Frostie Odesláno 26. října 2013 Nahlásit Odesláno 26. října 2013 tak kdo první naskenuje vstupenky a přinese reportáž? http://museum.seiko.co.jp/en/index.html
Micey Odesláno 26. října 2013 Nahlásit Odesláno 26. října 2013 Hm.. Tam bych asi chtel. Celkem me dostalo, kdyz jsem se proklikal ke vstupnymu.. Prohlidka je s pruvodcem, i pro jednoho cloveka, trva hodinu. Vstup zdarma:)
Radimk Odesláno 27. října 2013 Nahlásit Odesláno 27. října 2013 No a ty nemáš při svém pobytu před vánocema co dělat, ne? Mimochodem, pokud se zadaří, trvá ještě tvá nabídka na místo v kufru?
Micey Odesláno 14. prosince 2013 Nahlásit Odesláno 14. prosince 2013 Tááák zejtra vyrážim, doufám že s mojí rezervací počítaj. Nabiju foťák:)
Jörg8X Odesláno 14. prosince 2013 Nahlásit Odesláno 14. prosince 2013 Tak to jsem zvědavý, vypadá to super
villain83 Odesláno 14. prosince 2013 Nahlásit Odesláno 14. prosince 2013 Tááák zejtra vyrážim, doufám že s mojí rezervací počítaj. Nabiju foťák:) No hura,ja od zalozeni vlakna netrpelive cekal,kdo prijde s reportem...fot jak divej,nemuzu se dockat!
EpsteinBarr Odesláno 14. prosince 2013 Nahlásit Odesláno 14. prosince 2013 Tááák zejtra vyrážim, doufám že s mojí rezervací počítaj. Nabiju foťáke nas asi viac, co ocakavaju detailnu reportaz. Len aby sa ti zo zrychleneho dychu nezamlzil objektiv :-)Nech ti to vyjde na viac ako su ocakavania.
emef Odesláno 14. prosince 2013 Nahlásit Odesláno 14. prosince 2013 Tááák zejtra vyrážim, doufám že s mojí rezervací počítaj. Nabiju foťák:) Provokatér. Tak si to užij a dej hlášení.
Micey Odesláno 15. prosince 2013 Nahlásit Odesláno 15. prosince 2013 (upraveno) Bylo to parádní. Akorát mi nějak celej den nešlo fórum, takže report buďto možná dneska, anebo spíš.. pozdějc. Teď jdu do práce:) Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Jo a vstupenky nenaskenuju, páč tam žádný nejsou:) Upraveno 15. prosince 2013 uživatelem Micey
lukin_ova Odesláno 15. prosince 2013 Nahlásit Odesláno 15. prosince 2013 Jsme napnutí ...Fórum nešlo nikomu ....Čekáme na report a foto ....
instant Odesláno 16. prosince 2013 Nahlásit Odesláno 16. prosince 2013 Bingo. Tie velke hodiny na fasade funguju alebo je to len dekoracia?
