Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Návštěvník LukeD
Odesláno

Aha, tak to jsem to trochu zjednodušil s tím, že jsem předpokládal, že to umí jen ty dražší. Mimochodem, dá se to před koupí hodinek dopředu nějak zjistit, pominu-li možnost dotazu na původního majitele či obchod?

• Odpovědi 56
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

Buď se zeptat zde (proto vzniklo i toto téma) a nebo to někteří výrobci uvádějí. Zeptat se prodejce vidím jako poslední možnost, někteří obchodníci řeknou cokoli, aby nebyli za blbce.

Návštěvník LukeD
Odesláno

Pravda, s uváděním údajů u prodejců je to všelijaké. Občas tam mívají vyložené nesmysly. No, a pokud jde o označení onoho okamžitého přepnutí data, existuje na to nějaký oficiální termit (ideálně i v angličtině/němčině), nebo se to vyjadřuje opisem?

Odesláno

Používá se běžně výraz roll-over v různých podobách (bez pomlčky, dohromady apod.) Samozřejmě lze použít date change apod.

Odesláno

Seiko SARX017 zacinaju cca 22:00 a 10min pred polnocou je preklopene tak na 70% a v tom cvak, a je 100%.

Návštěvník LukeD
Odesláno (upraveno)

Používá se běžně výraz roll-over v různých podobách (bez pomlčky, dohromady apod.) Samozřejmě lze použít date change apod.

Díky moc! Teď jen jestli si dobře rozumíme. Roll-over se tedy používá pouze pro označení toho okamžitého přepnutí, nebo pro přepnutí data obecně (tomu by totiž odpovídalo to tebou zmiňované date change)? Nebývá tam něco jako prompt roll-over, popř. quick roll-over? O tohle mi šlo...

Upraveno uživatelem LukeD
  • po měsíci...
Odesláno

Ahoj, mám na vás dotaz. Na mých Fortiskách nemůžu najít soulad mezi názvem dne a číselným datumem. Výjimečně nemusím přetáčet dva měsíce, a následně musím hledat odpovídají den s datumem přetáčením o několik měsíců? <br /><br />Odesláno z mého GT-P3100 pomocí Tapatalk<br /><br />

Odesláno

V případě mých hodinek ARCHIMEDE Sporttaucher, ve kterých je strojek ETA 2824-2, platí totéž, co tu už o tomto kalibru psali ostatní. Před překlopením ve 23:56 následuje mírné nakročení. Překlopení je celkem slyšitelné. A ještě přidám informaci z manuálu. Ruční změnu data nelze provádět v rozmezí 20:00 - 2:00 hod.

• Po roku...
Odesláno

Vždycky jsem si myslel, že změna data začne (vizuálně) tak kolem jedenácté a zhruba kolem jedné po půlnoci by mohlo být hotovo... Alespoň na všech hodinkách, co jsem měl, tomu tak vždycky bylo.

Takže poměrně s údivem jsem včera koukal na nové Certiny (quartz cal. ETA 955.112) a příjemně mě překvapilo, že změna data začne přibližně 10 minut před půlnocí a vypadá zhruba tak, že datum se poměrně rychle posune zhruba o pětinu šířky, tam se těch 10 minut drží a přesně minutu po půlnoci se ozve jemné cvaknutí a skokem se objeví nové datum. Hotovo. Velmi příjemné a elegantní řešení.

Máme teď něco málo před půlnocí... Jak to vypadá na Vašich hodinkách?

Odesláno

JJ,je to tak.

Např. u těchto (Prim) se datum poprvé pohnulo asi 9 minut před půlnocí.Ale "přeskočilo" téměř přesně o půlnoci.

Jak jsem koukal na mé SMPc,tam se snad ani nic nehýbalo a rovnou datum přeskočilo asi -+minutku po půlnoci.

post-27300-0-44018800-1446852969_thumb.jpgpost-27300-0-17018800-1446852984_thumb.jpgpost-27300-0-03328600-1446852996_thumb.jpg

Odesláno

Automaty Fortis Flieger s Etou 2893-2 na jedno lupnuti ve 23:55. Ovsem quartz Certina DS Sport se zacina pripravovat pomalu uz v deset... :-)

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...