Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

zijeme v materialnim svete. vsechno prepocitavame na penize. to je muj problem. me se tyhle IWC vazne libi, ale 150 za ETU to neni nic pro me. Damaska 101 sou zajimavy, umel bych si je predstavit den dva na svy ruce, stejne jako Sinn Technik, ale ne za ty love - vim, ze maj inhouse, ale ta znacka je pro me furt noname, oproti Sinnu.. Nekdo ma rad holky, jinej zase vdolky. Ja mam nejradsi Gase a Rolex :)

• Odpovědi 212
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

Mně to spíš někdy přijde jako řetězová reakce- jeden napíše že je to hnus jeden fialovej vypadající jak Diesely a už se to veze...to mi ani tak nevadí jako právě to na co narážel už Hasňa- napsat zde o designu hodinek že je to hnus je přibližně to samý jako napsat o Dalím že to byl patlal s děsivým knírem (brát pouze jako příklad)- nemusí se mi to líbit, klidně to můžu napsat, ale mezi vyjádřením "nelíbí se mi" a "to je hnus" je podle mě rozdíl

Hnus. Hlavně ty zelený vypadaji jak Casio Pro-Trek. Celkově se mi strašně nelíbí, kam design IWC směřuje...

jak to konkrétně myslíš? Design se podle mého poslední roky zas tak nemění (pokud pominu Aquatimery), pilotky i Ingy mají design pořád téměř stejnej, elegantní řady taky...jedinej rozdíl spatřuju v jejich inhouse, respektivě ETA politice a zvyšování cen, ale to se děje všude

Odesláno

Cena na kovu bude u zakladu na urovni mini ingu, tedy kolem 155-160t. Za eticku celkem narez, nejak mne tam chybi obecne stredni trida. Zaklad modely s etou jsou u nas 120+, pokud chci inhouse tak 250+... Ing ME bez nahrady v hajzlu, male inga40 s etou pomalu atakuji jejich cenu. Chrona ing 320, yachtclub 320, spitfire 250 ... Nevim co bych si u IWC ted koupil, hodinu a pul jsem sedel v Oriose u svaraku a vybral bych si posledni Mark XVI co maji zasite v trezoru... Nevim, asi zacnu vic vysedavat v casti vyhrazene pro JLC.

Máš pravdu, střední třída opravdu chybí... Mission Earth to ještě trochu zachraňuje, potom ještě s inhousem za nepřemrštěnou cenu moje oblíbené Portuguese hand wound. :-)

Ja mam nejradsi Gase a Rolex :)

:lol2:

post-20229-0-01417900-1387490308_thumb.jpg

Odesláno

Souhlasim s obema, gasem i sibirem. Ten skok mezi cenou s Etou a inhausem je brutalni. Me se v soucasne nabidce ale nektere kusy libi, klasicke osmidenni Portugaly v bilo-modre, Portofina osmidenky v cerne a Portugaly s rucnim natahem ve stribrne, ale to jsme hrubo, hrubo pres 200 a to uz boli.

Nove Aquace se mi libi moc, ale ne s Etou za 150. Proste souhlasim s napsanym. DK101 na hnedem, vintaznim krokousovi budou fajne. Jsem germanofil, takze ten utilitarni vzhled mam rad, ale je jasne ze Brequetarum, nebo Mauricelacroixarum musi vstavat chlupy na cekem tele.

Odesláno (upraveno)

Mně to spíš někdy přijde jako řetězová reakce- jeden napíše že je to hnus jeden fialovej vypadající jak Diesely a už se to veze...to mi ani tak nevadí jako právě to na co narážel už Hasňa- napsat zde o designu hodinek že je to hnus je přibližně to samý jako napsat o Dalím že to byl patlal s děsivým knírem (brát pouze jako příklad)- nemusí se mi to líbit, klidně to můžu napsat, ale mezi vyjádřením "nelíbí se mi" a "to je hnus" je podle mě rozdíl

jak to konkrétně myslíš? Design se podle mého poslední roky zas tak nemění (pokud pominu Aquatimery), pilotky i Ingy mají design pořád téměř stejnej, elegantní řady taky...jedinej rozdíl spatřuju v jejich inhouse, respektivě ETA politice a zvyšování cen, ale to se děje všude

