Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Schiit Bifrost umí 24 bit až do 192 kHz přes USB 2.0 a nestojí majland

http://schiit.com/products/bifrost

Protože mám zesík bez D/A převodníku, dochází mi, že po pořízení beden bude asi priorita nějaký DAC namísto zesilovače, který počká a potom můžu pořídit třeba jen o to lepší analog model v cíleném rozpočtu.

Celkem řasto ale čtu o omezení USB na 24/96. Ne, že by to bylo neposlouchatelné, ale zase proč ty nejlepší věci resamplovat do řádově nižší kvality.

Je to problém jen některých DAC, nebo nižších verzí USB jako rozhraní, co telefony a jejich výstup přes USB?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

S iMacem bys měl mít lepší výchozí situaci než s Windows

Jednak máš optický výstup (schovaný ve zdířce pro 3,5 mm sluchátkový jack) a jednak bys neměl mít vopruz s ovladači

USB 3.0 nepotřebuješ, stačí 2.0 a to určitě máš

Přehrávač stačí bezplatný např. Foobar2000 a mělo by to fachat

http://schiit.com/faq/usb-problems

http://schiit.com/faq/dac-problems

Odkaz ke komentáři

Já taky lituju, chronologicky:

Tyjo, to iBasso vypadá fajn a hnal bych muziku do domácí sestavy -> ale k těm mým bednám... nejdřív koupím ty bedny ->

-> k bednám to chce zesilovač s D/A převodníkem -> no ale když koupím převodník zvlášť, můžu to krmit z počítače ->

-> nebude nakonec nejlepší to iBasso a nechat si ten analog zesík?

Odkaz ke komentáři

iBasso DX90 se dá připojit k PC s Windows a funguje volitelně jako externí disk (klasika, to uměla i verze DX50) nebo externí DAC (prvně je třeba nainstalovat ovladače, ty jsou ke stažení z webu ibasso.com)

na head-fi.org jsem četl, že ještě nemají vychytané řešení DX90 + Mac, nicméně na tom pracují...

ale tam raději vůbec nelezte, heslo "sorry for your wallet" v jedné z rubrik je myslím dostatečně výmluvným varováním :-)

Jo a DX90 umí ještě jednu kouzelnou fičuru: OTG - přehrává soubory uložené na externím flash-disku (což je fajn, když 128 GB micro SDXC stojí cca 3500 a máš jen jeden slot na kartu)

Odkaz ke komentáři

S nákupem na ebay bych ti mohl pomoct...

P.S. ale založit si účet na ebay a paypal nic nestojí a když jsem to zvládl já, tak to dá každý

Děkuji mnohokrát :cheers:    možná Tvé nabídky využiju, nebo znásilním někoho známého v Brně či Praze  

Jde o to, že pokud budu mít PP, nebo nedejbože Ebay, ulítnu na nebezpečných impulsivních nákupech :lol2: (a to jako vážně, zejména v období zvýšeného množství volného času..) 

Odkaz ke komentáři

Tak jsem po pročtení tohoto vlákna zjistil, že velmi nutně potřebuji lepší sluchátka na sportování a jelikož mám doma k televizi bezdrátové Senheiser a jsem s nimi spokojený, rozhodl jsem se, že zůstanu u této značky a na sportování jsem si objednal Senheiser OMX 980. Vyhovují mi klipy za uši a nic lepšího s klipem jsem nenašel. To samozřejmě není nic zas tak zajímavého, abych to sem psal, ale píšu to sem proto, že jsem se je původně rozhodl koupit na www.svetsluchatek.cz. Tento šopík mi přijde hodně pěkně udělaný a lze tam dobře vybrat sluchátka dle potřeb a parametrů. Bohužel je ale neměli, což mi tedy fakt obratem sdělili (ještě večer kolem 22,00 hod. pár minut po odeslání objednávky - kdy jsem ještě navíc přehlédl, že je nemají skladem). To mě samo o sobě docela překvapilo, ale ještě více mě překvapilo to, že mi k tomu napsali, ve kterém obchodě je mají skladem. Tak to mi tedy přišlo jako hodně nadstandardní komunikace ze strany českého obchodu. Docela mě pak mrzelo, že s nimi neudělám žádný deal. Možná příště.

Odkaz ke komentáři

• po 2 týdnech...
  • po 2 týdnech...

Zase stojím na pomyslné křižovatce...

Posloucám hi-res na   iMac (soft.VLC) -> špunty Etymotic MC5  a tuze mě to baví. I hlasitost je dostatečná, ale žiju s pocitem, že jsou i lepší řešení a chci si koupit k narozkám hračku.

Nebo můžu koupit za 12900,- iBasso DX90, ale neumím odhadnout o kolik moc si zvukově pomůžu.

Jako bonus tím můžu občas nakrmit i domácí audio.

Pak je také možnost vzít za 7500,- DX50. Cenový rozdíl je to slušný a zase neumím odhadnout jak moc v poslechu velký.

Duke650: Praštil tě ten přechod 50-90 přes ušiska? Vím, žes to řešil hlavně z pohledu smyslu/nesmyslu upgrade, ale já jsem lehčí o to, že tu padesátku nemám.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...