uff Odesláno 5. května 2014 Nahlásit Odesláno 5. května 2014 (upraveno) hmm, nafotim je, vzadu jsou jen cerne cudliky a at mackam co mackam, tak cas nenastavim. Asi je potreba nejaky dvouhmat, delsi pridzeni ci co... Navic nekdy zacnou z niceho nic budit uprostred noci, to je pak teprve chut. Navod by se siknul... Upraveno 5. května 2014 uživatelem uff
filo-boxer Odesláno 5. května 2014 Nahlásit Odesláno 5. května 2014 Tady mas navod v nemcine:http://www.sewus.de/auktionen/20130120/34_uhr-wecker/anleitung.pdf
yaro Odesláno 6. května 2014 Autor Nahlásit Odesláno 6. května 2014 V 5. 5. 2014 v 8:14, uff napsal: hmm, nafotim je, vzadu jsou jen cerne cudliky a at mackam co mackam, tak cas nenastavim. Asi je potreba nejaky dvouhmat, delsi pridzeni ci co... Navic nekdy zacnou z niceho nic budit uprostred noci, to je pak teprve chut. Navod by se siknul... No, měl bys mít skutečně ty tlačítka podle výše přiloženého návodu v němčině... Jinak by měl být vypnutý budík a jas je potřeba přepnout na max.Pak když je u signálem řízených hodin vteřinovka na 00 stisknout tlačítko K.Tím se srovnají vteřiny a pak už jen naklapat jedním tlačítkem hodiny (rusky Č) a minuty (M) Toť vše. Při tlačítku na nižším jasu to nacvakat nejde...
eloga Odesláno 7. května 2014 Nahlásit Odesláno 7. května 2014 (upraveno) jsem tu s obrázkem, četl jsem návod v němčimě, to je dobrý, jen u mě ten přístroj má ze zadní strany tuto podobu, proto jsem psal , že je to jednoduché, první bílý má značení K, červený je B, budilnik. Ale k té výdrži, tedy životnosti, vzhledem k tehdejší ceně a dostupnosti to dodnes považuji za celkem slušnou investici. ** Upraveno 7. května 2014 uživatelem eloga
uff Odesláno 7. května 2014 Nahlásit Odesláno 7. května 2014 Diky moc, Yaro. S tim jasem me to vubec nenapadlo!!!
Tikal Odesláno 7. května 2014 Nahlásit Odesláno 7. května 2014 V 13. 4. 2014 v 17:34, tolja napsal: a jsi si jistý tím rokem? nemám patent na rozum, ale zařadil bych je o cca 15 let dál v časové ose Tady jsou moje i s roky výroby. Jinak ta špatně viditelná lampa může být prostě jen prach, ono to soudruhům moc nelícovalo a mě to také začalo svítit,až jsem očistil sklo a lampy, ale jedno se musí nechat jdou neuvěřitelně přesně.
yaro Odesláno 7. května 2014 Autor Nahlásit Odesláno 7. května 2014 V 7. 5. 2014 v 10:11, Tikal napsal: Tady jsou moje i s roky výroby. Jinak ta špatně viditelná lampa může být prostě jen prach, ono to soudruhům moc nelícovalo a mě to také začalo svítit,až jsem očistil sklo a lampy, ale jedno se musí nechat jdou neuvěřitelně přesně. Ty itronový plastovky jsou pěkný Jo, jakmile je zaprášeno, svítí to mnohem méně... mnohkdy stačí vyčistit přední zelené plexi.U hodin s kompletním displejem mohou být vysvícené některé segmenty - ty pak svítí slaběji a nic se s tím už nenadělá.
usakt Odesláno 16. května 2014 Nahlásit Odesláno 16. května 2014 S heslem "ruské hodiny do každé rodiny" jsem mnoho těchto " časů "rozdal.Přesto kolem 30 kusů zbývá a tak jsem ty co byly po ruce blýsknul.
Frostie Odesláno 16. května 2014 Nahlásit Odesláno 16. května 2014 ale ovšem, to je nádherná sbírečka!
yaro Odesláno 16. května 2014 Autor Nahlásit Odesláno 16. května 2014 V 16. 5. 2014 v 19:01, usakt napsal: S heslem "ruské hodiny do každé rodiny" jsem mnoho těchto " časů "rozdal.Přesto kolem 30 kusů zbývá a tak jsem ty co byly po ruce blýsknul....no to jsi fakt ďábel... hotová muzejní expozice...
filo-boxer Odesláno 16. května 2014 Nahlásit Odesláno 16. května 2014 V 16. 5. 2014 v 20:11, yaro napsal: ..... hotová muzejní expozice...To spis vypada na vetesnictvi.
eloga Odesláno 17. května 2014 Nahlásit Odesláno 17. května 2014 V 16. 5. 2014 v 20:40, filo-boxer napsal: To spis vypada na vetesnictvi. určitě se pletete náčelníku od psů z Dejvic, veteš nesvítí, ale hnije **
yaro Odesláno 21. května 2014 Autor Nahlásit Odesláno 21. května 2014 V 17. 5. 2014 v 9:20, eloga napsal: určitě se pletete náčelníku od psů z Dejvic, veteš nesvítí, ale hnije **...osobně jsem pro to nádherné svícení
miniČenda Odesláno 6. července 2014 Nahlásit Odesláno 6. července 2014 Dobrý den, náhodně jsem našel tuto diskuzi a chtěl bych se také podělit o fotky své sbírky. Sbírám výrobky ruské firmy Elektronika a to nejenom budíky, hodiny, hodinky ale i jiné jako jsou třeba kalkulačky, televize, digi hry apod. Měl jsem tři výstavky v Holicích na mezinárodním setkání radioamatéru, kde z roku 2012 jsou tyto fotky. Nechci se zatím nějak rozepisovat, ale pokud by měl někdo zájem o bližší informace o mé sbírce tak rád napíši více. Jinak můj vzor ohledně výrobků Elektronika je pan Frolov z Petrohradu který má pěkné stránky své sbírky.
Onipep Odesláno 6. července 2014 Nahlásit Odesláno 6. července 2014 Hezký ty !! Tomu se říká pan sběratel, hodně dobrý, gratuluji !!
miniČenda Odesláno 6. července 2014 Nahlásit Odesláno 6. července 2014 Děkuji za pochvalu. Ze začátku jsem si myslel, že těch budíku nebude moc druhů ale postupem času jsem přišel na to co rusové vytvořili variant a odlišností. Nejenom různých barevných variant ale i různého označení a odlišností na plastech. Ale také v jedné bedně je třeba několik druhů plošných spojů apod. Třeba mě překvapilo, že digi her je 21 druhů.
siwi Odesláno 6. července 2014 Nahlásit Odesláno 6. července 2014 Tak to ovšem klobouk dolů. Tomu se říká láska a sběratelské nasazení. Je dobře, že jsi tohle fórum objevil. Takových lidí tu zas tolik není. Moc rád bych si to tvé muzeum prohlédl :-D Odesláno z mého Nexus 7 pomocí Tapatalk
miniČenda Odesláno 6. července 2014 Nahlásit Odesláno 6. července 2014 Já mám trochu problém, že tu svoji sbírku jsem měl takto pohromadě jen 3 krát v Holicích. Doma zatím budíky odpočívají v krabicích kdy jsem se zatím nedostal k tomu abych si vyrobil nějaké vitríny do kterých bych si je vystavil.
miniČenda Odesláno 6. července 2014 Nahlásit Odesláno 6. července 2014 Hodinek mám tyto dvě plata, plus asi několik které jsem od doby ještě sehnal.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se