Návštěvník milosklikar Odesláno 10. května 2007 Nahlásit Odesláno 10. května 2007 Nevíte někdo, jak je to doopravdy se systémem Eco-drive? Někde píší, že cca po 10-12 letech je stejně potřeba vyměnit akumulátor a na oficiálních stránkách www.citizen.cz píší toto: "Vše začalo jednoduchou, ale dosud neuskutečněnou myšlenkou: hodinky, které nikdy nepotřebují baterii. Technologie Citizen Eco-Drive využívá k pohonu hodinek nevyčerpatelný přírodní zdroj - světlo. Sluneční nebo umělé osvětlení je přeměňováno na elektrickou energii, která se ukládá v akumulátoru. Normální nošení hodinek umožňuje jeho neustálé dobíjení a tak zcela odpadla potřeba výměn baterií " Tak jak to tedy je? Je celý ten rozdíl mezi klasickými quartz a Eco-drive pouze v tom, že nevyměňuji baterku po dvou, ale po deseti letech? Nebo mám po koupi Eco-drive jistotu, že poběží, dokud bude svítit slunce, nebo dokud se nepolámaj...? a nebo, dokud se mi nezačnou líbit jiné..
VS Odesláno 10. května 2007 Nahlásit Odesláno 10. května 2007 Životnost slunečních článků je kolem 15 let, kondenzátor, který se používá místo akumulátoru by měl vydržet taky, ale jak jsem tu četl, někde bylo třeba měnit po 3 letech. Mi vydržel ve videu 5let (záloha hodin). Takže zázrak se nekoná. Akorát vyměnit obyčejnou baterku vyjde mnohem levněji.
yed69 Odesláno 10. května 2007 Nahlásit Odesláno 10. května 2007 Za patnáct let ukončím test systému Eco-drive, který jsem před deseti dny zahájil. Po jeho vyhodnocení Vám tady napíšu shrnutí a případná doporučení, tedy pokud mi už nebude všechno jedno a nebudu čichat ke kytkám zespoda (všechny hodinky si tam beru s sebou).
Filipes Odesláno 10. května 2007 Nahlásit Odesláno 10. května 2007 taky jsem o hodinkách s Eco-drive vážně uvažoval, trochu mě odradilo když jsem zaznamenal pár stížností/reklamací - něco proběhlo tady, jednou při návštěvě hodináře...ale uznávám že to může být shoda náhod a životnost u většiny je dobrá a dlouhá
Brumblajs Odesláno 10. května 2007 Nahlásit Odesláno 10. května 2007 Ptal sem se na to v Praze v Koscomu a tam mi bylo řečeno, že akumlátor vydrží cca 8 až 10 let, mají s tim zkušenosti a výměna stojí okolo 800,- Kč, což je docela dost v porovnání s "normálníma" hodinkama... .každopádně ty řeči o ekologickém pohonu bez výměny baterií jsou lež a měli by jim to zatrhnout :/
klobadysek Odesláno 10. května 2007 Nahlásit Odesláno 10. května 2007 Mam jeste jedny Eco Drive. Ty prvni co jsem mel 6 let jsem daroval a novemu majiteli jdou perfektne. Podle vyrobce ma po deseti letech uzivani ma lithiovy akumulator mit jeste minimalte 80% puvodni vykonnosti. Ze se to nekomu na foru po par letech vysypalo neni argument proti jejich zivotnosti, panove. Vsechny Ecodrive co znam a mame v rodine (manzelka, otec, ja) maji 5 let zaruku. V masovem meritku nejvetsiho vyrobce hodinek na svete to MUSI byt overena tehcnologie. Osobne uznavam pouze dva kvarcy - Ecodrive a Kinetic, s ani jednim by clovek nemel videt hodinare po mnoho let. (Nic proti hodinarum )
šarik Odesláno 10. května 2007 Nahlásit Odesláno 10. května 2007 Na mých Ecodrive je podle výrobce i centrálního servisu životnost akumulátoru 20 let. V tu dobu kdy jsem za ně neuváženě vyhodil peníze mě hodinář informoval, že cena za výměnu je 300,-* Ká. Tak kde je pravda s životností?
jacob Odesláno 10. května 2007 Nahlásit Odesláno 10. května 2007 Osobne uznavam pouze dva kvarcy - Ecodrive a Kinetic, s ani jednim by clovek nemel videt hodinare po mnoho let. (Nic proti hodinarum ) Mám Seiko Kinetic (jeden z lepších modelů) používal jsem je cca 2,5 roku, a začaly se zastavovat, výměna nějakého toho kondenzátoru (to je to co v sobě udržuje energii) by vyšla na 1200Kč... a při tom by měli bez problému vydržet minimálně 10 let...
