Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

To máš těžký, chtěl jsi to tak moc sladit, až jsi to asi trochu přeplácal.

Ale vezmeme to popořadě:

1. Prosklené dýnko vypadá fakt dobře, malý průzor úplně stačí a navíc to vyřešilo problém, kdy větším byl vidět aretační plastový kroužek. Ano vím, dá se koupit i kovový, ale zase je to další kravina navíc.
  2. Mně se tento číselník vždycky líbil, je dobrej.
  3. Akorát se to asi tluče s pruhama na řemenu, je tam toho najednou nějak moc.
  4. Na závěr souhlasím s lunetou, k tomu to chce něco co je méně výrazné, ideálně jen chrom / ocel a co nejodlehčenější design a pouze c černou barvou.

Co z toho plyne. Hodinky jsou v pohodě, akorát trochu jinou lunetu a celočernej řemen.

Odesláno

Děkuji travexovi za podrobný rozbor. Musím ti dát za pravdu.

ad 1. Prosklené dýnko s velkým průzorem skutečně odhaluje aretační kroužek, těsnění, hřídel korunky - prostě věci, které vidět nechcu. Á propos u 090 mám aretační kroužek v odstínu rally červená - že by nějaká specijalnaja serija? Fotky přiložím na konec, udělal jsem i porovnání na ruce.

ad 2. Ten černo-bílý ciferník bez šedých polí se mi líbí přece jen víc. Ale proti gustu žádný delegát.

ad.3. Je to možný. Proto jsem zakoupil i čistě černej, vyzkouším a ozvu se :)

ad 4. Je to tak. Takže zase budu muset objednávat... Pošťákům prej mají přidat, tak ať z toho něco mají.

Tak tedy fotky dýnka. Kdybyste ho někdo chtěl i přes nevýhody, které jsem zmínil, dejte mi vědět. Odpovídám podle toho, jak se dostanu k počítači, což nemusí být zrovna často.

Musím upozornit, že to do pouzdra nepasuje úplně přesně. Kdo se chce vyhnout použití hrubé síly, bude muset lehce použít pilník.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Návštěvník LONGINES
Odesláno

No, já naprosto souhlasím s Travexem - pruhy jednoznačně pryč. Osobně bych se nebál vyzkoušet barvu pískovobéžovousvětlouncehnědou ? Taková ta pouštní ? Ta by jim slušela podle mě nejvíc. Luneta - jednoznačně tečkovaná - to je prostě amphibijní klasika a lhostejno, zda v chromu či už jen v mosazi - ono koneckonců je mosazná? Je. Tak ji klidně přiznej! Není se přece za co stydět. Kdyby byla plastová nebo gumová, tak to by nebylo moc k chlubení. Ale mosaz? Vždyť to je vlastně WoW :cheers: ! No a dýnko? Jako hezké, zajímavé, jiné... ale opět klasický dýnko je to, co tam opravdu patří. Opět jen můj názor. Tak asi tak . Jinak hodinky jsou to moc krásný a určitě bych se jich nezbavoval! Opět jen můj názor. Krásný hodinky, krásnej strojek - dělají to tam dobře kluci ruský.

Trošku off-topic: všimul jsem si jedný docela zvláštní skutečnosti - normálně ty Amphibie se neškrábou. Je pravda, že si jich hodně vážím a zacházím s nimi ukázkově, ale to i se všemi předchozími taky a tam se objevovaly ohavné škrábance a vrypy snad sami od sebe... Vážně to nechápu - za cca měsíc denodenního i nočněnočního nošení ani vlásečnice.  Jaké jsou vaše zkušenosti ? Vypadá to teda na celkem dost solidní ocel, mnohem solidnější, než co jsem měl tu čest u průměrnejch japonců...

Odesláno

Kvůli těm hnusným šedým polím mezi indexama jsem schválně kupoval nato se šedými pruhy a ono to nakonec nefunguje... Ještěže jsem vzal i černý! Až se dostanu domů, tak je přehodím a tenhle půjde na Orient Ray, co jsem zdědil po travexovi.

