Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno
  V 25. 11. 2013 v 12:24, Ohm-Aztec napsal:

Neznám a nevím, jak vypadá obsah, ale 1 400 modelů je dobrá laťka. Jaký je počet stran?

Vycházím z toho popisu, 384 stran, to znamená cca 4 modely na stránce formátu A4, to budou asi dost osekané informace.

• Odpovědi 112
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

Nápad dobrej, urcite bych do něčeho podobného šel...jen to bude asi běh na dlouhou trať, na druhou stranu když už máš s podobnými projekty zkušenosti, tak by to vyjít mohlo...a za mě bych to primárně řešil pouze pro chronomag, tam by mohli být výrobci vstřícnější ohledně práv na fotky

Odesláno

Pokud by vše zůstalo v rámci chronomagu, tak bych se ceny nebál. Myslím si, že se tu najde určitě dost zájemců, kteří, pokud pro ně bude kniha přínosná, nebudou koukat na nějakou tu stokorunu navíc. A když si tu bibli uděláme takříkajíc na míru, tak nevidím problém, že by se výtisk nerozebral. Mimochodem, 1000 hodinek vlastním taky, už si nepamatuju co stála, ale když jsem jí za jeden den prolítnul, tak moje pocity byly: "a to je všechno?...."

Odesláno
  V 25. 11. 2013 v 12:43, azeppelin napsal:

Až budeš mít jasno a budeš mít zájem, tak se klidně ozvi ohledně grafické úpravy.

Určitě bude skvělé, když se zapojí šikovný grafik. Tvá nabídka se týká návrhu jednotného vizuálního stylu, nebo i sazby?

V 25. 11. 2013 v 13:04, habadej napsal:

Pokud by vše zůstalo v rámci chronomagu, tak bych se ceny nebál. Myslím si, že se tu najde určitě dost zájemců, kteří, pokud pro ně bude kniha přínosná, nebudou koukat na nějakou tu stokorunu navíc. A když si tu bibli uděláme takříkajíc na míru, tak nevidím problém, že by se výtisk nerozebral. Mimochodem, 1000 hodinek vlastním taky, už si nepamatuju co stála, ale když jsem jí za jeden den prolítnul, tak moje pocity byly: "a to je všechno?...."

Měl jsem úplně stejný dojem. A to nemluvím o zásadních chybách, nedostatcích v překladu a nejednotnosti terminologie.

Odesláno

Napadá mě také - budou-li autoři souhlasit - použít některé ze zde prezentovaných recenzí hodinek. Po určitém formálním sjednocení a případné jazykové úpravě by to mohl být vedle rozhovorů dobrý doplněk k encyklopedickým informacím.

Odesláno

To je skvělé! I když uvidíme, sazba by nebyla při 560 stranách na pár minut. Každopádně je to zatím předčasné řešit. Uvidíme, jestli se na realizaci dohodneme v takovém počtu, aby to bylo životaschopné.

Odesláno

Já spíš vidím problém v redakci celého projektu. Jaké tam mají být hodinky, jaké údaje - současnost, historie, minulost? Možná by to mohlý být přehled hodinek z kategorie dostupných, tj. do 1 mio korun, nebo se chceme kochat hodinkami a jejich komplikacemi za 60 tis euro? Chybí mi v tom nějaký koncept, jak by měla být kniha "postavena". Myslím že právě autorství knihy vidím v tom konceptu, o čem ta kniha bude a jakým způsobem to podá. Spousty fotek hodinek z této kategorie tady existuje, to je věc přístupu vážených členů a dohody. Nebo jsem se vždy zamýšlel na souborem hodinek (a značek), které byly v něčem první. První potápky, automatický nátah, šroubovací korunka, první ve vesmíru, chrona, auta, počet kmitů, krok atd. To by mne hodně zajímalo... Jinak kniha 1000 hodinek u mne skončila jako dar a byla taktéž velkým zklamáním.

