Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

PK 1 jsem měl. Hrajou výborně, ale potřebují vybudit zesilovačem. Jinak se nedají poslouchat. Ty Living jsou celkem dobře hodnocený, ale neslyšel jsem je. Mám od HiSoundAudia přehrávač a je to to nejlepší, co jsem zatím slyšel.

http://www.svetsluchatek.cz/sluchatka/hisoundaudio-living-rozbalene-baleni/

Nicméně všechny pecky obecně mají světlejší projev, než špunty. Jinak řečeno, máš-li rád basy, tak z pecek jich moc nečekej.

http://www.head-fi.org/products/hisoundaudio-live-earbuds

Špunty:

http://trinity-audio-engineering.myshopify.com/products/trinity-delta

Zítra je Black Friday, budou slevy až 50% a pošta v ceně.

Odesláno

Mrazik:

Promin, nevedel jsem ze existuji kategorie pecky a spunty zvlast :) - takze shanim spunty

Do ted jsem mel Etymotic hf5 - hraly dobre ale kabely se olamaly..

Nejaka nahrada ze ne do tech 5t?

Odesláno

Jak vás tady poslouchám vočima, nechám si poradit - od mala jsem hluchej na jedno ucho. Protože jsem vyrostl v dost náruživýho posluchače všeho možnýho, dělá mi vždycky dost těžkou hlavu nejen výběr sluchátek, ale hlavně to, že z toho všeho mám jen půlku. Mňo a o to jde. Není nějakej šmudlifukizátor, kterej by dokázal dodávat do obou sluchátek stejný zvuk, případně nejsou taková sluchátka k mání?

Odesláno (upraveno)

@rumi - Delta maju dost hruby nastavec ("nozzle"), hlavne v porovnani s HF5. Prechod z extremne malych a perfektne sediacich Etymoticov na Delty s plytkym usadenim nemusi byt idealny (komfort, izolacia,..). Zalezi na pouziti, Delty su dobre do kanclu alebo na aktivity bez pohybu, na von urcite radsej HF5. Pri dlhsom pocuvani mozu Delty tlacit v uchu. Skus pozriet este na Vsonic VC1000, aj ked sa uz tusim nevyrabaju - nemusia sa tlacit tak hlboko do usi ako Etymotic a maju 2 menice. Zvukovo maju vyraznejsie vysky, ale reaguju lepsie na ekvalizer a daju sa pekne vytiahnut basy. Osobne mam rad zvuk do V, takze ich urcite odporucam. Inac neviem ci existuju lepsie sluchadla ako HF5 v danej cene ak sa vezme do uvahy kvalita zvuku/pohodlie/.. a snaha o vyrovnany prednes. Vsonic im slape slusne na krk, ale nedaju sa zaradit medzi vyrovnane. Ak by som mal vybrat iba jedny, bral by som Vsonic (ak ich zozenies). Potom asi znovu HF5, ta malost je silne navykova a prechod na vacsie sluchadla tazsi. 

Edit: Delta nehraju zle, ale nebadam nejaky posun k lepsiemu oproti Etymotic alebo Vsonic. Popravde som cakal viac od "najlepsich" hybridov. Ale mozno som len hluchy :)

Upraveno uživatelem mysiak
Odesláno

To by asi šlo pořešit třeba custom kabelem. Samozřejmě to předpokládá špunty s možností výměny kabele. Teď jsem kupoval kabel od plussoundaudio.com a dá se s nima celkem dobře dohodnout. Myslím, že dát jim správný zadání, něco by sešmoulili. Asi by to chtělo, ale nějaký víceměničový špunty, aby se stereo líp konvertovalo do mona. Mám, ale obavu, že pokud budeš chtít, aby to za to stálo, tak to bude něco stát.

Ještě mne napadá kontaktovat výrobce sluchátek, třeba už něco takovýho dělali. Westone i Moulton by mohli umět poradit. Pokud bys potřeboval, můžu nabídnout pomoc s komunikací. Z případný vznesený dotaz se nic platit nebude.