Díky za tipy na ideální lunetu, nicméně ta 35k2 se mi moc nelíbí. Asi buď clean 01k2 nebo ta, co má travex na hodinkách v úvodním příspěvku tohoto vlákna. Ta se mi zdá jako nejlepší volba a na těch fotkách i v reálu se mi moc líbí. Možná i kvůli čistému ciferníku :)

Ještě bych rád zmínil můj pohled na mosazné (ošmirglované) lunety. Podle mě se to hodí jen k pouzdrům, ze kterých je přes lunetu něco vidět. Takže 060, 090, 110, 710 a myslím, že i na to nové 150. U pouzdra 420, ze kterého přes lunetu koukají jen ty tenké nožičky, to podle mě fungovat nebude.

Odesláno (upraveno)

Takhle vypadají s 01K3, který je větší a přímo určený pro toto pouzdro.

http://meranom.com/amphibian-classic/spare-parts/vostok-watch-clean-bezel-01k3.html

Upraveno uživatelem vanuska
Odesláno

To 5etter: Tvoje doporučení na použití pilníku se mi líbí. Je vidět, že s ruskými hodinkami přechází na uživatele i ruský přístup k řešení problému v polních podmínkách  :lol2: . To není nic proti tobě, spíš mě zaujalo, že vyrábějí dýnko, které může nepasovat. Jinak mám také Amfibie, tak vím, jak vypadá. Např. u mých cca 3/4 roku starých by potřeboval zářez pro jazýček dýnka tzv. "odgrotovat". Asi jsou tyto detaily pod rozlišovací schopností výrobce, nebo chtějí zachovat příznivou cenu a tak šetří na úkonech.

Odesláno

Kuci. Nebude nekdo z ostravska delat nakup na Meranomu?

Pridal bych se a podelil o naklady.

Nebo nepusti nekdo z vas tyhle?

http://meranom.com/amphibian-classic/420/vostok-watch-amphibian-classic-420059.html

Diky

Ty jsem před půl rokem prodal CEGYmu, kterej je ani nevybalil a přeposlal někomu jinýmu, bohužel si nepamatuju - zeptej se ho.

To 5etter: Tvoje doporučení na použití pilníku se mi líbí. Je vidět, že s ruskými hodinkami přechází na uživatele i ruský přístup k řešení problému v polních podmínkách  :lol2: . To není nic proti tobě, spíš mě zaujalo, že vyrábějí dýnko, které může nepasovat. Jinak mám také Amfibie, tak vím, jak vypadá. Např. u mých cca 3/4 roku starých by potřeboval zářez pro jazýček dýnka tzv. "odgrotovat". Asi jsou tyto detaily pod rozlišovací schopností výrobce, nebo chtějí zachovat příznivou cenu a tak šetří na úkonech.

:) U jiných hodinek by mě to štvalo, tady to tak trochu beru s úsměvem jako součást hry.

Odesláno

Jen pro inspiraci - pořídil jsem si na Amfibii řemen Campagnolo v černé barvě. Je to kombinace textilu navrch, uprostřed asi neopren a směrem k ruce cosi jako kůže. Už jsem ho mnohokrát protáhl vodou a drží. Má tu výhodu, že vypadá jako NATO, ale nenasákne vodu. Navíc nevypadá špatně. Jestli má něco společného výrobce řemenu s výrobcem cyklomateriálu, to nevím  :)

Odesláno

Už je po 22. hodině, taky by to snad mohlo projít. Navíc Nataša je Ruska, takže to sem patří.

Dal jsem vám tam teda to černé nato. Opravdu to vypadá líp.

Přišel mi nový mesh na devadesátky. Myslím, že je to o moc lepší než ten tovární, jehož jedinou výhodou je znak Vostoku na sponě, která při pokusu o odjištění láme nehty.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...