Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

DAC Fiio Q1 mk.II + k B&O H9 a posluch je znacne lepsi, narychlo som nenasiel ci sa tu o Fiio Q1 mk. II uz pisalo, ale ak nad tym niekto rozmysla, odporucam. Absolutne nelutujem tie peniaze, zazitok z posluchu je ovela lepsi. Ja som este vychytal zlavu na Alze kedze to niekto otvoril a vratil takze uplna parada. 

Co sa tyka B&O H9, mam ich iba preto lebo som ich zohnal za super cenu, predtym som mal H6ky a ako moje prve premiove sluchadla boli uplne super. Obe urcite potrebuju zosilovac hlavne k PC alebo mobilu ale H6ky boli super hlavne kvoli tomu ze som ich mohol mat na hlave pol dna a nic som necitil. Ak mozem odporucit, za B&O by som plnu sumu neplatil, za tie peniaze nestoja ale ak ich clovek zozenie v dobrom stave za napr. polovicku a menej :D , je to parada. 

Zaujimal by ma nazor ostatnych ak mali H6 alebo H9 pripadne cokolvek ine od B&O a vedia to porovnat s inymi znackami. Furt rozmyslam za co by som ich vymenil. Uz ich mam dost dlho. 

Taktiez neviem ci sa tu riesilo Spotify vs. TIDAL ta najvyssia kvalita, skusal som, oboje s Fiio Q1 a mam pocit ze TIDAL je trosku lepsi ale ozaj len trosku. 

20201004_113216.jpg

Odesláno

Pokud to beres ciste papirove, tak Tidal musi byt lepsi, protoze umoznuje poslech hudby ve vyssi kvalite nez Spotify. Navic mam pocit, ze je dokonce i levnejsi.

K ostatnim vecem se vyjadrit nemuzu, protoze pouzivam k poslechu jiny kombinace zarizeni a znacek.

Odesláno

Cenově jsou na stejno, ale jen "základní Tidal. Pokud chceš využít HiFi předplatné, tak je to myslím 20$ měsíčně nebo tak něco, což už je celkem dost. Jsou tam nějaký rodiny předplatny, tam se cena snižuje 

Odesláno

mal som presne na mysli Tidal Hifi, proste tu najvyssiu kvalitu. Ako som pisal vyssie, mal som mesacny trial, pocuval som s tym setupom ktory som spominal, Tidal ponuka niektore albumy a skladby v master kvalite, tie mi prisli zvukovo o trosku kvalitnejsie, osobne si ale nemyslim ze to stoji za tie peniaze. 

Odesláno

Ja mam Tidal Hifi pres Rodinny predplatny (tj plati se balik za myslim 5 uzivatelu) a vychazi me to na 75 Kč mesicne.

Doporucuju se domluvit s partou lidi a podelit se stejne jako se napr. resi Netflix. Na AV mania webu je na to spesl vlakno, kde se tvori skupinky (pokud bys nemel tolik zajemcu ve svym okoli).

Sent from my iPhone using Tapatalk

Odesláno (upraveno)

Vyprdni se na to a pokud ti na stávajícím zvuku něco konkrétního (mnoho basů, málo basů, mnoho výšek, málo výšek atd.) nevadí, tak si užívej muziku s tím co máš a vyser se na upgrade podle doporučení cizích lidí, u kterých nevíš, jaké mají osobní preference. Jinak do toho zahučíš pár desítek tisíc a přesto nebudeš v pohodě poslouchat muziku, ale nervózně "poslouchat aparaturu"... howgh

Nicméně obecně platí, že nejvýraznější vliv na výsledný zvuk řetězce má nejslabší článek, to jsou obvykle sluchátka - jejich výměnou poznáš změnu hned. Výměnou DACu nebo zesilovače docílíš řádově menší změny. Tidal je fajn, sám mám plnotučnou verzi, k tomu NAS plný hi-res nahrávek a upřímně ti řeknu, že u dobré muziky mi nevadí, ani když je v mp3 320 kbps

Upraveno uživatelem Duke650
Odesláno

Ještě k tomu Spotify - na rozdíl od Tidalu se dá ovládat přes mobil i když přehráváš např. z PC, což mě vyhovuje. Ale je mi jasný, že v rámci honby za nejlepším zvukem to asi jako argument neobstojí :) 

Odesláno
před 2 hodinami, Duke650 napsal:

Vyprdni se na to a pokud ti na stávajícím zvuku něco konkrétního (mnoho basů, málo basů, mnoho výšek, málo výšek atd.) nevadí, tak si užívej muziku s tím co máš a vyser se na upgrade podle doporučení cizích lidí, u kterých nevíš, jaké mají osobní preference. Jinak do toho zahučíš pár desítek tisíc a přesto nebudeš v pohodě poslouchat muziku, ale nervózně "poslouchat aparaturu"... howgh

Nicméně obecně platí, že nejvýraznější vliv na výsledný zvuk řetězce má nejslabší článek, to jsou obvykle sluchátka - jejich výměnou poznáš změnu hned. Výměnou DACu nebo zesilovače docílíš řádově menší změny. 