Micey Odesláno 16. prosince 2013 Nahlásit Odesláno 16. prosince 2013 Jenom dekorace.. Ikdyz moc hezka. Akorat ocekavejte extremne nizkou kvalitu fotek, neb starej kompakt. Mel jsem si pujcit zrcadlovku.. No tak abyste se zas moc netesili:)
Micey Odesláno 16. prosince 2013 Nahlásit Odesláno 16. prosince 2013 Tak já zkusim něco naťukat. A jestli se mi to v půlce smaže, asi mi jebne:) Úvodem předesílám, že tohle píšu z čistý vody o pauze mezi dvěma schůzkama - data a údaje si nikde neověřuju, píšu jak si to pamatuju, taky je možný, že jsem něco pochopil blbě - tak to tak pls berte. Nebudu to v žádnym případě pojímat jako historii Seika - máte wiki, ne:) Od začátku.. o Seiko muzeu jsem se dočetl prvně tady, za což děkuju. Strašně se mi líbilo mimo jiné to, že udělaj prohlídku zdarma - ne, že bych musel jinak hladovět, ale přijde mi to takový sympatický, fandovský. Maj i pěkný stránky v angličtině. Tenhle víkend jsem měl volno, v sobotu jsem se snažil vycourat opičku z pátečního večera, nakukoval do hodinkovejch shopů, potkal Ježíška, vyřídil pochůzky pro Chronomag a usnul asi v osm - v neděli tudíž, dorůžova vyspinkanej, volám semka - http://museum.seiko.co.jp/en/use/book.html - za hoďku a půl mám rezervaci (jakože tam mám bejt, myslim:)), což je akorát. Nutno najít oranžový metro, přesunout se na konečnou, přesednout na mašinku a urazit tři stanice - cestou se jede kolem tohodle: https://www.google.cz/search?q=tokyo+sky+tree&source=lnms&sa=X&ei=-6GuUtG0KcTzlAXNo4C4CQ&ved=0CAgQ_AUoAA&biw=1280&bih=709&dpr=1, kam jsem se následně snažil dostat, nicméně mi bylo v poledne řečeno, že první volnej slot je za tři a půl hodiny. Hehe, tak nic. Nicméně - ze stanice vlaku příjemná desetiminutová procházka, kolem hřbitova.. Přátelé, před první fotkou dovolte, abych se omluvil - podcenil jsem to a vzal si jenom malej starej levnej kompakt. Napadnout mě to dřív, vezmu si něco lepšího.. takže fotky z interiéru jsou dost zlý. Psát mi to netřeba:) Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. A jsme tam! Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Začíná se v obchodě s recepcí, kde maj mimo jiné i GS - ovšem spíš takovej průřez, není to myšleno jako velká podniková prodejna (nakupovat jeďte buďto k Yodobashimu, nebo do Bic Camera, nebo, pokud nevíte co s prachama, do podnikový prodejny v Ginze). Tam už na mě čeká starší sympatickej Japonec, dlouholetej zaměstanec Seika (bohužel nikoli ve výrobě) a jedna príma Japonka (též zaměstanec), jejíž funkci jsem upřímně nepochopil - šla s náma a furt si něco čmárala, možná si mě kreslila:) Natolik mě překvapilo, že mě chlapík hned vítá podáním ruky (což není v Japonsku při běžnym styku furt úplně obvyklý, minimálně u starších lidí), že jsem si nezapamatoval jméno. ......ke - san, myslím:) Angličtina bez problému, sympaťák, ptá se na kafčo, toho mi netřeba. Jak vidno, to muzeum neni nijak zvlášť velký, tak akorát - je mi vysvětleno, že v přízemí je průřez historií hodin plus Seiko měřící sportovní zařízení, nahoře pak samotná historie Seika. A jde se na to! Začínáme slunečníma hodinama z Egypta.. teda, tohle je pouze pár set let starej čínskej fejk. Fůůůůůj! Nicméně, maj to hezky interaktivní, se světlama, vysvětlil, jak to funguje - ten kotouč je zeshora pro léto, zespoda pro zimu.. nebo naopak. Nebo úplně jinak. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Následovala sekce vodních hodin.Pokračujem dále.. i tyhle hodiny mi natáhl a ukázal, jak bimbaj. Jsou z Evropy. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Teď si uvědomuju, že chronologicky to maj nějak divně seřazený, nicméně, takhle jsme šli. Historická odbočka - Seiko san začínal jako obchodník s Evropskejma hodin(k)ama. Aby udržel náskok před konkurencí, vytvořil vlastní brand.. Mezitím spousta stojacích (sakra, jak že se jim to říká?) a kapesních hodin(ek) z Evropy. Následuje sport - Seiko měřící zařízení se používá..hm.. spoustu let. I naposledy Bolta na MS měřili. Měli tam např. i velkej měřák používanej při plavání - celá ta dotyková deska funguje jako senzor. