Přejít na obsah

SVÍTIVOST

Doporučené příspěvky

Odesláno

No já se přiznám, že třeba večer při pozorování hvězd se svítící indexy na hodinkách celkem hodí. Kromě toho třeba v autě (i když tam si mohu hodiny zobrazit na displayi počítače), při nočních akcích v přírodě, v noci když mám hodinky na nočním stolku atd.

Co se týče společenských hodinek, tak tam to opravdu nemá význam, nicméně třeba některé moje vintage Primky nebo seamastery svítící ručky a indexy (malé tečky) mají a jejich vzhledu to dle mého názoru nijak zásadně neškodí.

• Odpovědi 131
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

Ač jsou hodinky primárně určeny k měření času, v dnešní době jsou velmi často (alespoň pro mě) prostě jen krásnou (chlapskou) hračkou (dámy nechť laskavě prominou).

A každý, ať si hraje s tím, s čím chce. Jestli někdo chce svítící indexy, má je mít. A klidně mu dopřejte jeden zelený kulatý a druhý žlutý šišatý dohromady. A to, jestli je to praktické (nebo estetické) či nikoliv, je zcela podružné.

Hračka je na hraní a každý ať si hraje s tím, co je jeho srdci milé.

Edit: Samozřejmě chápu, že jde občas i o stránku ryze praktickou (třeba to, jak zde někdo zmínil silně svítící indexy pro potápěče). Ale myslím, že jde spíše o výjimky. Třeba já, ač mám hodinky s deklarovanou vodotěsností 1.000m, tak na potápění bych si je nikdy nevzal (na to se hodí lépe specializovaný počítač třeba od Suunto). Ale včera mi je kamarád pochválil v kině, jak krásně září a já byl potěšen smile.gif A to jsme ani nebyli na filmu o moři biggrin.gif

Odesláno

Ja sa priznám, u mňa je svietivosť hodín čisto praktická vec, keďže veľmi zle spávam a v noci sa aj 2x zobudím

tak je pre mňa dôležité pozrieť na ruku a viem koľko mám ešte času na vstávanie, dokonca som na tom tak ďaleko, že keď striedam hodinky na ruke tak na noc si tak či tak dám Seiko Black Monster, ich svietivosť je bezkonkurenčná, neviem či som chorý alebo ma to už celkom dostalo, ale je to tak : )

Odesláno

Kdyz se mi v noci probudi dcerka, tak se na hodinky divam pravidelne, svitivost se mi hodi, nez abych musel rozsvecet zarovku a musel pul minuty zmourat a zvykat si na jeji svetlo a pak se zase ponoril do tmy, nehlede na to ze bych nocni rozsvecovani mohl odnest od manzelky.

Kdyz jsem byl na vojne (ale ne "zaryt po usni boltce v bahne vlastni nadeje cekajic na ranu z milosti" jako pan Vomacka tady) tak se mi to hodilo i na to abych vedel kdy mi konci hlidka a mam stridat. Jo jinak dneska se nocni boj resi nocnim videnim, tak bych tu svitivost az tak neresil.

Kazdy ma jine pozadavky na hodiky, i kdyz nechapu jak muze svitivost nekomu vylozene vadit.

Odesláno

Kdyz se mi v noci probudi dcerka, tak se na hodinky divam pravidelne, svitivost se mi hodi, nez abych musel rozsvecet zarovku a musel pul minuty zmourat a zvykat si na jeji svetlo a pak se zase ponoril do tmy, nehlede na to ze bych nocni rozsvecovani mohl odnest od manzelky.

Přesně to jsem chtěl napsat, s narozením dítěte jsem docenil svítící ručky (a protože původní hodinky svítily špatně, tak jsem to vyřešil nákupem nových).

Návštěvník Diskutér
Odesláno

Dost jsem se tu poučil, pánové. Noční kojení a tak... smile.gif Jiný kolega zase spí s hodinkami na ruce... no, to jsou mi novoty.

