Přejít na obsah

SVÍTIVOST

Doporučené příspěvky

Odesláno
  Snow napsal:
Svítí velice kvalitně, ovšem pouze jednou a krátce, ručičky i Tvé se rozsvítí skutečně silně :lol:

Svítivost je přímo vinikající, ale většinou už to nestihneš nikomu napsat :o)

• Odpovědi 131
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno
  body3 napsal:
"trinitrotoluenium" :o ))) jinak též "trinitrotoluen" nebo "TNT" = vojenská trhavina

Já vím, jen jsem to tady dal. To mi jeden prodejce napsal, že to mají jedny hodinky jako osvětlení. :D

Odesláno

Tak jsem vcera v noci udelal suplikovy test. Asi kolem jedenacte jsem otevrel suplik s hodinkama a temer jedine, ktere svitily, byly tritove Marathony. A svitily krasne.

O poznani mene svitily tritiove SandY 184. Ani bych nerekl, ze jejich rok vyroby deli jen 4 roky. Sandy jsou z roku 1986 a Marathony z roku 1990. Asi neco bude na tvrzeni, ze trubicky sviti dele.

Ostatni se SuperLuminova ci LimiBright samozrejme nesvitily vubec.

Odesláno

Svitivost... napul vazne... pamatuji si ze kdyz jsem byl mladsi a jezdil za milkou, vzdycky jsem hlidal cas (abych včas vypadnul) a musel jsem obcas juknout na hodinky kolik asi je, pamatuji si ze nejlip to bylo dat ji ruku za hlavu a podivat se dozadu treba pri puse, ale kdyz clovek chtel zapnou podsviceni musel pouzit i druhou ruku na stlaceni tlacitka, ale to ta milka hned poznala ... cili myslim ze to je funkce ktera se hodi na jakychkoliv hodinkach... a info o case je mozno ziskat pouze pohybem oci... B)

Odesláno
  afrikab napsal:
Tak jsem vcera v noci udelal suplikovy test. Asi kolem jedenacte jsem otevrel suplik s hodinkama a temer jedine, ktere svitily, byly tritove Marathony. A svitily krasne.

O poznani mene svitily tritiove SandY 184. Ani bych nerekl, ze jejich rok vyroby deli jen 4 roky. Sandy jsou z roku 1986 a Marathony z roku 1990. Asi neco bude na tvrzeni, ze trubicky sviti dele.

Ostatni se SuperLuminova ci LimiBright samozrejme nesvitily vubec.

No vidíš. :) Já jsem to i četl, že ty trubice by měly svítit více než ten tritiový nátěr.

Takže :nuke: to jistí. :thumbsup_anim:

Odesláno
  pupik napsal:
Svitivost... napul vazne... pamatuji si ze kdyz jsem byl mladsi a jezdil za milkou, vzdycky jsem hlidal cas (abych včas vypadnul) a musel jsem obcas juknout na hodinky kolik asi je, pamatuji si ze nejlip to bylo dat ji ruku za hlavu a podivat se dozadu treba pri puse, ale kdyz clovek chtel zapnou podsviceni musel pouzit i druhou ruku na stlaceni tlacitka, ale to ta milka hned poznala ... cili myslim ze to je funkce ktera se hodi na jakychkoliv hodinkach... a info o case je mozno ziskat pouze pohybem oci... B)

ale dnes ma predsa mnoho baterkovych modelov automaticke zapinanie podsvietenia polohovym senzorom :) takze staci dat milke ruku za hlavu spravne natocit a hodinky sa rozsvietia same ak by slo len o to ;-)

• po 3 týdnech...
Odesláno
  cali napsal:
ale dnes ma predsa mnoho baterkovych modelov automaticke zapinanie podsvietenia polohovym senzorom :) takze staci dat milke ruku za hlavu spravne natocit a hodinky sa rozsvietia same ak by slo len o to ;-)

To jo ale ty zmije poznaj, že svítíš a hned kafraj B)

Odesláno

Náš dodavatel hodinek přešel z Tritia na Superluminovu. Prý je Tritium nyní zakázané (jelikož jde o radioaktivní prvek). Takže možná u nějakých starších modelů (ty budou ale už asi trochu "rozpadlé" (od "poločas rozpadu"), nebo Čína, tam si s tím asi nějak moc hlavu nelámou.

Superluminova se ale musí "nasvítit". Podle odpovědi dodavatele by nasvícení v délce 5-10 minut mělo umožnit svícení 6-8 hodin.

Odesláno

Jaky mate nazor na tohle? (mozna uz se to tu probiralo)

http://noctilumina.com/

Cenove to vychazi myslim velmi priznive, svitivost po nasviceni u nateru v radu nekolika desitek mikronu 12 a vice hodin (u nekterych typu az 36, dokonce i 72hod), takze dle meho same superlativy :)

Chtel bych si to objednat, jelikoz potrebuji obnovit indexy i rucky, tak o tom silne premyslim.

Z webu to sice na fotkach vypada, jak kdyz pri fotografovani to jeste nasvecovali UV nebo cim, jelikoz to skutecne zari uzasne, nicmene mne jde spis o dlouhodobost luminiscence po nasviceni a 12 a vice hodin se mi zda naprosto idealni pro celonocni citelnost.

