Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Návštěvník Diskutér
Odesláno

Snow... Chronomag přináší informace na své titulní stránce. Poctivě je čtu a připojuji svůj názor k článku... je velmi smutné, že například k videu z Basileje je tam jen asi 7 příspěvků.

Takže já teď tak trochu s tebou nesouhlasím, že na diskuzi se to někam odklání. Jistě, stále budou fotografie ochlupených zápěstí s omegašmouhami... to například vadí mně (neprotestuji, směji se), budou dokonalé příspěvky od kolegů takřka (nebo zcela) hodinářů, kteří nás (tedy mě) laika poučí o strojcích, o lunetách o funkcích... a komplikacích a ovšem budou i příspěvky o "polobondech"... to vše je svět hodinek... včetně keficientu 2,22.

Co kritiizuji já? Chlupaté fotografie, sprostá slova (včera mi tu jeden napsal že jsem idiot a za minutu raději vše smazal... zoufalé) a zásadně nesouhlasím s jakýmkoliv mazáním (vyjma netolerovatelných excesů) a jaksi s neumožňováním psát.

Zvykejme si, že někdo považuje sporotvní omegu na ruce za nepřijatelný kýč a že to zde napíše. Učme se argumentovat, nikoliv upalovat. A jestliže tu někdo napíše, že Prim je předražený, přitom sám sebe opíjí Omegou, není od věci na to odpovědět.

A co mě jako nováčka překvapuje? - až na výjimky chabá schopnost argumentace, pokud se kolega strefí do "mých" hodinek... což je tu jaksi... hrdelní zločin.

P.S. Jinak se mi moc líbí, jak jsi kategorizoval ty hlavní příspěvkové proudy... smile.gif

• Odpovědi 105
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

Omlouvám se za OT,chtěl jsem to postnout do vlákna o Diskutérovi,ale nějak ho nemohu najít.....

100 lidí,100 chutí..každý sem chodí kvůli něčemu jinému...a přitom nás všechny tady spojuje jeden hlavní zájem...HODINKY.....já sem chodím nasávat tu atmosféru,koukat po tom,co si kdo koupil,chválit....pomazlit se,alespoň očima,s kousky,které pravděpodobně nikdy mít nebudu,protože jsou nad mé možnosti....nevadí mi "chlupatá zápěstí",protože ti lidé mají ze svých hodinek radost a chtějí se pochlubit...stejně,jako když jsem byl malej prcek a chlubil se novým "angličákem" od Matchboxe....myslím si,že se nikdy nezadaří udělat fórum takové,aby byli spokojeni opravdu všichni...... bereme se tu až moc vážně a přitom o nic nejde.Každej,domnívám se,máme svých problémů a starostí více než dost,tak proč se rozčilovat nad něčím,co se mne až tak nedotýká????

Odesláno

Co kritiizuji já? Chlupaté fotografie,  sprostá slova (včera mi tu jeden napsal že jsem idiot a za minutu raději vše smazal... zoufalé)  a zásadně nesouhlasím s jakýmkoliv mazáním (vyjma netolerovatelných excesů) a jaksi s neumožňováním psát.

...

A co mě jako nováčka  překvapuje? - až na výjimky  chabá schopnost argumentace, pokud se kolega strefí do \"mých\" hodinek... což je tu jaksi... hrdelní zločin.  

P.S. Jinak se mi moc líbí, jak jsi kategorizoval ty hlavní příspěvkové proudy... smile.gif

Ad chlupaté zápestí: Tobě se nelíbí, to si jako dotyčný má zápěstí oholit? Fotit hodinky na zápěstí je nepřípustné? smile.gif

Ad trefování do hodinek ... netrefuj se do hodinek, cílem přeci není sestřelit kolegovi stroje. Nebo ano? Piš, co se Ti líbí, co uznáváš. Vyvolat konflikt umí každý ...

Ad mazání ... člověk se třeba neudrží a napíše něco od plic, tím si uleví, vychladne, pak usoudí, že to nemí zapotřebí a smázne to ... .