Kromě zkladního modelu, kterej si (až na cenu) dokážu i představit, se mi nelíbí ani nová řada Ingů. Double Chorno, Silberpfeil, Carbon, fakt nic. Uznávám, je to o osobních preferencích a vkusu, ale po Ingách je Aquatimer druhá řada, která mě osobně designově zklamala. Stejně tak třeba Miramar pilotky. Ale ať nejsem jenom negativní, třeba Portuguese Chrono Classic je bomba. Chápu ten technologicko-designovej pokrok, směřováni k novejm materiálum a odvážnějšímu designu, ale mně se to prostě nelíbí. Pro mě holt zůstane asi nikdy nepřekonaná Vintage řada :)

Upraveno uživatelem DaLo
Návštěvník Culex42
Odesláno

OK, tak už bol článok stiahnutý aj z tejto stránky. S tými strojčekmi, je možné, že tá informácia ešte nebola definitívna, predsa len sa ukázalo, že to nebolo oficálne pred-oznámenie. Počkáme do januára...

Odesláno

Ta byla skutecne bez slabych mist. Aquatimer vintage mam stale na listu.

to jsou celkove snad nejpeknejsi "decentni" potapky dle meho nazoru. kdyz je onehda Sibirnaya pustil do prodeje, mel jsem chut je koupit i za (pro me) nadlimitni cenu....

Odesláno

Kromě zkladního modelu, kterej si (až na cenu) dokážu i představit, se mi nelíbí ani nová řada Ingů. Double Chorno, Silberpfeil, Carbon, fakt nic. Uznávám, je to o osobních preferencích a vkusu, ale po Ingách je Aquatimer druhá řada, která mě osobně designově zklamala. Stejně tak třeba Miramar pilotky. Ale ať nejsem jenom negativní, třeba Portuguese Chrono Classic je bomba. Chápu ten technologicko-designovej pokrok, směřováni k novejm materiálum a odvážnějšímu designu, ale mně se to prostě nelíbí. Pro mě holt zůstane asi nikdy nepřekonaná Vintage řada :)

Je pravda, že Miramary se mi taky příliš nelíbí, ale třeba hodně diskutované trojdatum u klasik se mi zase zamlouvá, chrono verze Ingů Racer a Silberpfeil jsou úžasný. Každopádně jsem hodně zvědavej, jak tento tah IWC odklonit se od tradic a zkušet něco nového a moderního dopadne, držím jim palce! Ne, že bych neměl rád tradice (naopak všechny moje oblíbené modely vychází víceméně z tradic), ale konkrétně u Aquáčů jsem pro hravost, pro barvy, pro něco drzýho a odvážnýho

Odesláno

Ta byla skutecne bez slabych mist. Aquatimer vintage mam stale na listu.

to jsou celkove snad nejpeknejsi "decentni" potapky dle meho nazoru. kdyz je onehda Sibirnaya pustil do prodeje, mel jsem chut je koupit i za (pro me) nadlimitni cenu....

Sibir myslim nemel Aquatimer Vintage 2008.

Odesláno

ja jsem to jednu dobu sledoval na watchreconu a teda objevuji se jen velmi vyjimecne. vyhaluzil jsem je nove z DE v dobe, kdy se tady uz sehnat nedaly, snazil jsem se na ne jit nekam podivat, ale bez sance, tak jsem je radsi rychle koupit nablind :)

Návštěvník Culex42
Odesláno

No, jestli ty nove porad maji embargo a nic neni ofiko, tak nadeje umira posledni. Kdyby to melo inhaus, tak by me AQ Vintage 2008 orestaly zajimat. Ale nadeje je fakt asi uz jen marginalni.

Spoločnosť IWC smeruje v posledných rokoch vyššie. V zmysle podielu aj zisku. Jej snaha je podložená rozširovaním použitia vlastných kalibrov. Na túto tému už bola aj diskusia na IWC fóre, do akej miery a či to bude mať vplyv na ich entry level, resp.jeho zánik. Odpoveď nie je, ale rozširovanie použitia in-house je tu a môžeme ho postupne očakávať všade. Takže dúfať treba ;o)

• po 2 týdnech...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...