Tak pod tohle se podepíšu rovněž

Odesláno
před 3 hodinami, Duke650 napsal:

Nicméně obecně platí, že nejvýraznější vliv na výsledný zvuk řetězce má nejslabší článek, to jsou obvykle sluchátka - jejich výměnou poznáš změnu hned. Výměnou DACu nebo zesilovače docílíš řádově menší změny. Tidal je fajn, sám mám plnotučnou verzi, k tomu NAS plný hi-res nahrávek a upřímně ti řeknu, že u dobré muziky mi nevadí, ani když je v mp3 320 kbps

no ja som chcel prave upgradnut sluchadla, presne kvoli tomu co som pisal vyssie ze uz mam tie H9ky par rokov. Nie su zle, ale stale ma to taha vyssie, rovnako ako s hodinkami, autami atd. Rada ktoru si napisal dava zmysel, niekedy je mozno na skodu furt spekulovat a riesit to mozno chorobne ze musim musim ale ja by som na to rad siel takto pomaly a postupne. To Fiio je moje prve DAC a zosik a bol som z toho celkom pozitivne prekvapeny, takze dalsi krok budu urcite sluchadla, tak ak by mi niekto mohol nieco odporucit, bol by som rad. 

Odesláno

Hmm. Je něco, co ti na těch B&O vadí? Jaký zvuk preferuješ? Neutrální, teplý, temnější, světlejší?
Můžeš se týdny plácat ve čtení recenzí a testů na netu (a většinou nebudeš vědět, jaký zvuk preferuje ten, kdo to napsal),

nebo si můžeš udělat výlet do Brna, sednout si na gauč ve firmě Audigo, vysvětlit borcovi co tě  přivádí, on ti umožní zapojit jejich sluchátka do tvého zesilovače a s trochou štěstí budeš mít za hodinu vybráno
https://www.audigo.cz/Stranky/Kontakt#brno

Odesláno

Chlapi, zeptám se k tomu DAC převodníku. Objednal jsem si USB DAC primárně pro poslech Spitify z notebooku + repro Creative T20, bude to kvalitnější nebo to mám šanci poznat jen se sluchátkama (který nemám úplně nejlepší - herní Hyperx a KZka na cestě)?

Odesláno

Duke ma pravdu. Jenze to bychom tady nikdo z nas nebyl (ani na chronomagu, ani v sluchatkovym vlakne), kdybychom si z toho vzali ponauceni, ze :)
Ty H9 jsou bezdraty? Pokud je pouzivas s DACem, tak je pouzivas normalne pripojeny dratem? Mas je jako stolni nebo prenosny sluchatka?

Pokud chces poradit tipy, tak to bude vsechno vetsinou subjektivni doporuceni dle toho, co kdo z nas ma a posloucha.

Jestli chces dalsi anc bezdrat sluchhatka, tak me napada snad jen Sony WH-1000XM3. Pokud dratovy, tak chces otevreny nebo uzavreny? Budget? Kup si Focal Utopia a budes spokojenej nejspis na vzdy. Protoze i kdyz bys nahodou nepoznal rozdil (to jen blbe vtipkuju, v zadnem pripade nechci posuzovat nebo devalvovat schopnosti tveho sluchu), tak si reknes, ze sou tak skvely a legendarni, ze stejne lepsi sluchatka nejsou

Odesláno
před 49 minutami, PavelSch napsal:

Chlapi, zeptám se k tomu DAC převodníku. Objednal jsem si USB DAC primárně pro poslech Spitify z notebooku + repro Creative T20, bude to kvalitnější nebo to mám šanci poznat jen se sluchátkama (který nemám úplně nejlepší - herní Hyperx a KZka na cestě)?

Asi takto... horší by to být nemělo. Zda budeš vnímat posun k lepšímu, to ti předem nedokáže zodpovědně nikdo říct. Je to celé o vnímání a to je A) silně individuální a za B] mohutně subjektivní... 

