old black Odesláno 16. února 2006 Nahlásit Odesláno 16. února 2006 Toto vlákno myslím nezaslouží tolik pozornosti (59 !). Když, tak odklízeče.
RomanP Odesláno 16. února 2006 Nahlásit Odesláno 16. února 2006 Nechci koupit ani jedno, ale jaký je potom rozdíl koupit si noname fake, nebo Sandoz...
HonzaX Odesláno 16. února 2006 Nahlásit Odesláno 16. února 2006 Odklízeči zlikviduj to, a jak se tu objeví něco takového tak to maž. Tato diskuse už proběhla několikrát,už je nudná.
HonzaX Odesláno 16. února 2006 Nahlásit Odesláno 16. února 2006 čtu to, protože se to tady objevuje.Ale fake nemusím,a jak jsem vyčetl nejsem sám. A jestli se nemýlím už několikrát zde někdo psal,že je to forum o hodinkách a ne kopiích.
PanzerBear Odesláno 16. února 2006 Nahlásit Odesláno 16. února 2006 Jestli tohle tema uzce nesouvisi s hodinkama, tak at se poropadnu do onoho Zapadniho Nemecka !!
In Odesláno 16. února 2006 Nahlásit Odesláno 16. února 2006 Téma opravdu začíná ujíždět. Domnívám se, že je jenom dobré se něco dozvědět o fake. ono poznat kvalitní fake od origo je problém mimochodem řešený ve všech sběratelských oborech. Pro potřeby rozpoznání by stálo za to probrat i otázku materiálů z jakých se fake vyrábějí. Zkoušel jsem lomy světla na ciferníku v určitých úhlech pod koncentrovaným světelným paprskem a rozdíl je vypovídající. Jedny hodinky, které vlastním jsou často prodávany jako fake což mně natolik znechutilo, že je nenosím a kdybych k nim neměl citovou vazbu tak pochod do světa. Domnívám se, že z této diskuse by mohli vzejít poznatky jak u jednotlivých značek čelit nebezpečí. Asi jedna z nejhoršího co může člověka potkat je když mu někdo řekne na věc hřející image "hezký falzo". Co se týče diskutovaných falz PRIM, nejde o falza nýbrž o sprosté parazitování na značce - což vhodně použito může být i reklama pro oprávněného držitele.
HonzaX Odesláno 16. února 2006 Nahlásit Odesláno 16. února 2006 Téma souvisí s hodinkama,fake jsou hodinky,ale ve slušné společnosti se nenosí.
Pachollini Odesláno 16. února 2006 Nahlásit Odesláno 16. února 2006 Osobně mi rozpoznání faků té které značky připadá jako dost zajímavé téma...
In Odesláno 16. února 2006 Nahlásit Odesláno 16. února 2006 Značka Breitling je právě značka nejčastěji napadána ze strany falzifikátorů, ale modely složitější jsou svojí konstrukcí poměrně dobře chráněny do té míry, že falzo odhalí slušnější amatér v okamžiku otevření pokud mu již v úvodu nestačí porovnání návodu se skutečnými funkcemi faku. Kamarád pozná již zvuk strojku je lékař a tito jsou již ve svém zaměstnání pro poslouchání vybaveni. Jinak mám dojem, že právě fake této značky většinou již z dálky jsou identifikovatelné díky odlišnému lesu a zrcadlení pouzdra. I značná ozdobnost ciferníků Breitlig pomáhá odhalovat falza. Zatím jsem neviděl kvalitně zpracované detaily složitějšího ciferníku. U fake mně to připadá jako nepodařené falzum bankovky. Poukazuji na rozdíl replika a fake. Repliku pokud je označená toleruji stejně jako označenou kopii obrazu. Replika slouží pro to aby i další lidé mohli mít představu jak vypadá originál a dívat se na ni doma, ale replika nesmí být vydávána za originál což je právě případ fake. Mám dojem, že každý uzná britské repliky historických aut.
Kid_A Odesláno 16. února 2006 Nahlásit Odesláno 16. února 2006 Kdepak, já rozdíl nepoznám. Jasně, tady usuzuji podle provedení fotografie, odstínů barev a dalších vodítek. Ale pokud budu sedět s maníkem, který bude v sociálním žebříčku na takové výši, že nebudu mít pochybnost o tom, že by na originál hodinek dosáhl, nebudu mít pochybnost. Budete u prezidenta pochybovat o pravosti hodinek? ;-) Pochopitelně, např. u pingla nebo dročkaře už pojmu podezření, že se jedná o fake. A přitom to může být zrovna obráceně. Človíček manželce oznámí, že si kupuje capo di tuti capi hodinky, které bezpodmínečně potřebuje k reprezentaci. Následně zakoupí ukazatel času v tržnici. Ušetřený rozdíl projede s děvkama. Všichni budou spokojeni! Pánové, nebuďme zbrklí v posuzování napodobenin, mohou být velmi užitečné :-D tak tohle je příspěvek numero uno:) Jinak, fake je fake. Když nosíš fake, vojebáváš v prvé řadě sám sebe, protože kvalitní a originální hodinky ti dávaj mimo jiné pocit vlastnictví kvalitního a originálního (mnohdy jedinečného) výrobku.