Odesláno

Chronomag fórum je svět příznivců, fandů hodinek. I tito mají chlupaté zápěstí. Každý, kdo je tu už nějakou dobu členem prošel více či méně nějakým vývojem. Každý má právo nosit takové hodinky, jaké se mu líbí. Kritizovat je opravdu jednoduché, ale kde daný kritik bere jistotu, že jeho názor je ten nejlepší a jediný správný ? O to horší je, když se ukáže, že se jedná zřejmě o velmi chytrého člověka, který asi potřebuje jen být středem pozornosti. Z většiny rádoby kritiků se většinou vyklubají obyčejní závistivci. Na tomto fóru bylo a je naprosto běžné, že se členové chlubí novými přírůstky, ale neznamená to, že fotografie musí vždy mít i uměleckou hodnotu. Spousty členů se už zná i osobně. Amatérská fota jsou dost zajímavá, protože ukazují hodinky v reálu a ne jako všelijak vyretušované vylepšené foto výrobců.

Odesláno

Ať žije slovní masturbace, a v Diskutérově podání obzvláště :-)!! Švýcarská produkce je stejná legenda jako švýcarské banky, švédská ocel, turecká káva, finská sauna a mnoho dalších. Prostě nomen omen :-).

Nevím, zda si lepíš po nocích fotky hodinek na ruku - já švýcary jednoduše nosím. A to že můj děda a táta odkroutily svůj čas zde na Primkách moc dobře vím a moje výstavka rodinných primech mi dělá velkou radost. To ale neznamená, že si všichni musí kupovat předražené Primky. Jestliže nazýváš model Sport vizuálně dokonalým, pak je to pouze tvé vnímání, které je ovšem velmi pokroucené, protože nové modely Prim mají k dokonalosti veeeeeelmi daleko :-)

Koukám na ten tvůj onanozní příspěvek... tak jestli jsem se dotknul tvého poloboha, pardon, polobonda wink.gif tak to přejdi, jako by nic a dál trénuj zrcadlové pózy... díky za velkorysost... Frantíku. P.S. Předražené jsou, abych byl aktuální k tvému seznamu, především Omegy... to ty ale víš, viď.

Ty už jsi mě neměl dlouho na hrbu, co? Diskutére Ty si zase koleduješ!!!

Odesláno

Opijim se Omegou velmi rad, mam chlupate zapesti a pozuju pred zrcadlem. No a co. Alespon nejsem jen zamindrakovany Diskuter :-). A mam take rad sve predrazene Omegy - a nejen je. Mam rad vsechny hodinky, u ktere vim, za co platim. U Primu to zatim nevim. Ale je to jen muj nazor a muj vkus a ten se tady ctí.

Nechci si tady s tebou merit britkost jazyka a vtipnost reakci. Jsi v obém dokonalý. Ja jsem tady kvuli hodinkam - ty jsi taky kvuli plkum :-)

Odesláno

Opijim se Omegou velmi rad, mam chlupate zapesti a pozuju pred zrcadlem. No a co. Alespon nejsem jen zamindrakovany Diskuter :-). A mam take rad sve predrazene Omegy - a nejen je. Mam rad vsechny hodinky, u ktere vim, za co platim. U Primu to zatim nevim. Ale je to jen muj nazor a muj vkus a ten se tady ctí.

Nechci si tady s tebou merit britkost jazyka a vtipnost reakci. Jsi v obém dokonalý. Ja jsem tady kvuli hodinkam - ty jsi taky kvuli plkum :-)

Diskutér je cosi jako osina. Člověk k ní přijde, ani neví jak, příjemná je podobně, a zbavit se jí dá práci. Po pár dnech neplkání, zase ty grafomanské orgie. Ach, jo.

Odesláno

Ja myslim, ze neni osina. Chce jen plkat a diskutovat. A to je mozne jen, kdyz je s nekym v rozporu. Pritakavat je nuda. Takze je to jen chudacek, kterej trochu reje, ale je neskodny :-)

Odesláno

Tak dneska jsem se dostal k PC, ptal jsem se Vás hlavne pro to, že já už jsem tu slavnou éru Primu nezažil.... Dekuji vsem za názory, ale at premýšlím jak přemýšlím, tak Omega mi proste příjde mnohem lepsi značka než Prim možná je to jen profláklým jménem značky Omega, ale na druhou stranu ted zacnu pracovat na mých Prim Sport I a myslim že na konci mi budou delat stejnou možná větši radost než ty Omegy u kterých se platí i za značku... a jenom tak mimochodem nevim proč si si Diskutére musel rýpnout že já si něco vystřihuju a lepim na zápěstí!!! Já radši nosim na ruce ty svoje Omegy než papírek z katalogu! Akorát nevim jesli je to pro Tebe závist nebo Omega Seamaster a Omega Costelletion jsou pro Tebe nevýznamné kusy kovu... a jesli si chces jeste do neceho rypnout že je to jak z Cirkusu tak ty moje Costelletion jsou v 18K zlatě, dekuju!

