Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

ja mam tiez problem s Neptunmi. boli v servise a opat sa zastavuju, takze putuju spat. 

na druhu stranu som mal 4 Amfibie a nemal s nimi ziaden problem.  

Odesláno
Před hodinou, Dřevák napsal:

Kdo to tu psal o dvacetiprocentní poruchovosti amfibií?  Svoje čtvrté mám od března a už nejdou!  Moje zkušenosti ukazují stoprocentní poruchovost.  A to se vyplatí. Mrknul jsem pod dýnko, setrvačka i kotva mají snahu hýbat se, ale vteřinovka se nehne. Hrabat se v tom nebudu, vyhledám nějakýho hodináře, nebo se na tyhle Ruský šroty vykašlu úplně.  ……..

Tak to je mi moc líto. Jestli to chápu správně tak nejdou ani jedny z těch čtyřech kusů? Nebo jen ty čtvrté? Ta cca 20% poruchovost je statistika. A víme jak to je se statistikou 🙂  Někdo holt má větší smůlu. To s tou 20% poruchovostí jsem psal já, přiznávám se 🙂 . Nejsem odborník, ale z toho co jsem zaslechl a zde bylo napsáno, tak největší slabinou jsou nečistoty a někdy špatné mazání při montáži. Jinak součásti strojku by měly být v pořádku a dobré kvalitě. Co se týče ne zrovna kvalitní montáže, chápu, že poruchovost je pro zákazníka frustrující. Na druhou stranu Vostoku tato obchodní strategie zřejmě funguje. A o zákazníky nemají nouzi. Spočítejme, kolik stojí vyčištění a složení strojku u nás. O kolik by museli zpomalit montáž, aby se mohli strojku věnovat s péčí. Když si spočítáme, že celé hodinky i s kompletní montáží stojí minimálně jako pořádné vyčištění, tak je ekonomika jasná. Si říkám za kolik to tam ty chuděry dámy skládají.  A vůbec i ostatní profese tam vyrábí. Navíc tento způsob obchodního modelu Vostoku dává příležitost firmám jako je Meranom pro jejich aktivity. Takže kdo chce perfektní Vostoky, má možnost je od Meranomu pořídit. Ale ejhle, už jsme u ceny, jiné ceny, vysší. A kolik jich prodá Meranom oproti    klasické tovární kvalitě? Jak by dopadla firma Vostok, pokud by prodávala za ceny Meranomu SE a LE edicí? Nechtějme nemožné. Vostoky zkrátka nejsou pro každého, nelze se zavděčit všem. 

Odesláno

No, věc se u mejch Amfibií má asi tak, že z 14ks jich jsou 4 totálně nefunkční-umřelý ( nevím, možná by je hodinář dal třeba snadno do pořádku, ale nezkoušel jsem)  4 jsou nespolehlivé - zastavují se ( opět jsem u hodináře nezkoušel) a zbytek jsou v podstatě pro mě nejspolehlivější z mýho hodinkovýho portfolia. A malá část z nich asi tak 3ks jdou skoro na vteřinu přesně. Takže moje rada zní: beztak to stojí snad míň, než základní Casia, tak nakoupit jich plnej pytel, a ono se to samoselekcí vystříbří 😁

A nebo nad nimi zlomit hůl a dál se už o ně nezajímat.

Odesláno

Neviem ako v ostatných kútoch bývalého Československa, ale v mojom kúte je generálka automatu cca 2x drahšia ako nové basic Amphibie - pre mňa je to teda jednorázová hračka, ktorá putuje do koša keď prestane fungovať... Ako zoznamka s mechanickými hodinami fasa, tiež fajn na domáce bastlenie.

Moje 3ks idú zatiaľ fajn, 2 SE sú ale výrazne lepšie...

BTW, nedávno som sa cez street view prechádzal po Chistopole, je to fakt riadna prdel sveta.

Sent from my XQ-AS52 using Tapatalk

Odesláno
před 6 hodinami, Dřevák napsal:

Kdo to tu psal o dvacetiprocentní poruchovosti amfibií?  Svoje čtvrté mám od března a už nejdou!  Moje zkušenosti ukazují stoprocentní poruchovost.  A to se vyplatí. Mrknul jsem pod dýnko, setrvačka i kotva mají snahu hýbat se, ale vteřinovka se nehne. Hrabat se v tom nebudu, vyhledám nějakýho hodináře, nebo se na tyhle Ruský šroty vykašlu úplně.  Už vím, proč tady na těch hodinkovejch selfíčkách máte ciferníky bez datumu. Vytáhnete hodinky, datum štelovat nemusíte, pár fotek a rychle zpátky do šuplíku. To je jediná záruka dlouhý životnosti.

