Ketiv Odesláno 30. prosince 2016 Nahlásit Odesláno 30. prosince 2016 Mate pravdu pani. Nejak zabudam ze sme kazdy uplne ina krajina. Ale vidim ze to mate nastavene volnejsie ako my.Neber si to zle (nebylo to tak myšleno). Úplně jiná krajina samozřejmě nejsme, ale působnost slovenských zákonů začíná a končí na území Slovenska.
Ketiv Odesláno 30. prosince 2016 Nahlásit Odesláno 30. prosince 2016 to tommas4 :U nás je ta lhůta takto: Zaměstnanec může okamžitě zrušit pracovní poměr pouze do 2 měsíců ode dne, kdy se o důvodu k okamžitému zrušení dověděl, nejpozději do 1 roku ode dne, kdy tento důvod vznikl. O.K. toto je přesná citace zákoníku práce. Po tom, co tady píší kolegové, jsem na rozpacích. Mám tedy v mém případě nárok odejít s odstupným, nebo ne? Ještě jednou upřesním svůj stav, kdy mě zaměstnavatel nevyplatil mzdu za září 2016 v termínu do 15.listopadu, jak mu ukládá zákon ale až 21. listopadu. Další výplaty už poslal včas.A druhá věc je, že nerozumím slovům zvýrazněným v citaci. Co je dověděl a co vznikl díky všem.Nárok na odchod s odstupným ti určitě vznikl (peníze ti byly prokazatelně poslány pozdě). Pokud to chceš zkusit, tak písemně oznam zaměstnavateli, že končíš, a uveď důvod pozdního zaslání peněz. Lhůta, která je pro tebe rozhodující je 2 MĚSÍCE od pozdní platby (dle mého soudu). Takže bys měl poslat písemné oznámení o ukončení pracovního poměru do 21. ledna. Já osobně bych to ale udělal, pokud to takto chceš zkusit, HNED PO NOVÉM ROCE.
skodna Odesláno 30. prosince 2016 Nahlásit Odesláno 30. prosince 2016 Dobrá udělám dle Vašich rad. Pokusím se ještě zavolat na to ministerstvo.
Lunochod Odesláno 30. prosince 2016 Nahlásit Odesláno 30. prosince 2016 K těm lhůtám, předtav si že ti zaměstnavatel nepošle výplatu a ty si toho třeba nevšimneš, od toho okamžiku ti začne běžet ta roční lhůta. Jakmile se podíváš na účet a zjistíš že tam prachy nemáš tak začne běžet ta dvouměsiční. Nicméně tím se neruší nebo nepřerušuje běh té první a rozhodující je která z nich skončí dřív. Snad ti to bude dávat smysl. A ano podstatná pro tebe je teď ta dvou měsiční.
Radek.VV Odesláno 17. dubna 2017 Nahlásit Odesláno 17. dubna 2017 Ahoj, dovolím si využít tohle vlákno ohledně přestavky v pracovní době : Bylo nám naplánovano celodenní školení celkem na 3 dny. Dle naší účetní je tato doba započítána jako 8 pracovních hodin, v případě, že já dojdu na místo školení, po konci odcházím domů - tedy neobjevím se v práci. Já jsem ale přišel do práce ve dny školení v 6:00, potřeboval jsem dořešit maily, aby zákazníci nečekali, poté jsem odešel na školení ( odchod v docházkovém systému jako služební cesta) , odtud pak přímo domů. Účetní mě ovšem započítala 30 minut neplacené povinné přestávky za každý tento den, přesto, že jsem byl fyzicky na pracovišti jen 1.5 hodiny - zbytek na školení, kde byla přestávka 1 hodina na oběd. Má právo tohle udělat ? Neskutečně mě to nas...lo, měl jsem to udělat jako ostatní, vykašlat se na pracovní aktivitu navíc, takhle jsem příšel oproti ostatním o půl hodiny času denně.Snad jsem to popsal trochu srozumitelně, budu vděčný za názor na tuhle situaci, klidně SZ.
azeppelin Odesláno 17. dubna 2017 Nahlásit Odesláno 17. dubna 2017 Za proplacení oněch 90 minut bych se bil až ve Štrasburku!
Radek.VV Odesláno 17. dubna 2017 Nahlásit Odesláno 17. dubna 2017 Jasně, nejde o peníze, ale o princip. Ptám se, jestli je to pohledu zákoníku práce možné ( tam jsem se k téhle situaci nic nedočetl ), protože tohle už je fakt dost na hlavu.
Návštěvník Zmizík Odesláno 17. dubna 2017 Nahlásit Odesláno 17. dubna 2017 Ja jednou vzal naseho obchodnika na veletrh do Londyna a vsechno mu tam platil, vc. chlastu. A von si pak napsal cestaky.
sibirnaya Odesláno 17. dubna 2017 Nahlásit Odesláno 17. dubna 2017 dyt si vedel, ze do hokny lozit nemas, tak co tam lezes? prehnana aktivita skodi
Cyber Odesláno 17. dubna 2017 Nahlásit Odesláno 17. dubna 2017 Za proplacení oněch 90 minut bych se bil až ve Štrasburku!Možná by se za to bila i ministryně bez rozumu Michaela Marxová - Engelsová.
gunman Odesláno 17. dubna 2017 Nahlásit Odesláno 17. dubna 2017 THP tyhle šušně neřeší - hodina sem, hodina tam
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se