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Dostáváme se do prvního patra.. jo, je to rychlý, ale víc fotek si netroufám dodat. Stejnak stojej za prd:) Seiko-san a jeho propriety: Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Tohle se mi vážně hodně líbilo - první televizní reklama vysílaná v Japonsku - že neuhádnete, na jakou značku to bylo. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Následuje sekce Seiko(sha) hodin.. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Seiko stále vyrábí i stolní hodiny.. tyhle měly kovovou kuličku, která se rozjela a uváděla mechanismus do chodu. Užasl jsem. Než jsem se zeptal, jak se ta kulička dostane do chodu. .....ke-san nasadil zmatenej výraz a uvedl: "batery..". Podvod! Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. A je to tady, první kapesní hodinky Seiko(sha) vůbec. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. A když už jsme u tak těžkejch kalibrů.. dáme si první náramkový! Tehdy pod brandem "Laurel" (tuším), ale made by Seiko. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. A prásk ho, první s centrální vteřinovkou. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Nemáte dost? Dobrá, první japonský auto chronografy. Moc pěkný. Ptal jsem se japato, že jsou to pětky - dnes přeci jen lowend, a ono to tehdy bylo jinak, no. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. A teď to přišlo.. vznik Grand Seika. Včetně návrhů loga, fontu, zápisu z porady.. a prvního modelu GS. Velká paráda. Mimochodem, tehdy za 25,000 Yenů.. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. A něco pro quartz milovníky. Nejdřív, jak se to celý rodí.. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. A výsledkem jsou první quartz hodinky vůbec (teda, žejo?) Mimochodem, za strašnou raketu. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. A došlo i na Prospex. Neodpustil jsem si strčit tam pazouru.. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Následovaly technologický quartz libůstky.. například hodinky s televizí, fungující dřív, než jsem se narodil. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Všude hodinky, spousta hodinek.. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Velkej SD kalibr, plus součástky 9R65 GS.. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. A hle, Spacewalk. Velká nádhera - vývojový mezičlánky, prototypy a výsledek. Mimochodem, jsou velký jako kráva. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. No a jsme pomalu na konci. Vzhledem k tomu, že se o mě pán skoro hodinu a půl staral, dostalo se mu cti, vyfotit se se mnou:) Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Celkem to bylo moc hezký. Sympatický, nenucený.. ještě jsem si dole v shopu koupil Seiko přesípací hodiny ze dřeva a skla, který v sobě nemaj písek, alébrž prášek z oceli, používaný při výrobě Seik - hodně moc pěknej detail. Budou zdobit manželky noční stolek, já na něm mám hodinky. Teda budu mít, až si ten stolek pořídim:) No a pak už na jídlo.. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. A pivko! Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Děkuji za pozornost.
F.B. Odesláno 16. prosince 2013 Nahlásit Odesláno 16. prosince 2013 Skvelé čítanie i fotky, len tak sa tam asi nedostanem?a preto veľká vďaka za sprostredkovanie Bolo možné niečo dať i na ruku? F.
Micey Odesláno 16. prosince 2013 Nahlásit Odesláno 16. prosince 2013 Dík za pochvalu.Nebylo, všecko za sklem.. Ale upřímně, vůbec mě to nenapadlo.
StefanM Odesláno 16. prosince 2013 Nahlásit Odesláno 16. prosince 2013 Super, super. Aj ked takto sprostredkovane , tak mam z toho fajn zazitok. Chvalim vyber MM, su perfektne. A to pivo si kupil v cukrarni?
Frostie Odesláno 16. prosince 2013 Autor Nahlásit Odesláno 16. prosince 2013 moc hezky. Jen predpokladam, ze Seiko-sanem myslis stareho pana Hattoriho....
Micey Odesláno 16. prosince 2013 Nahlásit Odesláno 16. prosince 2013 Frostie: Jasně. On o něm pán takhle mluvil, tak jsem to poslal dál:)
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se