala na kmotra všech tuňákú, model 6159. Hlavním rozdílem krom velikosti, je právě použití quartzových kalibrů. Po kalibru 7549, přišel zhruba v roce 85 kalibr 7c46. Jeho vylepšením byla například změna intervalu výměny baterky ze 3 na 5let. Poměrně významě se změnily i samotné hodinky- WR vzrostlo z 600 na 1000m, místo titanového shroudu se objevil keramický. Na tuto řadu později navázaly Darth tuny. Kdo se více zajímá o tyhle zlaťáky, tak si může pročíst pěkně zpracovaný data ZDE. A ještě ZDE krátká historie tuňáků jako takovejch.

A co na ně teda vlastně říkám- jsou skvělý! Jsou pohodlný, zatím je nosim na Hirsch Pure řemenu, kterej k nim docela jde, ten origo co je na fotkách je už tvrdej a nepoužitelnej. Díky těm plesnivejm ručkám, popraskaný lunetě maj svoje kouzlo. Shroud i pouzdro jsou naopak ve výborným stavu. Jo a v lednu oslavily pěknejch 35let.

A nakonec pár fotek:

Nejprve rozebraný hodinky, včetně detailu click ballu

Tady pár celopohledovek

Pár detailů plesnivejch ruček, popraskaný lunety apod

A takhle vypadaly, když přišly

Odesláno

WOW, ty jsou velkoparádnický  :notworthy:

sice by mi asi trochuv adily ty ručky, na druhou stranu jsou původní a to se cení. Za mě SUPER!

Odesláno

ano, velkoparádnický vintáže, co vlastně vůbec nevypadaj jako vintáže.

s ohledem na patinku na ruckach, nemas strach z patiny na strojku?

Odesláno

Kluci diky, nadseni zatim neopada, uz se predevsim tesim na leto, ke kratkymu rukavu budou jak delany. Ale prekvapilo me, jak se quartzovky daj pohodove nosit i v zime k mikine a bunde. Emperory byly preci jenom vyssi a pod dlouhym rukavem uz trochu zavazely.

Jinak co se tyce tech rucek- v realu to neni zdaleka tak viditelny jak na tech makro fokach. Navic jsou spolu s lunetou prakticky nesehnatelny, takze je necham tak jak jsou. Taky me hned napadlo, jak muze vypada zbytek vnitrku, ale na servisu nic nerikali, takze pocitam, ze stroj je v pohode. Cifr vypada velice dobre a datovej venec taky nenese zadny stopy rzi.

• po 5 týdnech...
Odesláno

Hezkej kus zeleza (samo ze vim, ze je titan) - zelezo pisu, ze mi na titan prijdou dost tezky. Ale jedny z hodinek se super pomerem cena/vykon v dane kategorii.

Odesláno

Pecka chlape, jedny z nej potapek ;)

Moc by se mi libily.

Odesláno (upraveno)

Chlapci, díky. Po čtyřiadvaceti hodinách převládá stále nadšení. První postřehy- trochu jsem měl obavy z velikosti, ale je to v pohodě, koneckonců divery nemaj bejt zas tak malý. Materiál super, ale taky mě trochu překvapila váha 144g (přece jen ale něco bude vážit ocelová spona). Z čeho jsem fakt nadšenej je spona, odstín modrý a luneta. Ty hodinky budou na léto k vodě jak dělaný. Celkově se mi na nich líbí ta celomatnost a celobroušenost- není na nich jediná leštěná část, vypadaj vlastně až plastově. Ale co bych za ty prachy chtěl :lol2:

Upraveno uživatelem sashator

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...