K tomu kojení - mám roky na nočním stolku digibudík, co vysvěcuje do tmy mé vteřiny života... na ten vždy mrknu. Kdo umí čísla, no preblema. Ovšem uznávám, že může být i hezké, když na stolku svítí do tmy třeba Breitling. V té souvislosti mě to přesto inspiruje k myšlénce, že já celý život používám hodinky na odečítání času jenm, když je mám na ruce. jak je sundám, pak odezírám tu z PC, tu z mobilu, tu z budíku, tu z kuchyňských, to z pokojových. Fakt. snad nikdy jsem se nekoukal na hodinky s úmyslem zjistit, kolik je hodin, pokud jsem je současně neměl na ruce...

To spaní v hodinkách, tady bych si dovolil velmi rázně zaprotestovat. Na obranu krevního oběhu volám - sundat.

Jinak jsem poctivě přečetl všechny příspěvky a opravdu je to tak, jak jsem napsal v úvodním článku - většina kolegů prostě touží mít místo hodinek baterku. V tomhle jsem jiný. Já ne.

Odesláno

Dost jsem se tu poučil, pánové. Noční kojení a tak... smile.gif Jiný kolega zase spí s hodinkami na ruce... no, to jsou mi novoty.

K tomu kojení - mám roky na nočním stolku digibudík, co vysvěcuje do tmy mé vteřiny života... na ten vždy mrknu. Kdo umí čísla, no preblema. Ovšem uznávám, že může být i hezké, když na stolku svítí do tmy třeba Breitling. V té souvislosti mě to přesto inspiruje k myšlénce, že já celý život používám hodinky na odečítání času jenm, když je mám na ruce. jak je sundám, pak odezírám tu z PC, tu z mobilu, tu z budíku, tu z kuchyňských, to z pokojových. Fakt. snad nikdy jsem se nekoukal na hodinky s úmyslem zjistit, kolik je hodin, pokud jsem je současně neměl na ruce...

To spaní v hodinkách, tady bych si dovolil velmi rázně zaprotestovat. Na obranu krevního oběhu volám - sundat.

Jinak jsem poctivě přečetl všechny příspěvky a opravdu je to tak, jak jsem napsal v úvodním článku - většina kolegů prostě touží mít místo hodinek baterku. V tomhle jsem jiný. Já ne.

Já mám na výběr:

1) spát s hodinkama

2) spát v brýlích

3) mít na nočním stolku digibudík a přitahovat si ho před ksicht abych to přečet.

Při variantě 1 vypadám jako nejmenší debil.

Návštěvník Diskutér
Odesláno

Ty jo digibudik, pokojove hodiny, PC mobil... jsi proste frajer no. Treba se taky nekdy vypracuju.

biggrin.gif No, Klobadýsku, to máš o frajerech velmi skromné představy biggrin.gif wink.gif

Návštěvník Diskutér
Odesláno

Já mám na výběr:

1) spát s hodinkama

2) spát v brýlích

3) mít na nočním stolku digibudík a přitahovat si ho před ksicht abych to přečet.

Omluva - neuvědomil jsem si potřebu brýlí. Za to se omlouvám. Možná pro tvé potřeby - dělaj se promítací budíky, které promítají na strop čas...

Odesláno

Já mám na výběr:

1) spát s hodinkama

2) spát v brýlích

Omluva - neuvědomil jsem si potřebu brýlí. Za to se omlouvám. Možná pro tvé potřeby - dělaj se promítací budíky, které promítají na strop čas...

Nebo si taky můžu pověsit někam nad pelest nádražní hodiny. Někomu zkrátka svítící hodinky vyhovují, proč řešit potřebnost, když nejsou potřeba ani ty nesvítící ?