Tak to mi je ľúto, síce mam iba dva kúsky obe majú dátum 🤭, akurat jeden je prekryty. SE s dátumom je úplná paráda, naposledy bol -0.07s za den. 

Obyč 160 kde som menil ciferník a ručičky je na tom podstatne horšie, cez pol minúty denne. 

Ale pravidelne nosím obe a keď mam šancu natiahnem ich aj v hodinkovnici aby boli pripravené. 

Tie tvoje 4 ks si kupoval nové,tiež meranom?

Odesláno

Ja absolutne netusim. Uvidim, ci mi bude volat. Verim, ze to dopadne dobre, su paradne a mam ich rad.

Odesláno

Kurňa, to je mi taky líto s těma Neptunama 🙁

Dyť je to snad nejjednodušší hodinkovej strojek ( to nemyslím jako negativum, spíš naopak) tak kurňa ať mi nikdo neříká, že za dva a půl tácu nezjistí čím to je 🙄

Co sem tak čet, tak prý může být často u Vostoku problém v barelu s hnacím perem- je buď totálně vyschlé a slepené a nebo naopak zase přeolejované. Obojí si ale zaslouží rozborku a zákrok podle toho, co se tam najde... Jindy za to zase prý mohla špatně nasazená jedna z ručiček. Hodinář je pozitivně prověřený z minulosti?

Odesláno

hodinar je asi ten naj u nas. s tymi rucickami nebudes daleko od pravdy, nejako sa nezdaju, hlavne ked zatahujem korunku. 

budu sa musiet na to detailne pozriet. 

ved to, ze ten stroj je jednoduchy a drziak, ktory je odolny, takze som nejaky nemilo prekvapeny z toho. 

Odesláno

DrSlamastika a ostatní: dvoje koupený v armyshopu s ruskou tématikou, jedny e-bay od meranoma a poslední přímo od něj. Rozpětí cca dvacet let. Závady: vypadlý rubín kotvy co zabírá do krokovýho kola, ulomený zub kolečka co ho pohání pero, vyčesaný soukolí na seřizování času, rozsypaný automatický nátah.  Ty s tou kotvou jsem rozebral na díly, jedny jdou na manuální nátah, ale nejde seřídit čas, asi druhý rozsypaný soukolí, jedny jsem poskládal z nejzdravějších dílů, a šly asi dva měsíce. Neudržím při domácím montování dostatečnou čistotu a čištěním a mazáním nemám.  A taky už na to houby vidím. Takže dva kusy mají šanci při odborným zásahu, jeden nemá bez dílů šanci na normální život a poslední jsou zkanibalizovaný.  Mám orienty u kterých jsem rozkřápnul tvrzený sklo, to mi hodinář vyměnil, ale komplet vyčištění nebylo ač jsem chtěl, takže nějaký střípek v kolečkách, nejdou jak mají.  Nejsou hodináři, nebo to nemá smysl při pořizovací ceně hodinek. Až budu mít rolexy za sto táců, tak mi nepřijde divný dát desítku za servis. Blbý je, že s ruským automatem za dva tácy bude stejná práce jak s roládama.  Ruskej styl, nas mnógo. Tak abych objednal pátý. Největší problém je, že se je snažím normálně nosit a ne se s nima chlubit na fotkách. Ale na co potom takový hodinky jsou?

