Duke650 Odesláno 11. června 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. června 2014 Schiit Bifrost umí 24 bit až do 192 kHz přes USB 2.0 a nestojí majlandhttp://schiit.com/products/bifrost Protože mám zesík bez D/A převodníku, dochází mi, že po pořízení beden bude asi priorita nějaký DAC namísto zesilovače, který počká a potom můžu pořídit třeba jen o to lepší analog model v cíleném rozpočtu. Celkem řasto ale čtu o omezení USB na 24/96. Ne, že by to bylo neposlouchatelné, ale zase proč ty nejlepší věci resamplovat do řádově nižší kvality. Je to problém jen některých DAC, nebo nižších verzí USB jako rozhraní, co telefony a jejich výstup přes USB? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
RomanP Odesláno 11. června 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. června 2014 Nojo, ale musí hlavně taky chtít počítač a přehrávač, ne?Mám iMaca a USB 3.0 na beton nemá a nevím jak ověřit, jestli je toho schopen? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Duke650 Odesláno 11. června 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. června 2014 S iMacem bys měl mít lepší výchozí situaci než s WindowsJednak máš optický výstup (schovaný ve zdířce pro 3,5 mm sluchátkový jack) a jednak bys neměl mít vopruz s ovladačiUSB 3.0 nepotřebuješ, stačí 2.0 a to určitě mášPřehrávač stačí bezplatný např. Foobar2000 a mělo by to fachat http://schiit.com/faq/usb-problemshttp://schiit.com/faq/dac-problems Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gougy Odesláno 11. června 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. června 2014 kam jsem to zase vlezl... nic, koupím to FiiO a později kdyžtak něco na doma no.. :D Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
RomanP Odesláno 11. června 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. června 2014 Já taky lituju, chronologicky:Tyjo, to iBasso vypadá fajn a hnal bych muziku do domácí sestavy -> ale k těm mým bednám... nejdřív koupím ty bedny ->-> k bednám to chce zesilovač s D/A převodníkem -> no ale když koupím převodník zvlášť, můžu to krmit z počítače ->-> nebude nakonec nejlepší to iBasso a nechat si ten analog zesík? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Duke650 Odesláno 11. června 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. června 2014 iBasso DX90 se dá připojit k PC s Windows a funguje volitelně jako externí disk (klasika, to uměla i verze DX50) nebo externí DAC (prvně je třeba nainstalovat ovladače, ty jsou ke stažení z webu ibasso.com) na head-fi.org jsem četl, že ještě nemají vychytané řešení DX90 + Mac, nicméně na tom pracují... ale tam raději vůbec nelezte, heslo "sorry for your wallet" v jedné z rubrik je myslím dostatečně výmluvným varováním :-) Jo a DX90 umí ještě jednu kouzelnou fičuru: OTG - přehrává soubory uložené na externím flash-disku (což je fajn, když 128 GB micro SDXC stojí cca 3500 a máš jen jeden slot na kartu) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Davros Odesláno 11. června 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. června 2014 Zdravím Vás premýšlam na novými sluchátkami a rád by som niečo kvalitnejšie povedzme do tých 60 max 70 eur a rád by som niečo ako do ucha alebo in ear ... na zvučnosti značky si nejako moc nezakladám uprednostnujem kvalitu... Dakujem za nápady Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Duke650 Odesláno 11. června 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. června 2014 Hifiman RE-400 je lehce přes rozpočet, ale stojí za to Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Duke650 Odesláno 11. června 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. června 2014 Nebo Philips Fidelio S1 za ty peníze nezklamou http://www.amazon.de/Philips-Headsetfunktion-Soundsystem-Metall-Geh%C3%A4use-Akustikr%C3%B6hre-Schwarz/dp/B00BB7MRWU Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gougy Odesláno 12. června 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. června 2014 hmm, tak můj upgrade se odkládá na neurčito, to se může stát fakt jen u nás, nasranej jak pes, kde teď seženu kabel na UE TriFi, když na ebay ani PayPal účet nemám, to abych to odložil o další rok :D Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Duke650 Odesláno 12. června 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. června 2014 S nákupem na ebay