Přejít na obsah

Limitka Chronomag fora

Doporučené příspěvky

• Odpovědi 1,5tis.
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Tak, pánové, omlouvám se, ale mohl si to přečíst kdokoli z vás, stránky Damasko znáte:

model DC 66 : 1860 Euro

model DC 66 Si: 2700 Euro.

Kolik stojí Si ??????? přesně 840 Euro. U ostatních srovnatených modelů je rozdíl stejný.

Za těchto 840 Euro zákazník dostane  - nepřesný překlad:

- zesílený pérovník

- EPS vlásek  - to je ten křemík asi

- tíhový nepokoj jestli se nepletu, je to vyvažování setrvačky, ne ?

- keramická ložiska rotoru

- pětistupňovou regulaci  - předpokládám, že to znamená hlavně přidanou mikroregulaci

- rudé Si na ciferníku

Je to pravda u chronografu, nevím, co půjde použít u standartní ety a co stojí jednotlivé elementy, ale počítám, že rudé Si, pérovník, vlásek a nepokoj budou jeden paket, pak keramická ložisku budou asi možná zvlášť a mikroregulace asi taky , ale když si připočítáme ještě 1000, Euro za základní model ( 980 + 20 za český den v týdnu), a lunetu 270 Euro, jsme s plnou zde požadovanou výbavičkou na 2110,- Euro při ceníkových cenách. Pro Si úpravy Ety bych si dovolil odhadnout ceny ještě vyšší , protože je bude třeba provést na zakázku.

Aldo, ty bídáku, tys to musel vědět, proč to sem čestně nenapíšeš :D :D :D 

Tak se prosím nenechte zastrašit, ale v klídku se zase rozdělujme, kdo bude chtít lunetu, kdo něco málo z Si paketu a kdo je nechutně bohat :D :D  

ivane, neomlouvej se, nehlasuj, když nevíš jak, zdržet se je tvoje právo, ale vystoupit od nehotového ??? Já byl taky mimo :D :D :D   

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Co se týče probíhajícího hlasování o ciferníku - zjišťuju, že je vlastně na prd, protože odráží celou problematiku.

Jistě bych tedy vypustil všechny varianty s Si a lunetou - nechutně bohat tu bude málokdo.

A máme tu, jak to vidím já,  2 logické varianty - tedy

1. DA 36 Si bez lunety - bez té lunety vypadá ciferník s indexy nehotový, proto já těch min. 1860 Euro zaplatím jedině za čísla - opravdový Damasko !!

2. DA 44 bez Si s lunetou - zde uznávám argument, že moc čísel - pozorovatelova smrt, 1270 Euro a rezerva na další srandičky, například jsem si jist, že bych s Marcelem dal dohromady celý náš originál cifr a stálo by to stejně jako sebemenší úprava, vlastní luneta je asi taky možná, ale to nevím, neb to není standart potisk. Spíš než rozhodovat se raději ptejte, co vám není jasné.

Obávám se, že jediný, co teď můžem dělat, je diskutovat.

RUŠÍM HLASOVÁNÍ O CIFERNÍKU PRO ZMATEČNOST

Možná Marcel bych vybral varianty dle tohoto schématu a ty zobrazil jako reálné.

Upraveno uživatelem cigi
Odkaz ke komentáři

čéče cigi, tím jak jsi rozepsal tu "Si" variantu, aby nezačly vznikat podmnožiny ve stylu "chci Si vlásek a vyvažovanou setrvačku, ale nepotřebuju zesílený pérovník ani pětipolohovou regulaci - takže by to mohlo být jen za +300?".

Jenže já píšu, že myslím, že to jde, jednak nevíme, co vůbec jde modifikovat pro 2836 2 a píšu : rudé Si, pérovník, vlásek a setrvačka je paket, ostatní lze z logiky věci zvlášť. Ono nám taky nic jiného nezbude, když se chceme vejít do 1500 Euro, že. Ale to teď je fakt předčasný, rozhodující pro tuto chvíli je důkaz, že Si a luneta je někde min. 2000 ěček, ale spíše mnohem víc.

Omluva, ještě jsem si všimnul, že v Si variantě je prosklenný dýnko, nevím, co může stát, ale pevné může být úspora. Na základním dilematu doby to však bohužel nic nemění.

Upraveno uživatelem cigi
Odkaz ke komentáři

Tak jo, kdyby Marcel nazačal tvořit, měl jsem dnes v plánu probrat jednoduše dýnko, tak se k tomu nyní raději vraťme.

Dýnko bude předpokládám na obou variantách stejné - tedy plné. Někdo něco proti ?? Pro jistotu hlasujme:

Plné dýnko

Prosklenné dýnko dle specifikace Damasko (www.damasko.de)

cigi: plné dýnko

Upraveno uživatelem cigi
Odkaz ke komentáři

Jenže já píšu, že myslím, že to jde, jednak nevíme, co vůbec jde modifikovat pro 2836 2 a píšu : rudé Si, pérovník, vlásek a setrvačka je paket, ostatní lze z logiky věci zvlášť. Ono nám taky nic jiného nezbude, když se chceme vejít do 1500 Euro, že. Ale to teď je fakt předčasný, rozhodující pro tuto chvíli je důkaz, že Si a luneta je někde min. 2000 ěček, ale spíše mnohem víc.

Omluva, ještě jsem si všimnul, že v Si variantě je prosklenný dýnko, nevím, co může stát, ale pevné může být úspora. Na základním dilematu doby to však bohužel nic nemění.

V této ceně se ale dostáváme nazákladní model DA 36 a úpravou grafiky,prosklené?Ty jsou pouze u modelů DK-XX,inhaus A35.

