Jump to content

Recommended Posts

Posted (edited)

Pocitam s tim, ze me vetsina lidi bude mit za blazna :D Od vcerejska premyslim, jak uskladnit svych par svestek a uzavrene kufriky se mi nelibi. Rad mam hodinky po ruce a otvirat a zavirat nejakou skrinku neni ono. Takze me napadlo udelat hodinkovnici :)

hodinkovnice.jpg

1) U truhlare si necham zhotovit krabicku s rozmery 30x20cm, jako je na obrazku. Namorim, nalakuji.

2) Pustim se do shaneni sametu, kterym obalim bud polystyrenovou desticku, vatu nebo nejakou mekkou hmotu.

3) Ze zbytku sametu prijde usit nejaka deka, aby se na ulozene hodinky neprasilo

Ted bych si rad vyslechl, co Vy na to... popr. jestli tu nekdo neco podobneho sbastlil :)

p.s. omlouvam se za technickou kvalitu nacrtu, muj graficky projev se zastavil v 5. tride ZS :/

Edited by Jakubisko
Posted

Než to přikrývat nějakou dekou, udělal bych krabičku s proskleným víkem smile.gif Na hodinky s koženým řemínkem fajn, ale co ty s kovovým tahem?

Posted

Nápad príma, ale vyvaruj se toho, aby se hodinky musely zapínat na polštářek nebo váleček, ničí se řemínky a je to opruz je tam zapínat a sundavat. Lepší je varianta s vyřízlým otvorem, kam se hodinky po sundání jen položí. Krycí dečka je ok. P.S. Návrh to není vůbec špatný, já bych tohle nezvládnul ani v 9.třídě ZŠ :-)

Posted

Než to přikrývat nějakou dekou, udělal bych krabičku s proskleným víkem smile.gif Na hodinky s koženým řemínkem fajn, ale co ty s kovovým tahem?

Nevidim problem s kovovymi hodinkami, lezet budou tak jako tak... ale nejake nizke viko zase neni spatny napad, jen zase to otvirani a zavirani

Nápad príma, ale vyvaruj se toho, aby se hodinky musely zapínat na polštářek nebo váleček, ničí se řemínky a je to opruz je tam zapínat a sundavat. Lepší je varianta s vyřízlým otvorem, kam se hodinky po sundání jen položí. Krycí dečka je ok. P.S. Návrh to není vůbec špatný, já bych tohle nezvládnul ani v 9.třídě ZŠ :-)

Presne tak Cybere, napr. Diplomaty mam zapnute na valecku a jak je nenosim tak casto, uz je znat opruzeni reminku. Tahle hodinkovnice nebude na prenaseni, jen na pokladani - proto take delsi rozmer 30cm, aby se tam vlezl roztazeny pasek.

jukni se na totohttp://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&ih=019&sspagename=STRK%3AMEWN%3AIT&viewitem=&item=290080291942&rd=1&rd=1

Je ten odkaz spravny? Tohle je trochu mimo me financni i prostorove naroky, ale kdyz bych delal nejake to viko, asi bude podobne wink.gif

Posted

Já hodinky, které sbírám (ale nenosím), skladuji bez řemínků a tahů. Rezignoval jsem na podobné dřevěné krabičky a naládoval je do plastových, které používají sběratelé figurek z Kinder vajíček (vozí se z Itálie a jsou velmi levné). Hezky se to v tom přenáší a přepážky jsou přestavitelné (no a samet si do toho můžeš také dát). Mají i takové nožičky, díky který se hezky stohují nasebe. A jsou docela pevné. Ještě mi žádná nepraskla (ani při pádu).

Abych předešel dotazům - já figurky nesbírám, to moje žena biggrin.gif

Hodinky, které nosím, mám ve velkém watchwinderu - automaty se grilují, manuální nátah a quartz spinkají na poštářcích pod nimi.

Guest Kamil
Posted

Vozí se? Kdo je vozí? A kolik že stojí? Prosím, prosím, ještě pár informací  :).