Filipes Odesláno 11. května 2007 Nahlásit Odesláno 11. května 2007 klobadysek-ok, ale já prostě nabyl toho dojmu, že to až takovej zázrak oproti běžnýmu quartzu nejni
J.F. Odesláno 11. května 2007 Nahlásit Odesláno 11. května 2007 Před 5ti lety jsem si koupil Swatchky s autoquarzem.Protože byly ve slevě, asi omylem mezi normálními kusy z 500 Kč :-) Na ciferníku mji napsáno 1997, nevím co ten rok vyjadřuje. V návodu píšou, že maximální nabití je po 40 dnech nošení a má vydržet na 100 dní. Nosím je opravdu sporadicky, plast a design-hrůza, rěkl bych že v průměru max.2h denně, ale nikdy se nezastavily.A co víc, nařizoval jsem je vloni v březnu, když se měnil čas. Od té doby(1 rok a 2 měs.!!!) + 2s!!! Věřte, nevěřte. Ten strojek je úžasnej.
de-tomaso Odesláno 19. července 2007 Nahlásit Odesláno 19. července 2007 Nevím přesně jak dlouho už systém Eco-drive existuje (nebo přesněji - jak dlouho se komerčně používá), ale musíme předpokládat, že technologe jde v této oblasti dopředu poměrně rychle, takže akumulátor a solární články z hodinek s roku 1997 budou přece jen asi jiné než z roku 2007. Pokud výrobce uvádí rezervu chodu 2 roky (Citizen, Eco-drive Pilot), tak věřím (doufám ) ,že dejme tomu po 10-ti letech bude ta rezerva třeba rok a půl..... což myslím stačí bohatě Občasné závady (kdy byla nutná výměna aku) nelze brát jako standartní záležitost. Automaty se taky někdy mohou porouchat Před několika dny se mi u Eco-drive totálně rozjely ručičky. Naštestí stačilo použít "celkový restart" a bylo to ok. Podle manuálu k tomu může dojít díky nějakému velice silnému elektromagnetickému výboji .... zajímalo by mne jestli je na tohle Eco-drive náchylnější něž klasický Quartz .... ale žádný důvod mne nenapadá....
uns Odesláno 21. července 2007 Nahlásit Odesláno 21. července 2007 Ja som kúpil dámske hodinky s Eco drive asi pred rokom a pol (bol to darček). Zatiaľ idú bez problémov. Povodne som si myslel, že akumulátor je nutné vymeniť po cca 5 rokoch, takže to, čo som sa tu dočítal ma iba teší - 10 rokov
afrikab Odesláno 21. července 2007 Nahlásit Odesláno 21. července 2007 Jne doplnim, ze u Seika se tato technologie jmenuje SOLAR.
Z. Odesláno 25. února 2008 Nahlásit Odesláno 25. února 2008 Pánové, máte někdo k tomuto tématu nějaké nové informace či zkušenosti? Mám v úmyslu koupit jako dárek dámské Citizen Eco_Drive. Zdá se mi to jako dobré řešení pro ženy, které většinou nějakou jemnou mechaniku stejně neocení. Tyhle hodinky by měly dlouhodobě a víceméně bezúdržbově fungovat, ať už je dotyčná nosí denně nebo jednou týdně. Jen bych rád slyšel ještě alespoň jedno ujištění, že to jsou hodinky aspoň na deset let. Díky.
Filipes Odesláno 25. února 2008 Nahlásit Odesláno 25. února 2008 (upraveno) podle mě je záruka 2 roky a dál nemáš jistého nic edit: pardon, záruka (Koscom) je 36měsíců, ale vidím žes mě už opravil Upraveno 25. února 2008 uživatelem Filipes
Z. Odesláno 25. února 2008 Nahlásit Odesláno 25. února 2008 Záruka je prý dokonce tři roky. Že nemám potom nic jistého, to je mi jasné. Ale přesto jsem chtěl slyšet alespoň nějakou podporu , nebo naopak něco, co by mne od této volby mohlo zásadně odradit... Ale dík za reakci.
klobadysek Odesláno 25. února 2008 Nahlásit Odesláno 25. února 2008 Mezinarodni zaruka na Citizen Eco Drive je 5 let, alespon u tech co jsem poznal/koupil ja.
nitram Odesláno 25. února 2008 Nahlásit Odesláno 25. února 2008 Citizen Eco-Drive mám už 9-rokov a zatiaľ okrem nastavenia dátumu v prestupnom roku a hodín pri prechode na letný či zimný čas som sa o ne nemusel starať, stále "šlapú" s presnosťou cca 1 sek/2 týždne. Najskôr som ich nosil takmer denne, posledné dva roky len cez víkend, cez pracovný týždeň nosím modré automaty VOSTOK EUROPE K-3 ("chronomagitída" ).
letec Odesláno 26. února 2008 Nahlásit Odesláno 26. února 2008 Pánové, máte někdo k tomuto tématu nějaké nové informace či zkušenosti? Mám v úmyslu koupit jako dárek dámské Citizen Eco_Drive. Zdá se mi to jako dobré řešení pro ženy, které většinou nějakou jemnou mechaniku stejně neocení. Tyhle hodinky by měly dlouhodobě a víceméně bezúdržbově fungovat, ať už je dotyčná nosí denně nebo jednou týdně. Jen bych rád slyšel ještě alespoň jedno ujištění, že to jsou hodinky aspoň na deset let. Díky. ahoj stejný model v titanu a s modrým ciferníkem, jsem kupoval loňský rok v Drážďanech za 180 euro jako dárek.... nošené jsou každý den od března a zatím bez problémů.....
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se