Odkaz ke komentáři

Chlapci, peknej zmatek v tom mate :D

cigi - vem to od zacatku, nez z toho vznikne fraska a udelejte si v tom nejaky system - napr:

1. Z jakeho modelu hodinek se bude vychazet - to proste neobejdes - zmizi zmatky v tom jestli bude nebo nebude luneta a mas jasny mantinely mezi kterejma se muzes placat

2. Rozhodnuti jake zmeny (zasadni, mimo barev) se muzou v ramci budgetu odehrat - napr cesky daydate, uprava ciferniku, lunety, poladeni strojku..

3. Nahozeni konkretnich navrhu jednotlivych zmen - MarcelG odvadi vybornou praci a s nim je mozne udelat jednoduche hlasovani dle vizualizace - hezky postupne a nekam zapisovat prubezne vysledky, ktere se muzou v zavislosti na dalsich upravach menit

4. Jakmile bude nejaky slusny zaklad na kterem se shodne vetsina, aktualizovat seznam a mnozstvi zajemcu a poslat smerem do Damasko at je nejaka zpetna vazba jestli to dava smysl a na kolik to +/- vyjde.

5. Zhodnoceni odpovedi na bod 4. a pokud bude vse realne pokracovat ve zvolenem smeru a resit drobnosti jako dynko, rucky atd v separatnich hlasovanich

6. Kontrola zajmu a temer finalni konzultace s Damasko

7. Vybirani zaloh a dalsi detaily, distribuce, remeny, krabicky a ostatni serepeticky..

Jako ja vam drzim palce a uvazuju, ze bych se treba i pridal, ale tenhle nazorovej kockopes me desi :) Zacnete hezky pekne od zacatku, nepridavejte miliony ruznych limitek do jednoho vlakna, nejake dobre napady jiste jeste v prubehu vzniknou a s temi se pri jasne koncepci uz da nejak pracovat ;)

Hodne stesti, kdyz nekdo budete chtit zapiste me na nejaky jednotny seznam, k dalsimu hlasovani se pripadne pripojim pokud to bude mit nejakej tah na branku a nebude z toho hospodsky prervavani ;)

Odkaz ke komentáři

Důležitá poznámka, Aldo, sice nevím proč, ale respektujme to, přesto, určitě lze mít Si a plné dýnko, takže porád je o čem hlasovat. Do toho, pánové, jen bych rád znal vaše preference !! Možná by prosklenné dýnko bez Si šlo udělat jako limitovaný fígl na naší limitce. Ale já nechci v žádném případě - co vy ??

Mimochodem, ještě jsem zapomněl jednu podle mne velice hezkou variantu ciferníku s lunetou, a sice DA 47 - bílý cifr, čísla a luneta vypadají podle mne taky jetelně přehledně - reversní barevnost řeší to ono přečíslování :D

Spidy - my už základ máme, damasko až tak široký sortiment nenabízí, čekáme jen na ceny Si úprav kalibru od kubsona a nabíjíme se nápady :D

Upraveno uživatelem cigi
Odkaz ke komentáři

Plné dýnko,bílí cifr nechci,prosklené dýnko ti bude k ničemu,je tam antimagnetická vložka,jedině že by na ní něco bylo,nesmysl,to by se u D pobavili.

Aha :D :D :D teď se bavím já, to by byl hezounký pohled - už si myslím, že to chápu, když je vlásek z křemíku, je antimagnetický sám o sobě, a není třeba těžká vložka, že. 

Upraveno uživatelem cigi
Odkaz ke komentáři

V jednom má Spajdy pravdu - musíme to rozštípnout - odpíchnout se od nějakého konkrétního modelu. Samozřejmě až po nějakém nacenění, ale chtělo by se to dohodnout třeba na dvou modelech 1) s lunetou, 2) bez lunety - a na ty si nechat udělat předběžný rozpočet a potom tomu už dát konkrétní směr. Sorry, že ti do toho kafrám.

Odkaz ke komentáři

Ale vždyť právě o tom se bavím,musíme mít jasno z jakého modelu budeme vycházet,nabízí se 4modely,DA-34 a 36,nebo DA44-46.V prvních dvou s úpravou Si a tam se můžeme bavit o možnosti dýnka.Pokud jsem ale už vypustili lunetu  tak jenom 34-36,grafika a dle badgetu Si,takhle jsi to myslel?

Odkaz ke komentáři

Spidy - my už základ máme, damasko až tak široký sortiment nenabízí, čekáme jen na ceny Si úprav kalibru od kubsona a nabíjíme se nápady :D

Zatim mi prijde ze v tom mate spis jen zmatek :D Viz modely, ktere se resi a rozbroje mezi lunetou kvuli, ktere chteji ucastnici odstoupit pokud nebude - navic s lunetou byla delana valna vetsina vizualizaci, takze nechapu kde se vzalo to, ze najednou neni :D Ale necham to na vas a nebudu do toho uz radsi moc kecat.

Jinak resi se zatim dvoje ruzne hodinky, pripadne dva ruzne zaklady:

723_damasko-da36.jpg1160_damasko-da44.jpg

Odkaz ke komentáři

schwarzes Zifferblatt, einmal Flugzeug und Kiwi, bitte

...slzi mi z toho oci. 

máš recht... jinak bez lunety to pro mě ztrácí smysl, DA36 jsou zcela mimo můj zájem, luneta s křemíkem zas budou za love, Alda che Si za každou cenu, což chápu... pro mě to začíná směřovat do slepé uličky... ještě chvilku počkám, pak dám ocas kočkám

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...