Odesláno

To mi přijde jako úžasnej nápad... Sice nemám vůbec tušení, co všechno takový počin může obnášet, ale jestli je to realizovatelný, tleskám a rád takový projekt podpořím. A budu-li mít čím, rád přispěji rukou k dílu.

Odesláno

I mě se to hodně líbí. Pokud bude kniha dobře udělaná nemám problém ani s vyšší cenou. A pokud by byla potřeba s něčím pomoct, taky se nabízím. Myslím, ale že je opravdu nejdříve přesně definovat koncept, z toho pak vyjde počet stran a cena...

Odesláno (upraveno)
  V 25. 11. 2013 v 13:56, atim napsal:

Já spíš vidím problém v redakci celého projektu. Jaké tam mají být hodinky, jaké údaje - současnost, historie, minulost? Možná by to mohlý být přehled hodinek z kategorie dostupných, tj. do 1 mio korun, nebo se chceme kochat hodinkami a jejich komplikacemi za 60 tis euro? Chybí mi v tom nějaký koncept, jak by měla být kniha "postavena". Myslím že právě autorství knihy vidím v tom konceptu, o čem ta kniha bude a jakým způsobem to podá. Spousty fotek hodinek z této kategorie tady existuje, to je věc přístupu vážených členů a dohody. Nebo jsem se vždy zamýšlel na souborem hodinek (a značek), které byly v něčem první. První potápky, automatický nátah, šroubovací korunka, první ve vesmíru, chrona, auta, počet kmitů, krok atd. To by mne hodně zajímalo... Jinak kniha 1000 hodinek u mne skončila jako dar a byla taktéž velkým zklamáním.

Zase tak moc bych to nekomplikoval. Vybereme značky, které chceme v publikaci uvést. Následně vybereme jednotlivé modely těchto značek a ty můžeme rozdělit do kategorií: klíčový model značky (např. pouze jeden - bude mu věnováno více prostoru a fotek), další zásadní modely (jedna fotka a popis) a poté budou uvedeny další známe modely značky (v tomto případě už pouze textem). Jednotlivé značky budou uvedeny stručnou historií. Dále mohou být u některých modelů publikované uživatelské recenze, příp. rozhovory s majiteli.

Pochopitelně můžeme uvést u jednotlivých značek i historické modely, které se již nevyrábějí, případně srovnání současných modelů s jejich historickou předlohou.

Edit: Je to jen nástin, přijde-li někdo na jakékoliv konceptuální vymezení (nějakou propojující linku), bude to jedině dobře.

Samostatnou kategorií by byl slovník hodinářských pojmů a popis hodinářských komplikací.

.

Upraveno uživatelem Ohm-Aztec
Odesláno

Výbornej nápad a budu jen rád, když se dotáhne do konce. Též bych klidně přiložil ruku k dílu, jen nevím, čím bych mohl být prospěšnej.

Odesláno

Každý může být při realizaci publikace prospěšný. Jedni budou pracovat na obsahu, textech, korekturách, jiní na fotkách, na komunikaci s výrobci. Budeme potřebovat řešit grafiku, sazbu, tisk, nezbytný bude i ekonomický náměstek :-)

Odesláno
  V 25. 11. 2013 v 14:21, kuncák7 napsal:

Výbornej nápad a budu jen rád, když se dotáhne do konce. Též bych klidně přiložil ruku k dílu, jen nevím, čím bych mohl být prospěšnej.

+1

Já bych to viděl na současnost - typické zástupce + nějaké ty legendy z historie, aby se to opravdu nekomplikovalo, protože jak to sleduju, tak se to za chvíli tak zamotá, že se od toho daj ruce pryč, jako od řady jiných projektů zde. Ale zdá se, že Ohm-Aztec má jasnou představu tak držím palce :-)

+ samozřejmě ten slovník pojmů

Odesláno

Trochu se bojím toho, že neseženeme dostatek účastníků, kteří budou ochotni projekt finančně podpořit. Pokud nás ale bude dost a zvládneme vše zrealizovat vlastními zdroji, jsem rozhodně pro, aby to bylo "chronomag sobě". Jinak hithit.cz je dobrý nápad.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...