Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Priznavam bez mucenia:

kupil som Triasky na nete za cca1500 KC a viem ze je to cinan v nemeckom tricku a este mozno Bckovom tricku ale.... smile.gif

tato znacka sa na tomto fore netesi zrovna ucte ale mne sa proste pacili,... velke svietiace cisla rucky cierny cifernik datum 100M automat a srobovacia korunka zastavitelna sekundovka v nereze priehladny spodok co viac si zelat s ciernym remenom poljot vyzeraju nadherne od kedy dorazili nedal som ich z ruky presnost do 10sekund/den zatial to mojim Aviatorom natieraju po kazdej stranke aj ked viem ze ten stroj toho asi moc nevydrzi ale aj keby vydrzali len povedzme rok tak za tu cenu su to pekne pracovne tikatka.

Odesláno

No, mám na ruce aviatory s cal. Molnia , přesnost sleduju nějaký tenpátek a je to tak asi těch 10 vteřin ... takže bych trochu bránil aviatory ... smile.gif

Ohledně trias ... pokud se Ti ty hodinky líbí a máš z nich dobrý pocit, tak jsou to ty správné hodinky, je jedno, co si o nich myslí ostatní, nosíš je Ty ...

Odesláno

no aviatory su uz na prvy pohlad lepsie hodinky, aj na omak a tak, (v tych triasoch bude podla mna v tom nereze hodne hlinika:) ) proste je to na aviatoroch vidiet aj ked nemaju ani polovicu funkcii ta cena je podla mna u aviatorov v pohode ale presnost aspon u mojich nic moc, cez pol minuty denne ale neriesim to, bavi ma hodinky kazde rano po zobudeni nastavit a natiahnut, urcite by sli zostelovat ale zase je podla mna lepsie mat ich tovarne zavrete a zbytocne neotvarat,... ja na presnost zase tak nehram cokolvek do minuty denne je v pohode.

Odesláno

cali napsal:
no aviatory su uz na prvy pohlad lepsie hodinky, aj na omak a tak, (v tych triasoch bude podla mna v tom nereze hodne hlinika:) ) proste je to na aviatoroch vidiet aj ked nemaju ani polovicu funkcii ta cena je podla mna u aviatorov v pohode ale presnost aspon u mojich nic moc, cez pol minuty denne ale neriesim to, bavi ma hodinky kazde rano po zobudeni nastavit a natiahnut, urcite by sli zostelovat ale zase je podla mna lepsie mat ich tovarne zavrete a zbytocne neotvarat,... ja na presnost zase tak nehram cokolvek do minuty denne je v pohode.

Do nerez oceli se dává hliník? Povídej, přeháněj....

Odesláno

....sry nie som zlievac ale to puzdro a vobec cele hodinky su proste prilis lahke na to ake su velke, nez aby to bolo naozaj z poriadneho zeleza a tiez to ide o poznanie lahsie poskrabat nez aviatory,... nejaka "zlacnujuca" primes tam podla mna urcite bude a na titan by som nevsadzal:) ako vravim nie som zlievac ani strojar ale verim tomu ze aj v kategorii nerez existuje nerez a Nerez.

• po měsíci...
Odesláno (upraveno)

nerez špica a nerez šunt bude vážit pořád stejně. tady jde jen o to, že je to z "plechu na konzervy"

ale jak bylo uvedeno výše pokud vyhovují tobě, neřeš, co si o nich myslí ostatní

Edit: "plechem na konzervy" jsem neurvale vyjádřil názor, že je to holt tenkostěnné pouzdro ;) tak sorry

Upraveno uživatelem Duke650
Odesláno
  Michael napsal:
Na kolik te vysly ty druhe?

No ja som ich všetky v minulom roku dražil cez ikup.cz a tie ma stály 800,- Kč. Tie letecké vľavo 900,- a tie vpravo 800,- Kč. Takže si myslím, že ceny zas neboli také zlé. :rolleyes:

Odesláno
  Dynno napsal:
No ja som ich všetky v minulom roku dražil cez ikup.cz a tie ma stály 800,- Kč. Tie letecké vľavo 900,- a tie vpravo 800,- Kč. Takže si myslím, že ceny zas neboli také zlé. :rolleyes:

Diky, no to jsou hezke ceny. :P

Odesláno

tak dobry dojem z Triasok stale pretrvava s kozenym remenom su naprosto v pohode a stale su to jedny z mojich najcastejsie nosenych hodiniek ak by ste sa niekto v buducnosti na ne planovali ulakomit tak zbytocne neplatte ze kovovy tah je to kruska z poohybaneho plechu ale inak slusne hodinky za viac nez slusnu cenu.... inak uz som to v inom vlakne spominal ale ten stroj co v nich je predava ofrei.com za 17USD tak to hadam az taky sunt nebude a ked nic ine vzdy sa da vymenit.