Mate nekdo osobni zkusenost s timhle barvivem?

Odesláno
  Patrik napsal:
Prý je Tritium nyní zakázané (jelikož jde o radioaktivní prvek).

kde? co vím tak akorát v belgii, jinak platí různá lokální omezení pro dovoz/vývoz a manipulaci

Odesláno (upraveno)
  Mike napsal:
tritiový nátěr.

sice nejsem chemik, ale domnívám se že jde o protimluv - tritium je při normální teplotě a tlaku v plynném skupenství, na chleba ani na hodinky si jej nenatřeš... dříve se požívalo luminiscenčních nátěrů s příměsí radia - to je podstatně silnější zářič, vyvolávalo to rakovinu kostí, tak se to prakticky všude zakázalo

hm tak zpět nějaký nátěr s příměsí tritia se taky používal/používá ;)

Upraveno uživatelem kubson
Odesláno
  kubson napsal:
kde? co vím tak akorát v belgii, jinak platí různá lokální omezení pro dovoz/vývoz a manipulaci

Jak jsem koupil, tak prodávám:

Pro němčiny znalé, můj dotaz:

Hallo Jessica,

vielen Dank für die Atnwort. Hast du einige Specificationen dieser Leuchtmasse? Welche Eigenschaften dieses Material hat? Warum wurde es statt Tritium getäuscht? Ist billiger, oder dauerhafter,....?

Der Kunde ist ein wenig enttäuscht, weil er hat gehört, das Titium ist einzelnes Material, das scheint auch ohne vorherige Belichtung, nur mit "Atomzerfall". Wie ist es mit Superluminova?

Liebe Grüße

....

Odpověď:

Haben dies abgeklärt und folgende Antwort erhalten:

Wir mussten das Tritium gegen das Superluminova ersetzen, da es nun verboten ist. (radioaktive Substanz)

Luperluminova wird nur durch Licht aktiviert. bei intensiver Anregung (min. 5-10 Min.)

Leuchtdauer ca. 6-8 std. Produktionskosten sind in etwa gleich.

Hoffe Ihnen damit geholfen zu haben.

....

(jinak jde o švýcarského výrobce)

Návštěvník YPO
Odesláno (upraveno)

JJ, např. Fortis (ale ten už prý tritium nepoužívá).

no,ale že by to nějak excelentně svítilo to se říct nedá

Upraveno uživatelem YPO
Odesláno
  tiktaktiktak napsal:
Jaky mate nazor na tohle? (mozna uz se to tu probiralo)

http://noctilumina.com/

Cenove to vychazi myslim velmi priznive, svitivost po nasviceni u nateru v radu nekolika desitek mikronu 12 a vice hodin (u nekterych typu az 36, dokonce i 72hod), takze dle meho same superlativy :)

Chtel bych si to objednat, jelikoz potrebuji obnovit indexy i rucky, tak o tom silne premyslim.

Z webu to sice na fotkach vypada, jak kdyz pri fotografovani to jeste nasvecovali UV nebo cim, jelikoz to skutecne zari uzasne, nicmene mne jde spis o dlouhodobost luminiscence po nasviceni a 12 a vice hodin se mi zda naprosto idealni pro celonocni citelnost.

Mate nekdo osobni zkusenost s timhle barvivem?

O tom osvětlení moc nevím, ale TADY je pár fotek upravených hodinek Casio, tak se můžeš podívat. ;)

Odesláno
  YPO napsal:
JJ, např. Fortis (ale ten už prý tritium nepoužívá).

no,ale že by to nějak excelentně svítilo to se říct nedá

Já nevím no, ale jak jsem psal, někde jsem to četl, že ty trubice jsou silnější než ten "nátěr", ale fakt nevím.

Návštěvník YPO
Odesláno
  Mike. napsal:
Já nevím no, ale jak jsem psal, někde jsem to četl, že ty trubice jsou silnější než ten "nátěr", ale fakt nevím.

trubice jednoznačně vedou .....traser x fortis (moje zkušenost)

Odesláno (upraveno)

No prave ze ta Noctilumina vypada vyborne, dle ohlasu na forech to vydrzi sviti skutecne hodne hodin po relativne kratkem nasviceni, tedy presne to, co bych si u sportovnich, leteckych ci potapecskych modelu predstavoval. Tritiova kapsle je urcite uzasna zalezitost, ale dela se jen v relativne malo modelech, respektive vetsinou ve specializovanych znackach (Luminox, Traser atd) a ostatni bezne luminiscencni barviva vydrzi svitit par desitek minut ci mozna hodin.

Tohle je pro mne prave idealni barvivo - vydr hodne hodin (az taky desitek hodin) a cena neni zas tak spatna, na vyber klasicke odstiny od zlute, zelene tak i modre a vrstva nateru 40-100 mikronu podle typu na maximalni doby osvitu je take myslim schudna.

Jak opakuju, nepotrebuju osvit jak od kolotoce, ale citelnost i po napr. 6ti hodinach ve tme je dle meho idealni.

Upraveno uživatelem tiktaktiktak

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...