Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Tak co, kdo z vás si to rozdá s těmahle 090-tkama, co do krásy ciferníku ? :)

Ach jo, člověk vybírá mezi 710 a 090, vybere 710 a pak někdo přijde s takovýmhle ciferníkem u devadesátky.

To jsou ale muka.  :lol2:

Přitom jsem si tohohle ciferníku při vybírání ani nevšiml, respektive jsem mu asi nevěnoval velkou pozornost.  :furious:

Velice pravděpodobný kandidát na budoucí druhou objednávku...   :clap:

Návštěvník LONGINES
Odesláno

Naštěstí Amfibie nestojí ani jako podprůměrná Casia, tak se to dá snadno napravit. Co mě ale osobně přijde nejhorší je ta nedočkavost, než přijdou, to sou pro mě muka :)

710-tkám zatím několik let úspěšně vzdoruji, argumentujíce si tím, že sou to stejně jen okleštěný neúplný 090-tky, ale kdyby je udělali s ciferníkem na podobný počin - okamžitě podlehnu :)

Návštěvník LONGINES
Odesláno

090-tky sou široký, skvěle  padnoucí diver fashion tooly ;)

post-22387-0-90475600-1554388663_thumb.jpg

Odesláno

Právě jsem si dneska vyzvedl na poště nové Amphibie 120059, kterým jsem si přikoupil i lunetu v barvě ciferníku. Tu krásně modrozelenou. Hmm... Hodinky na pohled krásný, ale sundat originál lunetu? Zhola nemožné. Nedokázal jsem to, ač jsem si na netu našel X návodů, jak na to. Za to se mi poařilo rýpnout do prstu, poškrábat na nových hodinkách sklíčko i povrch a také to, že nesundatelná luneta se na nich nyní otáčí pomalu setrvačností a je úplně volná. Sundat však nejde. Zkusil jsem tedy novou lunetu nandat na staré 420, které jsou už trochu ošoupané. Mosaznou lunetu jsem z nich sundal v pohodě, ale nasadit tu novou? Ani omylem. A to jsem se jí pokoušal zacvaknout vším možným. Nu což, Zkusil jsem na 420 alespoň vrátit tu starou mosaznou, která jim fakt sekne a do které jsem přendal neoběhané pérko z té nové. A světe div se, nešla tam, ať jsem dělal cokoliv. No, a po nějaké době zkoušení jsem najednou zahlédl na ciferníku nějaký divný pohyb. A ejhle, ona to vteřinovka, která se normálně uvolnila a upadla...

Tak že výsledek pokusu i pitomou výměnu lunety jsou dvoje nepoužitelné hodinky... Staré 420 jsou bez vteřinovky a na nových 120 je vyklající se a volně se otáčející luneta, která však nejde za boha sundat...

Chápu, že to jsou hodinky za hubičku a jsou mi docela simpatické, ale ta výměna lunety je teda horor. A zajímavé je, na většině videí na Youtube ti lidé prostě jen zaberou na straně nějakým šroubováčkem a luneta je dole. A nové tam v pohodě zacvakávají jen prsty... Já na to použil snad všechno kromě hydraulického lisu, ale nedokázal jsem ani vráti na 420 tu starou...

A teď babo raď....

Odesláno

090-tky sou široký, skvěle  padnoucí diver fashion tooly ;)

tyve, se mi fakt líběj, tydle 90. jenom nevim - troje amfi by byla už fakt rozežranost.

já měl tyto a tam byly indexy plochý:

post-5667-0-48598600-1554548104_thumb.jpg

ale lomený indexy, navíc ve zlatě, a k tomu pískovaný pouzdro, to je jiná!

A teď babo raď....

hele, u každých to jde jinak. někdy tam vklouzne jako..víš co.

a jindy - ani zaboha.

ale když se to povede a luneta má ten správný odpor při otáčení, to je prostě tak skvělej pocit, že se to nedá ani popsat. já se snažim nasazovat krouživým pohybem, jako by byla šroubovací, aby si ten drátek postupně sednul.

Odesláno

Hlavně nikdy nezkoušej pracovat na cirkulárce.

S nářadím pracuji každý den v práci (strojařina) a nejhorší, co se mi kdy stalo, bylo říznutí do prstu. Ale tohle prostě nešlo. Luneta na nových 120 se vždycky jen nadzdvihla, ale pak s vrátila zpátky. A to jsem to dělal stejně, jako těch X lidí na videích, Jenom se uvolnila, ale sundat jsem jí prostě nedokázal... Nevím už, jak na to.

Odesláno

tyve, se mi fakt líběj, tydle 90. jenom nevim - troje amfi by byla už fakt rozežranost.

já měl tyto a tam byly indexy plochý:

attachicon.gif_DSC1978res.jpg

ale lomený indexy, navíc ve zlatě, a k tomu pískovaný pouzdro, to je jiná!

hele, u každých to jde jinak. někdy tam vklouzne jako..víš co.

a jindy - ani zaboha.

ale když se to povede a luneta má ten správný odpor při otáčení, to je prostě tak skvělej pocit, že se to nedá ani popsat. já se snažim nasazovat krouživým pohybem, jako by byla šroubovací, aby si ten drátek postupně sednul.

Dík za rady. Mě jde ale spíš o sundání. Prostě nevím, jak na to. Vždycky to vypadalo tak snadno, ale z těch nových jí prostě dostat nemůžu. A ještě víc mě štve, že teď tam ani nedrží. Otáčí se úplně volně a vyklá se. A to je nasazená na doraz...

Odesláno

Kdysi jsem to tu psal, stalo se mi jednou, že opravdu nešla sundat. Takže jsem fest páčil, až se materiál na spodní straně lunety lehce vyboulil (v místě drátku) a tím to povolilo.

Bouli jsem srovnat kleštěmi a od té doby se to už nestalo. Myslím, že se tam drát nějak nešťastně zkroutil při nasazování.

Jinak určitě není cesta nasazovat násilím, chce si to pohrát s drátkem a nasazovat lunetu ze strany, kde není mezi drátkem mezera. Tento postup se mi dost osvědčil

Odesláno (upraveno)

No, tak se mi alespoň podařilo na nových 120059 nasadit tu originál lunetu zpátky tak, že se nevyklá a točí se s normálním odporem. Tak že alespoň ty nové jsou použitelné. Ty škrábanečky na sklíčku rozleštím a na pouzdře taky. Na štěstí jsou jenom povrchové. A po pravdě, ty 120 se mi asi líbí, než 420, protože jsou o něco masivnější. 420 jsou na mě skoro malé, ale i tak jsou fajn. Tak aspoň tyhle nosit můžu a 420 nechám někde opravit, případně si je můžu koupit nové a tyhle nechat na ND. Za tu cenu...

Jen škoda, že už nemají ty mosazné lunety. Na 420 vypadá moszná super.

Upraveno uživatelem VojtaJ
Odesláno

Nechat tuhle. Radši.

Po dnešku mohu napsat jen jedno. MLUVÍŠ MI Z DUŠE...  :eek:

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...