Taky bych je potřeboval. smile.gif

Posted

Kupuji je v Brně u člověka, kde si žena kupuje ty figurky. Je to sběratel, co si pro ně jezdí do Itálie. Poštou to neposílá - poštovné by asi bylo dražší, než krabička.

Pokud je někdo chce (z míst, kam jezdívám - třeba Praha/Kamil), tak je mohu koupit a dovézt.

Mají tři druhy - první dva nemají přestavitelné přepážky a mezery jsou úzké (na hodinky je to nevhodné - leda tak na dětské by to možná šlo). Ty stojí kolem 40Kč.

Tenhle typ, který má přepážky přestavitelné, stojí tuším 70Kč či 80Kč. Nevím přesně. Ale víc to není 100%ně.

Spodní část krabičky má malé nožky, které přesně zapadnou do vrchní části další krabičky, takže se to perfektně stohuje.

Posted

A co takhle nějakou rouru (typově mě napadá ta od VŠ diplomu nebo menší, co je na ní nabalen toaletní papír), kterou obalit černým sametem a pak na ni hodinky připnout jako na ruku?

Roury pak skladovat v nějakém nábytku s přihrádkami (optimální bude renesanční sekretář anebo biedermaierovský klapáč)...

Posted

A co takhle nějakou rouru (typově mě napadá ta od VŠ diplomu nebo menší, co je na ní nabalen toaletní papír), kterou obalit černým sametem a pak na ni hodinky připnout jako na ruku?

Roury pak skladovat v nějakém nábytku s přihrádkami (optimální bude renesanční sekretář anebo biedermaierovský klapáč)...

Novodurové trubky i s izolačním návlekem používají instalatéři. Stačí vybrat vhodný průměr a potáhnout sametem smile.gif

Posted

Novodurové trubky i s izolačním návlekem používají instalatéři. Stačí vybrat vhodný průměr a potáhnout sametem smile.gif

VS, díky za inspiraci. Ty instalatérské trubky mně nenapadly. Budiž řečeno, že na vině je můj hluboký a nepředstíraný odpor k manuální práci, který zasut až někde hluboko v podvědomí brání jen pomyslet na cokoliv, co by souviselo s prací potažmo s řemeslem.

Posted

Tak tohle je nápad lehce geniální ... děkuju ...

Posted

Vozí se? Kdo je vozí? A kolik že stojí? Prosím, prosím, ještě pár informací  :).

Zajdi do Hornbachu " oddělení krabiček na šroubky a jiné zbytečnosti" nebo ještě lépe do "rybářských potřeb" a chtěj krabičky na háčky, splávky...

Občas to prodávají i ve "střelných zbraních". Je to za pár kaček, ale zrovna interierový skvost to není. :-)

Posted

Novodurová trubka má jednu nevýhodu, a to že není pružná, takže se na ní hodinky budou podivně protáčet a klouzat pouzdrem dolů. Ale taková pěnová izolace topení, s velkým půměrem by mohla jít. Ale opruz s nandaváním a sundaváním zůstává :-(

Posted

Novodurová trubka má jednu nevýhodu, a to že není pružná, takže se na ní hodinky budou podivně protáčet a klouzat pouzdrem dolů. Ale taková pěnová izolace topení, s velkým půměrem by mohla jít. Ale opruz s nandaváním a sundaváním zůstává :-(

Ten návlek je z pěny a má tloušťku asi 1 cm, to stačí. V OBI jsem viděl různé hliníkové kufříky, které jsou vyplněné molitanem nasekaným na špalíčky 10x10 mm. Stačí vytrhat nepotřebné a dá se vytvořit jakýkoliv tvar. Nebo tohle?

Posted

Tady uz se kombinuji dve veci. Prvni a puvodni mnou myslena je zhotoveni nejake vystavky na hodinky pro denni noseni. Tou druhou je pak uskladneni hodinek pro sberatele, kterych tu bude znacna cast smile.gif

K projektu hodinkovnice, truhlari jsem poslal mail a cekam na jeho odpoved. Odpoledne jsem se stavil ve firme Látky Mráz a vybral si z nekolika druhu sametu, cena za bm (sire 150cm) je prijemnych 240Kc.