Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Pěkný, letní, ani ten černej HW nevadí, pasuje k cifru. Bereš je pravidelně do vody? Jak moc se zanáší prostor pod lunetou? Já s nimi byl ve vodě jen párkrát, beru si je hlavně když jsem s dětmi a to na koupání nějak není čas....

Odesláno

Černý HW bych klidně oželel, ale byla to docela výhodná koupě. Do vody tahám hodinky všechny a nikdy nebyl problém, no aby ještě u potápek byl.

Navíc luneta na Amphibiích se dá velice snadno sundat a vyčistit. 

Teď me napadá, že jediný problém s potápkama ve vodě jsem měl před lety na Citizen Ecozilla. Po týdnu stráveném v dětském brouzdališti mi slezlo černění z vyrytých nápisů na lunetě. Je to fakt zákeřné prostředí..

Odesláno

Fakt pěkný :) jen mi tam chybí ještě oranžový západ slunce a aspoň jeden budhistický mnich :)

Odesláno (upraveno)

Jo, líbí se mi vaše nadšení pro amfibie, má doma troje a ani jedny nejdou. Dvoje možná rozběhám, když ty třetí, který to mají definitivní vykuchám. Jistý kouzlo ty hodinky mají, ale denně to nosit nejde, protože se rozsypu.

Upraveno uživatelem Dřevák
Odesláno

Já ty černé Noir ve svém podpisu nosím asi polovinu času, kde mám hodinky na ruce. Čili jedny ze dvou EDW. Nutno podotknout, že tu náročnější polovinu... děti, práce. A jsou v pohodě - teda testuje to zatím jen rok. Ale souhlasím, je to ruský výrobek, takže každý kus je trochu originál a stačí mít prostě pech... a nešt?stí je hotovo.

Odesláno

Vrchol hodinařiny Amphibie opravdu nejsou, ale tři mrtvé kusy je buď smůla a nebo je používáš nějak "blbě".

Zatím jediný problém, co pozoruji u svých nejstarších a nejvíce nošených (mám je přes 5 let) je zkrácení rezervy nátahu. Trochu mě to štve, ale zase to vyvažují tím, že pravidelně dělají +5s / den.

Odesláno

Vrchol hodinařiny Amphibie opravdu nejsou, ale tři mrtvé kusy je buď smůla a nebo je používáš nějak "blbě".

Zatím jediný problém, co pozoruji u svých nejstarších a nejvíce nošených (mám je přes 5 let) je zkrácení rezervy nátahu. Trochu mě to štve, ale zase to vyvažují tím, že pravidelně dělají +5s / den.

nevím jak blbě, celý den na ruce. Už jsem to psal minule i s obrázky. Tak malý opakování, jeden kus nosil synek, je fakt že zničil i seika 5. V amfibiích upadl kámen na kotvě takže konec. V součastnosti jsou na díly. Moje amfibie rok nošené krom toho, že změnili barvu ciferníku ze zelené na vyblitě fialovou měli problém s těsností, když se vám na půl roku starých nikdy neotevřených hodinkách s těsností do 200m najednou orosí sklíčko, tak to asi není dobře. Pak se uvolňovala natahovací osička a ulomil se zub natahovacího kolečka toho menšího v převodu k perovníku. Pak uvolněný šrouby a věčně někde váznoucí závaží samonátahu. Ty třetí najednou přestali jít, dal jsem je hodináři a ten mi je asi po šesti letech vrátil s tím, že problém je v setrvačce a nemá součástky. Tak se na ně chystám, jen nevím kam jsem dal ty nůžky....  Ošoupaná luneta a rozpadající se originální tah u takhle levných hodinek neřeším. No z toho vyvozuju, že amfibie jsou poruchový a nehodí se na denní nošení v tvrdších podmínkách. Tak na co jsou? Asi si nějaký čtvrtý koupím a uvidím, asi jsem blbej.

Odesláno

K tomu orosení, skoro na každých jsem si po koupi raději dotáhnul dýnko, u některých byl ten kroužek opravdu hodně volnej. To je samozřejmě jasná chyba továrny.

Ale popravdě, kdyby se mi troje rozpadly, tak bych se na čtvrté raději vykašlal. Jinak u Meranoma se dají nějaké díly i komplet strojek objednat. 

