mkshort Odesláno 12. dubna 2018 Nahlásit Odesláno 12. dubna 2018 Sakra, to dělám každej den cestou do práce. Na to jsem úplně zapomněl.....nebudu je moct nosit...!!! :-(((( Ono to prohnutí bylo tak cca 0,3 mm. Nevím, jak to sklíčko je tlustý, ale předpokládám, že na 2 MPa tlaku (což dává při průměru skla 30 mm sílu na něj 1400N, t.j. 140 kg) bude tlustý dost. Hádal bych tak 3+ mm. Btw, pokud někdo víte nebo máte při ruce náhradní + šupléru, dejte vědět kolik to má. Mr. Google neporadil. Takže odebrání pár desetin mm bylo vcelku bezpečný.
Suke Odesláno 12. dubna 2018 Nahlásit Odesláno 12. dubna 2018 Poměrně velká radost z nových 120812. Trochu mě ale mrzí, že pod sklíčkem je nalepený kousek nečistoty. Na slunci to jde pěkně vidět. Posílat zpět se asi nevyplatí, není to zase tak hrozné, ale u nových to zamrzí. Měl někdo již stejný problém?Update: zmizelo to (spíše se teda někam přesunulo, ale nikde jsem to to nenašel, takže good :-)
morbo Odesláno 12. dubna 2018 Nahlásit Odesláno 12. dubna 2018 Sakra, to dělám každej den cestou do práce. Na to jsem úplně zapomněl.....nebudu je moct nosit...!!! :-(((( Ono to prohnutí bylo tak cca 0,3 mm. Nevím, jak to sklíčko je tlustý, ale předpokládám, že na 2 MPa tlaku (což dává při průměru skla 30 mm sílu na něj 1400N, t.j. 140 kg) bude tlustý dost. Hádal bych tak 3+ mm. Btw, pokud někdo víte nebo máte při ruce náhradní + šupléru, dejte vědět kolik to má. Mr. Google neporadil. Takže odebrání pár desetin mm bylo vcelku bezpečný. Takže to je něco jako kdybych ty hodinky zapomněl ležet na kanapi a sedla by na to průměrná tchýně, jo? No tak to bych tloušťku sklíčka neřešil, tohle nemůžou žádné hodinky přežít.
Dokusan Odesláno 12. dubna 2018 Nahlásit Odesláno 12. dubna 2018 Zatím je udržuji v chodu:) Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
mkshort Odesláno 12. dubna 2018 Nahlásit Odesláno 12. dubna 2018 Takže to je něco jako kdybych ty hodinky zapomněl ležet na kanapi a sedla by na to průměrná tchýně, jo? No tak to bych tloušťku sklíčka neřešil, tohle nemůžou žádné hodinky přežít. No, spíš ještě hůř. Jako kdyby ležely na koberci a ta průměrná 140kilová tchýně na ně šlápla jednou nohou plnou vahou v bačkoře s ňákou takovou polotvrdou podrážkou. A tohle by ty hodinky měly přežít, pokud je pravda, že jsou zkoušené na 200 m = 20 atm = 2 MPa.Počty jsou jednoduché, např.: 1 atm = 1 kg/cm2, sklíčko průměr 30 mm má cca 7 cm2, takže 20 kg/cm2 * 7 cm2 dává těch 140 kg rovnoměrně rozložených na plochu sklíčka. Viz třeba i zde, str. 3 odst. 2. Tak, kdo má tu odvahu zkusit šlápnout si na své Amfibie svými +/- 80 kilogramy? Pořád by to mělo být bezpečné, pokud se na nich nezhoupnete v kolenách... ;-)))
morbo Odesláno 12. dubna 2018 Nahlásit Odesláno 12. dubna 2018 Já to bral tak, že PT >> 140 kg, jinak samozřejmě souhlas.
mkshort Odesláno 12. dubna 2018 Nahlásit Odesláno 12. dubna 2018 Spíš je s podivem, co všechno by ty 200m hodinky měly vydržet.......a jestli si to někdo troufne vyzkoušet.
little_w Odesláno 12. dubna 2018 Nahlásit Odesláno 12. dubna 2018 No a jinak ses trefil. Sklicko ma sirku presne 3mm.
travex Odesláno 12. dubna 2018 Autor Nahlásit Odesláno 12. dubna 2018 Ty hodinky vydrží všechno, žádný strach. Včera jsem s nima byl v pohostinství a taky jsem se trochu zhoupnul v kolenech a nic se nestalo.
click2proceed Odesláno 12. dubna 2018 Nahlásit Odesláno 12. dubna 2018 Jakou máte na Vostokách rezervu? Poslední dobou mi i po cca půldenním nošení nepřežijou ani do rána..
5etter Odesláno 12. dubna 2018 Nahlásit Odesláno 12. dubna 2018 U jednoho z mých exemplářů se mi to několikrát stalo. Vždycky po prvním dni nošení.
morbo Odesláno 12. dubna 2018 Nahlásit Odesláno 12. dubna 2018 Byl sem to dnes zkontrolovat a zatím to vypadá, že projekt zkapalnění je na dobré cestě. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
morbo Odesláno 12. dubna 2018 Nahlásit Odesláno 12. dubna 2018 Dám sem tedy ještě jednu, pokud se neurazíte. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
mikymik Odesláno 12. dubna 2018 Nahlásit Odesláno 12. dubna 2018 Vydrží všechno kromě sprchování. A navíc, tedy určitě 710, skvěle sedí na ruce. Až tak skvěle, že jsem je přes Velikonoce nesundal z ruky ani přes noc. Levé zápěstí teď mažu kostivalovým emulgelem (jste také někdo ženatý?), na pravém casio DW-5600 a těším se, že snad v pondělí bude klenuté sklíčko opět na svém místě. P.S. Ty fotky jsou skvělé!
travex Odesláno 13. dubna 2018 Autor Nahlásit Odesláno 13. dubna 2018 Sice nemám echt morbovky, ty nosí jen ti největší borci, ale i tak jsem spokojen.
morbo Odesláno 13. dubna 2018 Nahlásit Odesláno 13. dubna 2018 Chtěl jsem ti to pochválit, ale výraz toho králíka mě zastavil v půlce věty. V tom pohledu je všechno.
travex Odesláno 13. dubna 2018 Autor Nahlásit Odesláno 13. dubna 2018 Jo a teprve teď pozorně čtu tu mikyho zápletku s kostivalem, ale dle mého by v tomto stavu se zápěstím být problém neměl. Ještě rádio a dám chvilku pokoj.
gunman Odesláno 14. dubna 2018 Nahlásit Odesláno 14. dubna 2018 Dnes jen lehce pracovně, mám je jako víkendovky Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se