Odesláno
před 35 minutami, PavelSch napsal:

rozdiel by si mal pocut, ale ako pise Duke, je to subjektivne. Ja som okrem sluchadiel skusal zapojit DAC aj na staru 15 rocnu vezu (mobil+DAC) a rozdiel tam jednoznacne bol. 

před 42 minutami, Duke650 napsal:

Hmm. Je něco, co ti na těch B&O vadí? Jaký zvuk preferuješ? Neutrální, teplý, temnější, světlejší?
Můžeš se týdny plácat ve čtení recenzí a testů na netu (a většinou nebudeš vědět, jaký zvuk preferuje ten, kdo to napsal),

nebo si můžeš udělat výlet do Brna, sednout si na gauč ve firmě Audigo, vysvětlit borcovi co tě  přivádí, on ti umožní zapojit jejich sluchátka do tvého zesilovače a s trochou štěstí budeš mít za hodinu vybráno
https://www.audigo.cz/Stranky/Kontakt#brno

na zvuku mi v zasade nevadi nic, ale to mozno aj preto ze vobec nemam vyskusane ine sluchadla. Zvuk preferujem neutralny s troskou pridanych basov, ale zase prilis vela basov nemam rad. Vylet do Brna si momentalne asi nespravim ale navsteva predajne kde sa ozaj vyznaju a dokazu mi jednak poradit a jednak dat vypocut viac sluchadiel je asi najrozumnejsie riesenie. 

před 40 minutami, Happy88 napsal:

Duke ma pravdu. Jenze to bychom tady nikdo z nas nebyl (ani na chronomagu, ani v sluchatkovym vlakne), kdybychom si z toho vzali ponauceni, ze :)
Ty H9 jsou bezdraty? Pokud je pouzivas s DACem, tak je pouzivas normalne pripojeny dratem? Mas je jako stolni nebo prenosny sluchatka?

Pokud chces poradit tipy, tak to bude vsechno vetsinou subjektivni doporuceni dle toho, co kdo z nas ma a posloucha.

Jestli chces dalsi anc bezdrat sluchhatka, tak me napada snad jen Sony WH-1000XM3. Pokud dratovy, tak chces otevreny nebo uzavreny? Budget? Kup si Focal Utopia a budes spokojenej nejspis na vzdy. Protoze i kdyz bys nahodou nepoznal rozdil (to jen blbe vtipkuju, v zadnem pripade nechci posuzovat nebo devalvovat schopnosti tveho sluchu), tak si reknes, ze sou tak skvely a legendarni, ze stejne lepsi sluchatka nejsou emoji39.png

H9 su bezdrotove ale pocuvam ich zasadne stale iba cez kabel, pouzivam ich hlavne k PC + DAC a zriedka mobil + DAC. 

Dalsie vobec nemusia byt bezdrotove, H9 mam ako som pisal skor iba preto ze ma vysli neskutocne lacno, bezdrat ma vobec nezaujima, neviem ci kvalita posluchu cez BT sa za posledne roky nejak vyrazne zlepsila ale este som nevidel nikoho kto by tvrdil ze kvalitny posluch je lepsi cez BT vs. cez kabel. 

Tie Fokaly pozriem, ja som skor rozmyslal ci by malo zmysel ist do studiovych sluchadiel, vylozene profi sluchadla alebo spravne monitory. Nemam problem dat par stoviek eur ale zase nie 400, 500 a taketo sumy, idealne do 200 eur. Mozno 250. Len ci to ma zmysel lebo napriklad na zaklade recenzii su super sluchadla Audio Technica M50(x) a tam sa da zmestit do 130 eur. Najviac ma zaujima kvalita zvuku a komfort. Co mi najviac vadi na H9 je ze ich citim na hlave po pol hodine a musim ich dat dole lebo je to niekedy doslova bolestive, pricom ked som mal H6ky, mohol som ich mat na hlave pol dna a nic som necitil. 

Odesláno

Jj Focal Utopia... ma tomto fóru se u hodinek používá pojem Machr Index. I v hifi je Machr Index často hnacím motorem pro pořizování těch nejhustějších aparátů s těmi úplně nejvíc bombastickými deklaracemi parametrů a “kvality”

nemám nic proti firmě Focal ani proti modelu Utopia (mám jen model Elegia), jen chci naznačit, že vyšší cenovka nemusí automaticky znamenat větší spokojenost s výsledným zvukem

Odesláno

:D strasne sa teraz smejem lebo som odoslal predoslu odpoved a vravim si ok, idem pozriet tie Utopie.... prve co mi ukazalo na stranke je cena 4k, vravim si, ok, mozem si ich zapisat do wishlistu, alebo musim predat El Primera :D

Odesláno

Helit

Na focal utopia ani nekoukej 🙂

kup at m50 a budeš dlouhé roky happy. Mám jedny doma, teda on je má syn, ukrutně pohodlné, má je na hlavě přes 12 hodin denně. A mohu potvrdit, že vynikající pověst mají zaslouženě. Byl jsem skeptický, ale když jsem si je od mladého půjčil, nenašel jsem nic, co bych jim za ty peníze mohl vytýkat. 

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...