Odesláno

Ještě doplním, chápu že si někdo kupuje amfibie po tuctech, nebo jen pár kusech a má z nich radost, který jiný hodinky jsou v nekonečné řadě variací a vím že od hodinek v ceně dvou natankování LPG + nějaký ten benzín na startování nelze čekat zázrak. Ale pokud mám doma tři nefunkční kousky, tak se zamýšlím, jestli nebylo lepší šestkrát natankovat, nebo koupit Orient. Aby si ten, kdo si myslí, že za nějakých patnáct stovek koupí automaty a pak si bude myslet jakej je borec a jak na to vyzrál, tak že by se taky mohl zklamat.  Jestli koupit čtvrtý? No vzhledem k tomu, že to auto na LPG je z Togliatti, tak se skoro bojím, aby ze mě nějaký pravdoláskař neudělal agenta Kremlu :)

Odesláno

Divné, blbe, chápu rozhořčení. Ale já mam troje, jedny s manualem dokonce už 30 let, dvoje automaty kolem deseti a problémy žádné. Takže to vypadá, ze se v poslední době prudce zhoršila kvalita prace včetně výstupní kontroly.

Odesláno

pánové, to jsou teda řeči, zrovna když mi dnes přišly :D

jsou moc hezké, takové lesklé :). první pohled na ně a dojem vcelku pozitivní. velikost - ideál! pouzdro, luneta, vypouklé sklíčko a krásně modrý ciferník bez výhrad. při druhém pohledu a nastavení už je to horší - holt značkové potápky v ceně malých seiko 5.

největší aušus je samozřejmě náramek, to musím brzo pořešit, ale s tím jsem počítal.

co mě dostává je vteřinovka, která se pohybuje jak se jí zrovna zachce. chvíli stojí, potom poskočí, rozjede se jako u kvarcek pěkně po vteřině a pak jde chvilku spořádaně. strojek má tikot pravidelný, tak mě to netrápí a třeba si pohyb vteřinovky ještě sedne.

post-5667-0-03214400-1434394610_thumb.jpg

post-5667-0-83174500-1434394625_thumb.jpg

post-5667-0-15160600-1434394638_thumb.jpg

takže vám chci poděkovat za ochotu a doufám, že mi aspoň chvíli budou sloužit.

Odesláno (upraveno)

Lube, ta vteřinovka, to je v pořádku - tohle jsou hodinky s duší - živým bytostem taky neplyne čas pořád stejně... :)

Asi je u vteřinovky nějaká větší vůle v soukolí. Mě hrozně baví, co dělá vteřinovka, když člověk seřizuje čas o kousek zpátky - to se teprve dějí věci!

A gratulace, pěkný obojživelniky jsi vybral :)

Upraveno uživatelem martar
Odesláno

Také mám pár novodobých ruských hodinek "Vostok" z "Blešáku", vteřinové ručičky jdou bez závad, ale když jsem jedny ze zvědavosti otevřel, tak se tam objevil strojek s "nepřímým náhonem vteřinovky", tedy dost zastaralá konstrukce typu Prim kalibr 55 a 57 - tedy víc jak 50 let stará koncepce konstrukce. Zde, pokud je špatně seřízena nutná kluzná brzda vteřinovky, tak dochází k těm nepravidelným cukáním vteřinovky. Tohle mám u jedněch Primek kalibr 55 i když byly na vyčištění a seřízení u hodináře, ale ten to nepravidelné cukání vteřinovky také nezvládl seřídit. 

Odesláno

Dobrý den vespolek, rád bych koupil amfibije automaty (zatím mám dvoje manuální nátah - 80-tá léta) ale nechce se mi objednávat z Ruska a dělat to všelijaký úřadování. Nevíte někdo kde koupit nové v CZ ? 

Odesláno

http://www.nejpanskehodinky.cz/hodinky-komandirskije-komandirskie-ruskehodinky-amfibia-amfibija-sovetske-hodinky/ jsem jedny koupil

Dobrý den vespolek, rád bych koupil amfibije automaty (zatím mám dvoje manuální nátah - 80-tá léta) ale nechce se mi objednávat z Ruska a dělat to všelijaký úřadování. Nevíte někdo kde koupit nové v CZ ? 

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...