Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Návštěvník LONGINES
Odesláno

Kurňa hoši, jak vy ty lunety měníte, aniž by ste si zničili hodinky? Klobouk dolů! Na tohle sem fakt měkej a mrzí mě to :( Jinak, asi nejvíc se mi líbí ty nerez, ty sou peckový. Obecně mám u Amfibií ( hlavně u těch masivních jako třeba 090, nebo 710) nejradši ten originální, ploský, přicuclý look z profilu, jak ta luneta leží na pouzdru. To je taková ta šíře, kterou ty hodinky podle mě potřebujou, a vynikne tak právě bazilikální zvedající se stavba těch hodinek. Ty černý, oranžový atd lunety sou sice taky hezký, ale ( jen můj názor! ) moc mi to k těmhle hodinkám nejde, já tam prostě cejtím tu Čínu ve výrobě, a to ty hodinky tak nějak zlaciňuje, sráží... Nevím, některý jim i opravdu dost slušej, ale já tam tu Čínu hrozně cejtím, a působí to na mě strašně nesourodě, úplně jinej pes a jiná ves... Ale to je těžký rozhodování, uznávám, že některý jim opravdu fakt slušej moc!

Odesláno

Kurňa hoši, jak vy ty lunety měníte, aniž by ste si zničili hodinky? Klobouk dolů! Na tohle sem fakt měkej a mrzí mě to

Presne, tie vymeny nechapem ani ja, ale pekne ma s tym stvu!
Odesláno

Já teda vždycky, když měním lunetu, tak ty hodinky trochu zničím. Proto měním málo.

Ale nejsou to žádné investiční foliovky, jsou to hodinky na nošení v náročných podmínkách, takže se z toho nehroutím.

Odesláno

ty dvě nový co jsem nasadil jsou tak natěsno, že očekávám problém je sundat. a to chci nerezovou přehodit na 150 a na 420 vrátit petrolejovou.

..a při nasazování nerezové jsem krouhal hranu sklíčka až akrylátové piliny lítaly.

Návštěvník LONGINES
Odesláno

Tak tak, chudinky jedny krásný, slovanský,potápkový. No, vy se mi smějete za fólie, ale ono je to s váma ale taky docela legrační: servete lunetu, narvete tam místo ní jinou, nebo víc jinejch, aby ste tam nakonec dali zas tu původní. A resumé: hodinky se zářezama a sklíčko po krajích sešubrované na 0.5 mm ( možná někde už máte i ďouru a ani vo ní nevíte :P ), takže to co dělalo Amfibie Amfibiema je vlastně ta tam :) Kdepak, já to říkám furt, sice by mě sem tam lákala nějaká jiná lunetka, ale nakonec si vždycky řeknu, že originál je stejně nejlepší :)

Odesláno

Moc to hrotíte, jde to úplně v pohodě. Základním předpokladem úspěchu je správná volba nářadí a nástrojů. :)

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Trochu jsem to potrénoval před Vánoci v rámci prokrastinace a dnes jsem to už dal na první pokus. Zajímavý je pohled na lunetu z druhé strany. Jsou tam jakési podivné výstupky. Třeba okolo 10. hodiny. Všiml jsem si toho až po několikátém sejmutí a nasazení. Takže nevím jestli to tam už bylo nebo ne. A na 6. hodině je opravdu vybrání, (sražená hrana), jak už jsem tu kdysi psal.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Odesláno

Na šestce. Ale než se mi to podařilo poprvé, tak jsem to asi zkoušel všude možně. Jen nechápu, proč je to vypáčené ven a ne dovnitř?

Odesláno

správná volba nářadí a nástrojů. :)

přesně tyhle kávový lžičky - vedle spousty jiných - máme a já je mám hrozně rád, kvůli tomu tvaru. pro mě to je ztělesněná dokonalost kávové lžičky :D.

ty nerovnosti na spodní hraně lunety jsou od toho drátku - když ji rveš ven, tak on tomu přirozeně brání a dělá vybouleniny. to mám taky na každý lunetě..

nářadí se hodí pokaždý jiné, když má každá luneta jinej profil.

tady bude potřeba nožejček:

Odesláno

Lube, to bude ono! Je to fakt v místech ohybu drátku.

S tím nožem bych měl strach, že ulomím ostří :)

A lžičky mají bohužel podobnou vlastnost jako ponožky, taky se někam záhadně ztrácí :D

Odesláno

tak se povedlo. teda ta nerezová mi dala zabrat, ale nožík i bezelky bez úhony.

když byly dole, ještě jsem pastou na zuby přefouk sklíčko.

takhle se mi to líbí, nějakou dobu to tak nechám.

a našim lžičkám zdar!

Návštěvník LONGINES
Odesláno

Jo, ta nerezová je supr! A jak to vypadá úplně z profilu? Předpokládám, že ta luneta má asi rantl do mínusu a neleží na tom pouzdře úplně odzdola celou svojí šíří, to by pak byla fakt pecka potom ( aspoň podle mýho pohledu krásy :) ) Ale vypadá to tahle moc hezky!

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...