Odesláno

Tak dneska jsem se dostal k PC, ptal jsem se Vás hlavne pro to, že já už jsem tu slavnou éru Primu nezažil.... Dekuji vsem za názory, ale at premýšlím jak přemýšlím, tak Omega mi proste příjde mnohem lepsi značka než Prim možná je to jen profláklým jménem značky Omega, ale na druhou stranu ted zacnu pracovat na mých Prim Sport I a myslim že na konci mi budou delat stejnou možná větši radost než ty Omegy u kterých se platí i za značku... a jenom tak mimochodem nevim proč si si Diskutére musel rýpnout že já si něco vystřihuju a lepim na zápěstí!!! Já radši nosim na ruce ty svoje Omegy než papírek z katalogu! Akorát nevim jesli je to pro Tebe závist nebo Omega Seamaster a Omega Costelletion jsou pro Tebe nevýznamné kusy kovu... a jesli si chces jeste do neceho rypnout že je to jak z Cirkusu tak ty moje Costelletion jsou v 18K zlatě, dekuju!

Ano je to tak, bohužel Omega ať už z hlediska minulosti nebo současnosti má lepší zvuk značky. O technické části se tu napsalo již hodně.

Odesláno

Diskuter nerype, Diskuter plka!! Uz se tesim na jeho uzemnovaci odpoved :-). To bude primo epochalni literarni vylev plny britke ironie az sarkasmu :-). Bleeeee.

Odesláno

Diskuter nerype, Diskuter plka!! Uz se tesim na jeho uzemnovaci odpoved :-). To bude primo epochalni literarni vylev plny britke ironie az sarkasmu :-). Bleeeee.

jak jsem psal, třeba pro nej jsou ty Seamastry atd. málo biggrin.gif ale tak to muže říct normálne a nenavážet se, myslel jsem si, že za ty 3 dni co se neozval se mu tu v hlave srovnalo...

Odesláno

srovnavejte srovnatelne. tzn proti renovaci prim sport muzu postavit renovaci omega seamaster rv 1970, nebo jak tu nekdo mel omega geneve apod, a nedostane se do silenych cisel, jako kdyz si pujde koupit nove planet ocean chronograph... Proti Prim nic nemam, snad jen krom rideru se mi zdaji male - a nejen me - a ano, souhlasim s teorii, ze jsou zbytecne predrazene, na to, ze pouzivaji etu, napriklad. Jiste, customizace je zasluzny pocin, ale to se pak clovek taky dostane do uplne jinych cisel...

Odesláno

srovnavejte srovnatelne. tzn proti renovaci prim sport muzu postavit renovaci omega seamaster rv 1970, nebo jak tu nekdo mel omega geneve apod, a nedostane se do silenych cisel, jako kdyz si pujde koupit nove planet ocean chronograph... Proti Prim nic nemam, snad jen krom rideru se mi zdaji male - a nejen me - a ano, souhlasim s teorii, ze jsou zbytecne predrazene, na to, ze pouzivaji etu, napriklad. Jiste, customizace je zasluzny pocin, ale to se pak clovek taky dostane do uplne jinych cisel...

Hodinky si člověk kupuje pro pocit, historii značky, design a i techniku a za techniku si švýcaři nechají pořádně zaplatit stejně jako za zbytek. Když někomu lidi kupují relativně levnou techniku za draho tak to bude asi tím že si tyto hodinky kupují i kvůli ostatním atributům. Prostě ať je to jak chce ať je Prim jakýkoliv, tak jsme oproti Omegám v úplně jiné lize, stejně jako Omega při srovnání s Vacheronem...

Odesláno

Jesli si pamatujete tak asi pred půl rokem tady byla pyramida Švýcarských hodinek první byly bezkonkurečne Patek Philippe a Omegy byli asi až ve třetím patře které čitalo cca 15 značek...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...