dubraro Posted May 19, 2007 Report Posted May 19, 2007 Poraďte, máte-li zkušenost, přesné digitálky nebo quartzy. Za vyhovující bych považoval přesnost 1s/týden. Prosím nepište mi o "Citizen High Accuracy Quartz" a podobně, mělo by to být za přijatelnou cenu. Rovněž se mi nejedná o hodiny řízené radiem. Na vzhledu příliš nezáleží. BTW: Moje první digitálky, ruské Elektronika, měly odchylku 1s za dva až tři týdny.
cali Posted May 19, 2007 Report Posted May 19, 2007 akekolvek dnesne quartzky pojdu daleko pod sekundu za mesiac ak ich nebudes drzat v mikrovlnke alebo mrazaku.
dubraro Posted May 19, 2007 Author Report Posted May 19, 2007 Hmmm... Kdyby to bylo tak jednoduché, tak bych se neptal. Mám šestery quartzky. Ty nejlepší z nich mají odchylku 2s/den.
cali Posted May 19, 2007 Report Posted May 19, 2007 Hmmm... Kdyby to bylo tak jednoduché, tak bych se neptal. Mám šestery quartzky. Ty nejlepší z nich mají odchylku 2s/den. to neverim budto su nejak brutalne stare alebo od vietnamcov ale aj tak neverim.... ja tvrdim ze 400 korunove casio dava s prehladom pod sekundu za mesiac.
dubraro Posted May 20, 2007 Author Report Posted May 20, 2007 Tak jsem je přepočítal. Quartek spolu s digitálkami je celkem 8. Z toho 2 od Vietnamců, 1 z e-bay a zbytek z obchodů u nás - Timex, Casio, Festina, Miyota, Bifora, Timberland. Nejlepší jsou ty Timberland, kde jsem před dvěma týdny vyměňoval strojek (je tam Seiko). Ty mají 2s/den.
chose Posted May 20, 2007 Report Posted May 20, 2007 To je opravdu hrůza, moje SEIKA dělají asi 4s za měsíc, a docela se na ně zlobím.
eagle Posted May 20, 2007 Report Posted May 20, 2007 Taketo odchylky su celkom normalne. Moje casia (pro trek) robia 1,5s / den. Tissot (quartz) 6s / mesiac, Citizen ECO-DRIVE 10s / mesiac.
siwi Posted May 20, 2007 Report Posted May 20, 2007 BTW: Moje první digitálky, ruské Elektronika, měly odchylku 1s za dva až tři týdny. ...tak to jsme na tom podobně. Já začínal u českých digitálek, které měly také strojek ELEKTRONIKA ruské provenience. Byly to nejpřesnější digitálky, jakéjsem kdy měl (odychylka cca +5s za měsíc). Casia byly sice spolehlivější, ale měly odchylku asi +1s/den (Module No. 549). Dnes pozužívám quartzové analogy MEORIS. Je to chronograf se strojkem Miyota OS 10. Opozdí se o 1s za měsíc, takže si je nemohu vynachválit. Pokud ti jde o přijatelnou cenu a přesnost, mohu jen doporučit.
dubraro Posted May 26, 2007 Author Report Posted May 26, 2007 akekolvek dnesne quartzky pojdu daleko pod sekundu za mesiac ak ich nebudes drzat v mikrovlnke alebo mrazaku. To bylo slovo do pranice, a proto jsem udělal test. Nastavil jsem všechny elektronické hodinky co mám a zkontroloval jsem jejich odchylku za 7 dnů. Všechny byly v té době v šuplíku, ve stejné poloze. Výsledky jsou tady: Timberland (analog quartz, strojek Seiko nedávno nový) ... +2s Tristar (vietnamské digitálky s napodobením ruček na displeji, 25 let staré) ... -2s Miyoko (analog ručky - datum, stopky, budík, dualtime na displejích) ... +2s Festina (analog quartz se stopkami) ... +2s Bahnhof (analog quartz nejlevnější Čína, celoplastový strojek) ... +5s klasické vietnamské digitálky se sedmi melodiemi ... -24s Timex (analog quartz se stopkami) ... -3s Bifora (analog quartz D/D, nedávno nový strojek Miyota) ... +2s Pro porovnání dvoje mechanické hodinky (ty jsem samozřejmě každý den ze šuplíku vyndal a natáhl): Seiko Spirit SCVS013 ... +24s Alpha Daytona (Hong-Kong) ... +6s
cali Posted May 26, 2007 Report Posted May 26, 2007 tak to je divne az sa zas dostanem k svojim "damskym" casiam zmeriam ich a dam to sem ale mal som v quartz teda vacsiu doveru.
siwi Posted May 26, 2007 Report Posted May 26, 2007 Tak tohle tady asi jen tak někdo nemá (ani já ne):-(( http://rk86.com/frolov/chn-01.htm
Karol Posted May 27, 2007 Report Posted May 27, 2007 Taketo odchylky su celkom normalne. Moje casia (pro trek) robia 1,5s / den. Tissot (quartz) 6s / mesiac, Citizen ECO-DRIVE 10s / mesiac. moje ecodrive idu už tri mesiace bez najmenšej odchylky,porovnavam sice len s teletextom stale na tej istej stanici
siki Posted May 27, 2007 Report Posted May 27, 2007 ty vetnamske digi co mely tech 7 melodii,daji se jeste nekde sehnat?
vlasta66 Posted May 27, 2007 Report Posted May 27, 2007 ty vetnamske digi co mely tech 7 melodii,daji se jeste nekde sehnat? Nedávno jsem od kamaráda dostal tyhle, nové ještě s ochranou fólií na sklíčku. Tak si myslím, že se určitě ještě sehnat dají.
dubraro Posted May 28, 2007 Author Report Posted May 28, 2007 ty vetnamske digi co mely tech 7 melodii,daji se jeste nekde sehnat? Jistě. U Vietnamců.
A@A Posted May 28, 2007 Report Posted May 28, 2007 Z vlastnej skusenosti by som odporucil model Casio EF-500D s chronografom. Presnost 1s/tyzden. Presnost merana 3 mesiace. Hodinky nosim denne na sportovanie a myslim, ze Myiota OS20,kt je v nich pouzita sa japoncom vydarila aj ked hodinky su montovane v Cine. Odchylka uvadzana v navode cca 20s/mesiac je myslim nezmyselne prehnana.
edas Posted June 22, 2007 Report Posted June 22, 2007 Tak mé Festina (chronograf, alarm) +1 sec. za kalendáYní msíc. Asi mám kliku. Co dodat. A je to tak od vánoc 96, hodinky denně na ruce.
m@d Posted July 10, 2007 Report Posted July 10, 2007 Provedl jsem test přesnosti quartzek které vlastním. Hodinky byly uloženy v šuplíku ve stejné poloze. Po týdnu jsem zjistil následující odchylky: ============================================================== Casio AW - 117 +3s Victorinox v25589 +2s Luminox S-3001 +2s Secco (titanové, bez označení typu) +0s Pokud jde o přesnost dají Secca za cca pětikilo na zadek hodinkám několikanásobně dražším. (samozřejmě se to týká konkrétních kusů hodinek, které vlastním)
Recommended Posts