Přejít na obsah

Kdo má jaké Grand Seiko

financ

Doporučené příspěvky

Před hodinou, dr.sphinx napsal:

Nechcete vlákno nechat přejmenovat na Kdo má jaké SBGF, případně jiná GS? :) 

Já jsem pro. Mají něco, co jiná GS nemají - viz vedlejší vlákno o GS sportovních hodinkách. Geniální kombinace tool watch a elegantních hodinek. Z novějších modelů to mají ještě SBGN005 a Mystflake.

Tenoučké a při tom 200m..

A navíc jsou za pakatel. Ale pokud někdo po nich zoufale touží, tak za kilo je prodám 😂😂😂

EDIT: široká luneta a malá tlouštka … mám lehce podobný pocit jako z Nautilů, co má kolega ajťák. Já vím, je to úplně jiný level, jiná třída, ale prostě to tak cítím. Je to asi o velikosti hodinek.

BTW kolega kupoval Nautily v době, kdy chudší ajťáci v německu kupovaly Suby a GMT a šilovnější a bohatší ajťáci kupovali Pateky… to byl svět ještě v pořádku

Upraveno uživatelem safi
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 45 minutami, Waya03 napsal:

Zajímavé je jak tu aktuálně přišly do módy. Já jsem měl kdysi modré SBGF019 a na srazech po nich ani pes neštěknul. Teprve když si tam tehdy někdo nasadil brejle a přečetl nápis Grand Seiko, tak uznale pokýval hlavou a vrátil zpět 😄

Přesně :) 

@safi  Zaplaťpámbů, že moderní GS už tu retroenergii nemají  :)   Třeba SBGX087 a podobný modely s "activeline" pouzdrem by to pro tebe u quartzů neřešily?  

Upraveno uživatelem dr.sphinx
Odkaz ke komentáři

před 15 minutami, dr.sphinx napsal:

Přesně :) 

@safi  Zaplaťpámbů, že moderní GS už tu retroenergii nemají  :)   Třeba SBGX087 a podobný modely s "activeline" pouzdrem by to pro tebe u quartzů neřešily?  

Krásná modrá, ale na sportovní hodiny moc tenké indexy bez lumi. 

Kouzlo SBGF je asi i v indexech. 

Mám také SBGE009. Ostré jak břitva. Nejhezčí ochrana korunky ever. 100m vodotěsnost, krásná struktura číselníku, nožky, že by většina Miss World mohla závidět. 

Problém je, že subjektivně se k nich chovám hodně ochranářsky. Vzít je na výlet do přírody? Ani náhodou. Působí na mě dojmem něčeho velmi vzácného.

SBGF a keramické Tudory jsou naopak hodinky na výlety. 

Odkaz ke komentáři

před 7 hodinami, krutor napsal:

Moje prvni Gs: male, tenke a krasne. 🙂 

IMG_6467.jpeg

Super kousek 👍 určitě jsi s nimi neudělal chybu... mám podobné (jen jiný cifr) a jsou super

Odkaz ke komentáři

V 26. 8. 2024 v 20:02, ATOM napsal:

200m...ja bych se nepremlouval :)

Šlo jen o ten první impuls pak už nebylo o čem a včera už byly ve vodě celý den 🏖️

Odkaz ke komentáři

23 minutes ago, safi said:

Velká gratulace.  Ano změňme název vlákna na "Kdo má jaké Grand Seiko SBGF017/019/21" nebo jiné modely 😄 

ja som este ziadne SBGF nemal 😢

@krutor samozrejme gratulacia a vitaj v klube 

Odkaz ke komentáři

říkal jsem si, že si právě takové ještě pořídím k těm mým SBGX061, protože jsou s jiným strojkem a celkové vyznění je dost odlišné... na druhou stranu mi nevadí sbírat hodinky, které vypadají téměř shodně, mám 3 seika, která jsou podobná typu sarb033, protože se mi ten tvar zdá dokonale vystihující podstatu hodin :) a asi v tom sbírání budu pokračovat :) 

image.thumb.png.e0357f0ebef56a5deeffb1124b6e4920.png

Odkaz ke komentáři

před 12 minutami, student napsal:

Taky jsem neodolal. Jedny do vody. Má být ještě dlouho teplo.IMG_2423.thumb.jpeg.9af548cd672d96e2d40a9a0aec575d49.jpeg

Hezký kousek na koupačku 👍

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...