Odesláno

Já mám na výběr:

1) spát s hodinkama

2) spát v brýlích

V pohodě. O promítacích vím, ale netuším, jestli to dokáže vyrobit dost velké a jasné čísla smile.gif A jestli by si ze svítících číslic uprostřed noci synek nenaplnil plínku smile.gif

A mimochodem - když jsem hodinky na noc odkládal, tak se předbíhaly o něco více, než když jsem s nimi spal. Asi bych ale našel polohu, kdy by tolik neutíkaly...

Odesláno

Ty jo digibudik, pokojove hodiny, PC mobil... jsi proste frajer no. Treba se taky nekdy vypracuju.

biggrin.gif No, Klobadýsku, to máš o frajerech velmi skromné představy biggrin.gif wink.gif

No a nedej boze aby nekdy videl tvoje hodinky, to uz bych mel uplnej mindrak biggrin.gif

Návštěvník Diskutér
Odesláno

No a nedej boze aby nekdy videl tvoje hodinky, to uz bych mel uplnej mindrak biggrin.gif

biggrin.gif myslím že ne. Ale Klobadýsku, vážně jsi mě inspiroval k té horní úvaze. Já přijdu domů, hodinky uložím a již je nevidím. Možná proto odezírám čas z jiných zdrojů. A fakt tedy je, že mám nástěnné hodiny i v předsíni biggrin.gif Opravdu. P.S. Když se mění čas, připadám si jak hodinářskej mistr smile.gif

Odesláno

Nebo si taky můžu pověsit někam nad pelest nádražní hodiny.

To bych ale vážně chtěl, nemáte někdo nějaké??? smile.gif

Mám čtvery, ale všechny jsou strašně hlučné, používám je k plašení ptáků na zahradě smile.gif

Odesláno

biggrin.gif myslím že ne. Ale Klobadýsku, vážně jsi mě inspiroval k té horní úvaze. Já přijdu domů, hodinky uložím a již je nevidím. Možná proto odezírám čas z jiných zdrojů. A fakt tedy je, že mám nástěnné hodiny i v předsíni biggrin.gif Opravdu. P.S. Když se mění čas, připadám si jak hodinářskej mistr smile.gif

Tak nevim jestli to mam brat jako poklonu ze jsem ti byl pro inspiraci nebo co.

Jak rikam, kazdy je jiny a v tom je ta krasa. Ja jine casomiry nez naramkovych hodinek neuzivam ani nevlastnim. Na mobili mam sporic, nastenne hodiny nechci, svitici diody by me rusily pri usinani.. Naopak kdyz usinam je mile divat se na klouzajici rucicku vterinovky ve tme vedle na nocnim stolku.

PS: S hodinkami na ruce bych taky neusnul.

Odesláno

V pohodě. O promítacích vím, ale netuším, jestli to dokáže vyrobit dost velké a jasné čísla smile.gif A jestli by si ze svítících číslic uprostřed noci synek nenaplnil plínku smile.gif

My to v ložnici doma máme a na projekční vzdálenost ca 3m to dělá odhadem 25cm vysoká čísla modré barvy a dostatečného jasu. Měli jsme ještě jeden designově pěkný projekční budík od Philipsu s červenou barvou projekce, ale tam byla svítivost nepoužitelně nízká. A naše děti to obě snášely bez problémů.

Kdysi jsem v Amsterdamu viděl projekční budík analogový, ale nedaří se mi ho nikde sehnat.

Odesláno

Já mám na výběr:

1) spát s hodinkama

2) spát v brýlích

Jsem na tom stejně. A to má budík paní spolubydlící na své straně, takže bych se musel hrabat přes ni, což by zajisté vyvolalo mnohé komentáře, které si rád ušetřím smile.gif Svítící hodinky oceňuji zvláště v zimě, kdy se budím do tmy a potřebuji zjistit, jestli se mám jenom obrátit nebo bleskurychle startovat smile.gif Mimochodem, tyto jsou taky svítící a nemám pocit, že by je to nějak degradovalo smile.gif

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...