rafficek Odesláno 16. února 2006 Nahlásit Odesláno 16. února 2006 Diskuzi zachovejte, k hodinkám se vztahuje a tohle fórum je také informativního charakteru (v jakémkoliv směru), takže nevidím sebemenší důvod něco mazat. Je spousta lidí, kteří tu přispívají a spousta, kteří to čtou! Komu se diskuze nelíbí, nebo ji považuje za nudnou, ať si ji nečte... howg...
Onisan Odesláno 17. února 2006 Nahlásit Odesláno 17. února 2006 Ignorovat existencí faků je to samé jako ignorovat existenci choroby... jednou tě choroba sežere pokud s ní nic neuděláš. Je pravdou, že boj proti fake je sisifovský, ale jak už tady mnohokrát zaznělo je to především otázkou osobní cti s čím vyrazím na ruce mezi lidi. Zjednodušeně řečeno asi záleží na společenské a sociální skupině zda člověka s fake na ruce odsoudím. Pokud vidím zjevný fake na ruce hospodského v pražské Libni (ukázkovým příkladem je obsluha v hospodě u Jarolýmků: jídlo skvělé, každý pingl na ruce fake) tak se jen usměju. Pokud ho má na ruce majitel firmy která se tváří jako hodně seriozní dovozce zboží ze zahraničí, tak pro mně přestává být seriozním partnerem (alespoň po té lidské stránce). Je mi jedno jestli to ví nebo ne, prostě jednou jsem obchodník s průmyslově obráběným zbožím a tak bych se neměl honosit Braitlingama které díky "únavě" materiálů rozpozná i takové tupé stvoření jako je Onion
gandalf Odesláno 17. února 2006 Nahlásit Odesláno 17. února 2006 Já si myslím, že toto téma je užitečné. Možná by tato věc chtěla mnohem sofistikovanější přístup, tím myslím, že by ti z nás, co tomu rozumí /já to nejsem/, měli upozorňovat na jednotlivé markanty, kterými se padělky odlišijí od originálů. Vzít to po jednotlivých značkách a neskákat z Omeg na Panerai. Odsoudit lidi co nosí padělky je snadné, jak bylo již někde napsáno, někomu je zkrátka jedno, co nosí na ruce a neví, že je to napodobanina nějaké značky. Horší je to s lidmi, kteří se tímto chtějí někam "zařadit" /podle jejich pokřiveného myšlení/ a nemají na to. Tím nemyslím jenom peníze, spíše jde o duševní stránku osobnosti. A co výrobci napodobenin? Myslím tím třeba Apogäum, jednou tváří jako Omega, jednou Panerai a pod. Co s tím?
Petr_S Odesláno 17. února 2006 Nahlásit Odesláno 17. února 2006 Také si myslím, že takové téma neškodí, konečně fórum je přeci především o diskusi. Samozřejmě ta musí mít úroveň a nesmí se zvrhnout v osobní napadání apod. Přitom chápu puristy, že jim to nemusí být až tak milé. Já osobně bych fake také (to se to rýmuje:)) nenosil. To si raději koupím něco od Poljotu či Vostoku. Vzpomínám na příhodu, když jsem byl u hodináře v pasáži Alfa. Přišel tam černoušek a lámanou češtinu vysvětloval, že se mu u ´breitlingů´ protáčí korunka. Byl odkázán tam, kde to koupil, že tam ať si s tou mosazí poradí.
Ondraj Odesláno 17. února 2006 Nahlásit Odesláno 17. února 2006 Také si myslím, že je to přínosné. Osobně se rád o fake dozvím co nejvíce, může mi to třeba někdy pomoci nenaletět na "výhodný kup".
Japezz Odesláno 17. února 2006 Nahlásit Odesláno 17. února 2006 Také si myslím, že je to přínosné. Osobně se rád o fake dozvím co nejvíce, může mi to třeba někdy pomoci nenaletět na "výhodný kup". To sou i moje slova, rad se naucim rozeznat fake... Ale uz by tu nekdo mohl davat ty rady jak to rozeznat
Jeremy Odesláno 17. února 2006 Nahlásit Odesláno 17. února 2006 Dá se sem někam nahrát PDF soubor? Mám o rozeznávání fake malou knížečku. (Ve skutečnosti je to reklama na dnes již neexistujícího prodejce faků, ale to nám může být jedno - je tam pár základních metod, jak to poznat).
Japezz Odesláno 17. února 2006 Nahlásit Odesláno 17. února 2006 To netusim ale muzes ho poslat na e-mail? Diky
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se