Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

mam blade runner na dvd, bohuzel jen kopie, pokud ti to pomuze, staci rict...

Díky, ale v tomto případě jde pouze o originál. Ještě lépe s bonusem s původní nepřepracovanou verzí wink.gif

Tak si ji kup na amazon.de smile.gif v provedení Director's Cut, ta originální verze se bude shánět hůř

http://www.amazon.de/Blade-Runner-UK-Harri...9314191-4245838

Radši bych si koupil tu UK verzi, i když je dražší. U tý německý verze jsou nějaký stížnosti na nový zvuk, ale možná se to týká jen německý jazykový verze. V každým případě, na tý verzi z UK je i český zvuk, takže u nás celkově použitelnější.

Jinak řada starších francouzských filmů IMHO prohrála bitvu s časem a dnes se na to nedá moc koukat. Starou pušku jsem nedávno viděl a byl bych snad radši, kdyby mi zůstala jen vzpomínka, dneska to byla trochu nuda. Obávám se, že to platí pro větší část filmů s Delonem, Venturou, Belmondem a Gabinem (i když ten by asi u mně obstál nejlíp). Moje zkušenost je, raději vzpomínat než si to sehnat a zkouknout znova. Já třeba dlouho choval vzpomínku na film Dobrodruzi s Venturou a Delonem, jak byl nádhernej, a dneska je to pro mě skoro nekoukatelný. Taky mi už nejni patnáct laugh.gif

• Odpovědi 71
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

Jinak řada starších francouzských filmů IMHO prohrála bitvu s časem a dnes se na to nedá moc koukat.

Nesouhlas. Co takhle U konce s dechem (režie: Luc Godard, J.P.Belmondo v roli, která ho udělala...). Absolutní klasika, počátek francouzské Nové vlny. A našlo by se toho víc.

Návštěvník Diskutér
Odesláno

STARÁ PUŠKA

Láska a žal, květované šaty a výlety na kolech... válka a pomsta... oheň povinnosti... dokonalý (pravdivý) příběh.

VÝTAH NA POPRAVIŠTĚ

Ovšem to především pro hudbu Miles Davise... který stál před plátnem, sledoval hrdinčino noční toulání deštivou Paříží a Miles neskutečně improvizoval a přímo se to nahrávalo. . I když v případe Milese šlo vlastně vždy "jen" o absolutní tóny, absolutní pocity. Kniha je lepší než film.

POVÍDKA O POLICAJTOVI

Pro dokonalost Trintignanta, který očima uhrál celou památnou scénu v hotelu při zatýkání... oči...srdce... stud... výčitka... prohra.

DVA MUŽI VE MĚSTĚ

Pro scénu plačícího Delona u telefonu v nemocnici, pro jeho závěrečný pohled, než ho gilotina zbavila jasu v očích... a samozřejmě pro Gabinovu nenahraditelnou osobnost.

MUŽ A ŽENA

Pro hudbu, pro pravdu a pro vlasy Anouk Amee...

a pak... LEON... ta čistá pravda o životě a o kytkách... i když vlastně ani nevím, zda to není americká produkce.

Odesláno

François Truffaut - snad cokoli, hlavně ten Doinelovský cyklus.

Nová vlna - J.-L.Godard, Agn?s Varda - Cléo od pěti do sedmi

Dnešní produkce je velice slušná a taky rozsáhlá, takže jmenovat nelze...

A taky i komedie od Francise Vebera, hlavně Blbec k večeři.

Odesláno

policajt nebo rošťák

delikatesy (jestli to byl francouzskej film)

u konce s dechem

vše od buňuela (myslím, že to točil ve francii)

o tom mostě v paříži - pont de neuf ?

tři barvy

bestie (až na ty počítačový triky) jak se to vlstně jmenovalo - historicko dobrodružno akční film o indiánovi, co uměl kung fu v ludvíkovské francii - supr čupr biják!

To jsou ty, co jsem si na ně vzpomněl.

Odesláno

bestie (až na ty počítačový triky) jak se to vlstně jmenovalo - historicko dobrodružno akční film o indiánovi, co uměl kung fu v ludvíkovské francii - supr čupr biják!

Jmenovalo se to Bratrstvo Vlků.....to bylo fajn.....smile.gif

Odesláno

Jmenovalo se to Bratrstvo Vlků.....to bylo fajn.....smile.gif

Tak to myslim neni nejlepsi priklad povedeneho francouzskeho filmu:) Takovy mismas, ale proti gustu...

Odesláno

1. 100 000 DOLÁROV NA SLNKU - 1964 (J. P. BELMONDO, L. VENTURA),

2. DOBRODRUHOVIA - 1967 (L. VENTURA, A. DELON),

3. SVÄTÝ ROK - 1976 (J. GABIN, J. C. BRIALY), ...

Odesláno

Zapomněli jste na film Bídníci 20.století - dloooooouuuuuhýýýý a krááásnýýý film. V hlavní roli Belmondo, hraje tam i jeho syn. Doporučuji.

Jinak jste tu už vyjmenovali asi vše dobré, máme dobrý vkus smile.gif. Snad ještě Lovec hlav (Belmondo).

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...