PS tie diversky vyzeraju hodne dobre.

Odesláno

Já se s dovolením také zapojím, protože mimo jiné vlastním i hodinky Trias Pilot, 46.5 mm, Eta 2824, automat /upravený LACO/, žlutý ciferník, červená vteřinovka, vypouklé sklo plátované safírem, pevná rýhovaná luneta, žlutý kožený řemen s překlápěcí sponou a nedám na ně dopustit. Jdou bezvadně, nebyly drahé /asi 70,- E/. Mimochodem váží 105 g, tedy žádný plech z konzervy. Moje ZENO Pilot Over Size 48 mm, váží 102 g. Tolik z vlastní zkušenosti.

Odesláno

Napríklad tu: http://www.trias-uhren.de/Watches-accordin...date::7137.html aj keď taký model s takými ručičkami ako mám ja už nie je v ponuke. Ale tento model nemá ETA strojček, ale nejakú čínu.

U nás na slovensku neviem kto ich predáva. Ja som ich vydražil na ikup.cz a vlastne to bolo od tejto spoločnosti, čo má tieto stránky. Ale ako vidím, nemajú ich v ponuke. http://www.24e-shop.cz/index.php?cPath=22_31 :mellow:

• po měsíci...
Odesláno

Na naléhání kolegy jsem mu zakoupil /spíše zprostřekoval/ na ebay.de koupi těchto hodinek Trias. Dneska mi dorazily poštou a tak než mu je přepošlu tak se podělím o první dojmy. Hodiky přišly velice rychle, v sobotu germán psal, že je posílá. Hodinky přišly řádně zabalené, v plastové krabičce. Automatický strojek /35 kamenů/ jde ručně natáhnout a na indikátoru natažení je možno to sledovat. Hodinky mají hacking. Datum složený ze dvou čísel se přetáčí momocí tlačítka na pozici 2. Je doporučeno při přetáčení datumu strojek zastavit. Datum se nesmí přetáčet mezi 23 a 04.00 hodinou. Jak jsem přepokládal, tak datum se musí po 31. v měsíci "přecvakat" pomocí tlačítka na 1. /už tu o tom bylo někde psáno/. Hodinky mají rezervu nátahu 38 hodin, 21.600 půlkmitů za 24 hodin /3Hz a celkem nevypadaj zle /za ty peníze/. Tolik první dojmy.

http://cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?ViewIt...em=220125717232

Odesláno

dizajnovo su velmi podarene, cena tak isto. som zvedavy ako dlho budu sluzit ale niektore taketo cinsko nemecke variacie su spravene dobre. kamos mal tiez triasky fungujece 2 roky bez problemov a nebyt toho,ze ich okupe tak by mu slapali dodnes. odchylku mal stabilnu -5s denne.

Odesláno
  Dynno napsal:
Ja mám tieto Trias-y a zatiaľ som spokojný.

Dvoje z těch třech jsou určené pro potápění, vzal jsi je někdy do vody? :wine: A co oni na to?

Odesláno

Od středy testuji shora uvedené hodinky Trias, než je odešlu jejich majiteli. Hodinky pravidelně vykazují odchylku -3 vteřiny/24 hodin. Počítám, že po nějaké době si strojek sedne a půjdou trochu do plusu. Přetáčení data začíná tak kolem 23.20 hodin a skončí pár minut po půlnoci. Je třeba být velice opatrný (-) na tlačítko přetáčení data, jde dost lehce. Asi je nutno si na to zvyknout. Spíše subjektivní dojem - datové věnce jsou dost hluboko a datum není zrovna dobře čitelné. Navíc stříbrné orámování datových okének není zrovna šťastné, lesk přebíjí to utopené číslo. Za výhodu jednoznačně považuji možnost ručního nátahu a hacking. Na ten ukazatel rezervy nátahu se rychle zvykne a je to docela dobrá informace. Asi bych zvolil jiné hodinové ručky, snad modřené, nebo cokoliv kromě stříbrných. Hodinky se zdají být dobře řemeslně zpracovány. Poměr cena/výkon je spíše pozitivní. Tolik první a poslední dojmy před odesláním majiteli. Vím, že není zvykem psát o čínských strojcích. ale když už se mi dostaly ty hodinky do ruky, tak jsem se neovládl.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...