Odesláno

@rumi - Delta maju dost hruby nastavec ("nozzle"), hlavne v porovnani s HF5. Prechod z extremne malych a perfektne sediacich Etymoticov na Delty s plytkym usadenim nemusi byt idealny (komfort, izolacia,..). Zalezi na pouziti, Delty su dobre do kanclu alebo na aktivity bez pohybu, na von urcite radsej HF5. Pri dlhsom pocuvani mozu Delty tlacit v uchu. Skus pozriet este na Vsonic VC1000, aj ked sa uz tusim nevyrabaju - nemusia sa tlacit tak hlboko do usi ako Etymotic a maju 2 menice. Zvukovo maju vyraznejsie vysky, ale reaguju lepsie na ekvalizer a daju sa pekne vytiahnut basy. Osobne mam rad zvuk do V, takze ich urcite odporucam. Inac neviem ci existuju lepsie sluchadla ako HF5 v danej cene ak sa vezme do uvahy kvalita zvuku/pohodlie/.. a snaha o vyrovnany prednes. Vsonic im slape slusne na krk, ale nedaju sa zaradit medzi vyrovnane. Ak by som mal vybrat iba jedny, bral by som Vsonic (ak ich zozenies). Potom asi znovu HF5, ta malost je silne navykova a prechod na vacsie sluchadla tazsi. 

Edit: Delta nehraju zle, ale nebadam nejaky posun k lepsiemu oproti Etymotic alebo Vsonic. Popravde som cakal viac od "najlepsich" hybridov. Ale mozno som len hluchy :)

VC1000 by měly jít normálně koupit.

http://www.svetsluchatek.cz/sluchatka/vsonic-vc1000/

Odesláno

Asi uz len dopredaj skladovych zasob, vacsinou su vypredane a zmizli z ponuk zahranicnych eshopov (popravde mi nenapadlo pozerat lokalne:)). Ak sa nemylim, Vsonic opustil armatury a venuje sa uz len dynamickym menicom. 

Odesláno

@mysiak - diky, podivam si na ty Vsonic...

no me ty HF5 vyhovovaly - akorat ten kabel - je uplne na "sr****", lezou z neho takove vlakna + se me uz 2x vylomil ten "ohyb" (kamarad opravil, zalepil)

nejde treba nejak "osetrit" ten kabel at se tak nenici?

Odesláno

Kabel je tusim slabina vsetkych sluchadiel. Ak som sluchadla pouzival denne, tak cca po 2 rokoch odisiel takmer vzdy. Teraz mam viacero a striedam ich, takze ocakavam zlomenie po dlhsej dobe. Ciastocne riesenie je vymenitelny kabel, ale ten prinasa ine problemy - obmedzena ponuka, vysoka cena, nie vzdy spolahlivy konektor, lahke stratenie sluchadla. Asi to treba brat ako spotrebny tovar..

Odesláno

Nj, presne tak...slabina...

Premyslim, jestli teda trosku nepritlacit(kdyz jsou ty Vanoce) a jit do neceho s vymennym kabelem..

Tam byste me co doporucili?

Odesláno

@rumi - vymenne kable v tejto cene som tiez kedysi zhanal, ale vela toho nie je. Tusim len Shure SE315 a Sleek Audio SA1. V oboch pripadoch je podla recenzii vacsi doraz na prevedenie ako na zvukove kvality. Ak by si chcel ist cestou custom IEM, tam je jedina moznost CustomArt Music One. Zvukovo si ale moc nepolepsis, podla mna je to velmi podobna uroven ako Ety HF5. Riesil som podobnu dilemu a dospel k zaveru, ze ak sa zlomi kabel po skonceni zaruky, je asi najjednoduchsie kupit rovnake/lepsie sluchadla. Za tie 2 roky sa aj tak na trhu objavi daco nove, co treba vyskusat. :) Vymenne kable su sice fajn, ale v tejto kategorii platis "zbytocne" za konektory. Pri drahsich sluchadlach vyznam samozrejme bude, ci uz na kablovu magiu alebo na vymenu pri zlomeni.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...