bych ti mohl pomoct... P.S. ale založit si účet na ebay a paypal nic nestojí a když jsem to zvládl já, tak to dá každý Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gougy Odesláno 12. června 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. června 2014 S nákupem na ebay bych ti mohl pomoct... P.S. ale založit si účet na ebay a paypal nic nestojí a když jsem to zvládl já, tak to dá každýDěkuji mnohokrát možná Tvé nabídky využiju, nebo znásilním někoho známého v Brně či Praze Jde o to, že pokud budu mít PP, nebo nedejbože Ebay, ulítnu na nebezpečných impulsivních nákupech (a to jako vážně, zejména v období zvýšeného množství volného času..) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
FraK Odesláno 12. června 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. června 2014 Tak jsem po pročtení tohoto vlákna zjistil, že velmi nutně potřebuji lepší sluchátka na sportování a jelikož mám doma k televizi bezdrátové Senheiser a jsem s nimi spokojený, rozhodl jsem se, že zůstanu u této značky a na sportování jsem si objednal Senheiser OMX 980. Vyhovují mi klipy za uši a nic lepšího s klipem jsem nenašel. To samozřejmě není nic zas tak zajímavého, abych to sem psal, ale píšu to sem proto, že jsem se je původně rozhodl koupit na www.svetsluchatek.cz. Tento šopík mi přijde hodně pěkně udělaný a lze tam dobře vybrat sluchátka dle potřeb a parametrů. Bohužel je ale neměli, což mi tedy fakt obratem sdělili (ještě večer kolem 22,00 hod. pár minut po odeslání objednávky - kdy jsem ještě navíc přehlédl, že je nemají skladem). To mě samo o sobě docela překvapilo, ale ještě více mě překvapilo to, že mi k tomu napsali, ve kterém obchodě je mají skladem. Tak to mi tedy přišlo jako hodně nadstandardní komunikace ze strany českého obchodu. Docela mě pak mrzelo, že s nimi neudělám žádný deal. Možná příště. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Duke650 Odesláno 21. června 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. června 2014 Hmmmm, že by budoucí konečná desktopová sestava? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vE13Lius Odesláno 21. června 2014 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 21. června 2014 Je potřeba neusnout na vavřínech :-)... Taky nespím - Vsonic GR07 Bass edition. Mimochodem mám se svetsluchatek.cz také jen tu nejlepší zkušenost, pan Kochannyj je muž na svém místě. Hmmmm, že by budoucí konečná desktopová sestava? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Duke650 Odesláno 21. června 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. června 2014 Jo Kochannyj tam jsem kupoval Phonaky... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vE13Lius Odesláno 21. června 2014 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 21. června 2014 Jj, 022 tam stále má. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
RomanP Odesláno 6. července 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. července 2014 Jestli jsem tu akci dobře pochopil, jeden eshop nabízí Beyerdynamic T1 a Fiio X3 k němu zdarma za cenu 23000,-Spíš mi jde o to, jestli je to jako kombinace použitelné, když ty sluchátka mají 600 ohmů a Fiio výstup je pro cca 16-300 ohmů. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Duke650 Odesláno 6. července 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. července 2014 Můj skromný odhad je, že bez zesilovače mezi FiiO x3 a Beyer T1 by to nebyla žádná hitparáda... ale pokud můžeš vyzkoušet, posuď sám, T1 jsou super sluchátka Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
RomanP Odesláno 8. července 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. července 2014 Zase stojím na pomyslné křižovatce... Posloucám hi-res na iMac (soft.VLC) -> špunty Etymotic MC5 a tuze mě to baví. I hlasitost je dostatečná, ale žiju s pocitem, že jsou i lepší řešení a chci si koupit k narozkám hračku. Nebo můžu koupit za 12900,- iBasso DX90, ale neumím odhadnout o kolik moc si zvukově pomůžu.Jako bonus tím můžu občas nakrmit i domácí audio. Pak je také možnost vzít za 7500,- DX50. Cenový rozdíl je to slušný a zase neumím odhadnout jak moc v poslechu velký. Duke650: Praštil tě ten přechod 50-90 přes ušiska? Vím, žes to řešil hlavně z pohledu smyslu/nesmyslu upgrade, ale já jsem lehčí o to, že tu padesátku nemám. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se