Odesláno

Rolády za 100 tis. bych bral 🙂

No, jinak to vypadá, že si měl asi opravdu extra smůlu. My ty svý normálko nosíme, ze mě dokonce ty bronzáky udělaly owg, sou spolehlivý a přesný. Ono, ruskej styl, ruskej styl... Ty hodinky sou levný, opět tím nechci říkat že špatný. Pořizovací cena je velmi nízká, může za to v první řadě na dnešní poměry už totálně zastaralej strojek (paráda-přesně takovej mám rád), kdyby Vostok vyvíjel své nové strojky, cena by byla okamžitě jinde, dále letitej design a použité materiály: ještě donedávna měly všechny Amfibie mosaznou lunetu a korunku, dodnes mají plexi sklíčko, když západ dává už dávno safír... A výstupní kontrola kvality sice je, ale není zdaleka tak přísná, protože se tak nějak počítá s tím, že kdyby něco neklaplo, v Rusku je to úkon pro tamního hodináře kolikrát na 5 minut v ceně pár kopějek(většinou jdou rovnou najisto). Hodináři tam jsou nesmírně šikovní a ochotní, mému otci přestaly jít jeho Longinky Conquest Automatic, když je poslal do Swiss servisu Longines, vrátily mu je s tím, že oprava je nesmírně složitá a v ceně 3800 CHF, a to nepočítají ještě čas mistra hodináře. Při jedné z cest do Ruska je vzal k úplně běžnýmu hodináři, prej človíček kdesi v garáži, ten je otevřel, omluvil se hned, že to bude na dlouho a dražší. Na dlouho znamenalo že do druhého dne v poledne si pro ně má přijít. Stálo ho to na naše peníze 200 (!!!) Kč i s dýškem a už šestým rokem dennodenně je nosí a šlapou. Když mu prý říkal historku a cenu od Longines, prej se nemoh přestat smát, jaký pohádky mu nabulíkovali. A cenu řekl že raději ani komentovat nebude a ťukal si prstem o čelo... Takže tak úplně bych ty lidi tam nezatracoval, je to jiný pojetí vnímání světa, než to naše.

Odesláno

gargamel: tak až vyrazím do Ruska, vezmu je s sebou. Chtěl jsem tam letos jet, ale kvůli koroně sedím na prdeli. Víš co mě štve? Když si vzpomenu na dětství, primky sedmnáct šutrů, plastvý sklíčko a naklapávací dýnko. Vodotěsnost 0. Věčně zarošený, ve sklíčku díra, furt jsme čuměli pod dýnko na kolečka, příležitostí na nabrání bordelu do strojku spousta. A ty primky bez servisu dodnes jdou. Nebo ruský moskvy, ty nosila máma před padesáti lety a pak já, když měli primky rozbitý sklíčko. Zažili podobnou "péči" a dodnes jdou!!  Proč to už dneska nefunguje? Proč se mi půl roku starý vostoky zastaví?????

Odesláno

Tak pridam aj ja svoje poznatky,  kamarát robil cca pred 12 rokmi v Bratislavskom Sherone. Vedeli ste ze tam každý rok dostavali submarinery ked bol človek najlepší predajca. Hovoril mi koľko stoji servis,  v realite je to v radoch 100 eciek. Oni mali dokonca nejakého inhause hodinara co robil pre nich,  ako v realite ten servis nemá hodnotu koľko si pýtajú.  A keď sme pri kvalite, tak z jeho submi sa hral jeho mali syn, padli ku a utrhla sa sekundovka sekundovka.  Čiže tiež to nebude 100% kvalitka,nehody sa stávajú.

BTW ako služobné hodinky dostávali AP Off Shore ( tie nosil v praci)

Odesláno

Dřevák:

Já tomu rozumím, vlastně to cítím úplně stejně jako ty. A proto si těch Vostoků, které neomylně fungují hrozně moc vážím. Je to pro mě takovej spolehlivej traktor, co vydrží. A zbytek těch zlobivejch mám prostě kdesi v šuplíku a neřeším to. Měl jsem i tu čest si přičuchnout k hodinkám z lepších rodin a vyšších vrstev a upřímně nic pro mě. Ač sou neoddiskutovatelně neporovnatelně lepší, pro mě je ideál tak někde od Amfi po Seko 5 a mrzký řady Orient 😁. Sem asi vadnej, ale tak to prostě mám 🙂 S čímkoliv lepším bych se cítil jak vidlák navlečenej do fraku 😁

A proč dřív fungovaly? Asi za to může ta dnes už chybějící na dýnku vyražená bolševická hvězda kontroly kvality... 

Na druhou stranu, dnes je pořídíš podstatně levněji, tak může člověk kupovat dokud netrefí ty spolehlivý.

No a na třetí stranu tím jak sou levný utratíš při hledání toho funkčního kusu za několik kusů stejně jako kdysi za jeden funkční. Takže ono v podstatě nula s nulou pojde 😁

A nebo si počkej na Meranomu na přelom září\říjen kde bude mít snad ještě pár kousků 1967 - stojí sice kolem $500, ale ty teda sou k nezaplacení.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...