bithas Odesláno 21. března 2014 Nahlásit Odesláno 21. března 2014 (upraveno) Moje dědictví po pradědovi. Radost snad kazí jenom fakt, že praděda byl velmi aktivní člen strany a národního výboru. Snad to není krvavý konfiskát. Průměr 49mm, očista v servisu, nové sklo a ručičky, které jsme jako děti ulomily. Jsou příjemné. Upraveno 21. března 2014 uživatelem bithas
JaRooN Odesláno 21. března 2014 Nahlásit Odesláno 21. března 2014 Proc resis, cim deda byl? Byl to tvuj deda a hotovo. U vetsiny vintaznich hodinek nezname historii a mozna bychom ji ani znat nechteli... Uzivej si je, jsou krasne!
Návštěvník jan333 Odesláno 21. března 2014 Nahlásit Odesláno 21. března 2014 co ja vim tak v dole vetsinou delali ti co ve strane nebyli.a 40 let ?za to meli byt ty cibule zlaty s diamanty
panedge Odesláno 21. března 2014 Nahlásit Odesláno 21. března 2014 Deda makal na dole a byl to komanc jak prase.Dokonce i kdyz ho vyrazili ze strany,protoze sprznil nakou mladou dcerku papalase:-)
Návštěvník jan333 Odesláno 21. března 2014 Nahlásit Odesláno 21. března 2014 Deda makal na dole a byl to komanc jak prase.Dokonce i kdyz ho vyrazili ze strany,protoze sprznil nakou mladou dcerku papalase:-)a dostal hodinky taky?
Daemonultimate Odesláno 22. března 2014 Nahlásit Odesláno 22. března 2014 Řekněme,že není práce jako práce,to by mě docela zajímalo jestli se tohle rozdávalo i mezi obyčejný pracující lid v dolech,jestli byl nebo nebyl komančem je úplně jedno,to víme všichni jak to bylo.Můj děda třeba musel do LM jenom proto,aby mu nesebrali nějakou tu pistoli a pušku z války.Ale stejně je to působivý,myslim ty datumy,tvůj praděda tam začal pracovat v roce 1916.Jiná doba,jiný starosti,dnes by se mu to těžko podařilo.Jestli je to tedy důl Mír na Hodonínsku.Cibule parádní,technicky skvělý a stav perfektní.
Karlos Odesláno 22. března 2014 Nahlásit Odesláno 22. března 2014 Každá doba je nějaká. A každá doba má nějaká svoje pravidla, zvyky a zákony. Hodnotit to očima jiné doby prostě nejde.
Radkis Odesláno 22. března 2014 Nahlásit Odesláno 22. března 2014 Parádna pamiatka na deda. Môj bol tiež komanč, no neostalo po ňom nič. Teda dlhy... Všetko prepil :-(
bithas Odesláno 22. března 2014 Autor Nahlásit Odesláno 22. března 2014 Byla to šachta u Stonavy. Určitě nechci pradědu nijak hanit, on sice pracoval na dělnických pozicích, ale velmi aktivně se podílel na znárodňování a jiných nekalých praktikách. Tak nevím za jaké zásluhy cibule dostal. Ani po tom nijak nepátrám. Po druhém pradědovi zůstaly 3plášťové ag Zenith, momentálně jsou v lázních. Jsou bez dedikace, ale stroj je nádherný. Potom se pochlubím.
Honza.manta Odesláno 22. března 2014 Nahlásit Odesláno 22. března 2014 Každopádně krásná vzpomínka na pradědu- gratuluji!
Karlos Odesláno 22. března 2014 Nahlásit Odesláno 22. března 2014 Určitě nechci pradědu nijak hanit, on sice pracoval na dělnických pozicích, ale velmi aktivně se podílel na znárodňování a jiných nekalých praktikách.O nás se zase jednou bude psát: Velmi aktivně se podílel na privatizacích a jiných nekalých praktikách.Takže jak vidíš, každá doba má svá "specifika".
Hasňa Odesláno 22. března 2014 Nahlásit Odesláno 22. března 2014 No, tak, nevim. Zase nejde vse omlouvat dobou a libovolne relativizovat dobre a spatne. IMHO.
Karlos Odesláno 22. března 2014 Nahlásit Odesláno 22. března 2014 Jasně že všechno omlouvat nejde, ale na té privatizaci jsem chtěl jen ukázat, že na to, co my dnes považujeme za normální a co se děje všude kolem nás, může být (a určitě i bude) v budoucnu pohlíženo taky úplně jinak.
bronek Odesláno 22. března 2014 Nahlásit Odesláno 22. března 2014 Hodinky v krásném stavu. Číselník bez vlásečnic. Gratuluji!
Karlos Odesláno 22. března 2014 Nahlásit Odesláno 22. března 2014 No, tak, nevim. Zase nejde vse omlouvat dobou a libovolne relativizovat dobre a spatne. IMHO.Ještě to zkusím říct jinak.Každá doba přišla těm co v ní žili normální (tak jako nám ta naše), a těm co ji pozorují s odstupem času divná.Přičemž s čím větším časovým odstupem nějakou dobu pozorujeme, tím divnější (nepochopitelnější, nespravedlivější a podobně) se nám zdá.
M3maniac Odesláno 22. března 2014 Nahlásit Odesláno 22. března 2014 Pěkné hodinky, a k té straně...někdo byl protože chtěl, někdo byl protože chtěl ať se rodina má dobře a někdo prostě nebyl protože nechtěl.....nejde to házet do jednoho pytle, strejda byl předák, lámal rekordy ve straně byl a přesto ho mám moc rád jako člověka. Když jsem potřeboval v 18ti založit, šel jsem za nim a ne za otcem a bez keců mi půjčil dvacku. Pravdou je ,že ji měl za čtvrt roku zpátky, dodnes mu za to děkuji když se sejdeme a dáme pár panáku. Děda taky havíř a ve straně nebyl (a to čumím, protože měl jako nimrod několik flint ), otec taky havíř a taky nebyl....a já tak chtěl na pionýrský tábor do jugošky....mohl jsem tak do prdele ,protože otec nebyl mám taky starý cibule po pradědovi ,který šel ve dvacátých letech rubat uhlí až do městečka Courrieres ve Francii, do městečka kde se stalo největší důlní neštěstí v historii. Tak Zdař Bůh
Daemonultimate Odesláno 22. března 2014 Nahlásit Odesláno 22. března 2014 (upraveno) To Karlos:Tos to fakt narovnal.Eště že to plno lidem normální nepřišlo. Upraveno 22. března 2014 uživatelem Daemonultimate
Karlos Odesláno 22. března 2014 Nahlásit Odesláno 22. března 2014 (upraveno) Nesmíš si plést normální a správné/špatné.Ed: Naše doba je pro nás normální. I když má spoustu dobrých a spoustu špatných věcí. Ale našim potomkům se celá naše doba bude zdát divná a nebudou chápat jak jsme v tom mohli žít. Ale pro nás je přece normální.Proto bych tady nikoho z minulosti neodsuzoval, pro ty lidi byla jejich doba normální a to co dělali, taky. Upraveno 22. března 2014 uživatelem Karlos
habadej Odesláno 22. března 2014 Nahlásit Odesláno 22. března 2014 Ty hodinky byly pěkný za komančů, jsou pěkný i teď a přeju jim, aby byly krásný i v budoucnosti, ať je jakákoliv.
Daemonultimate Odesláno 22. března 2014 Nahlásit Odesláno 22. března 2014 Nesmíš si plést normální a správné/špatné.Ed: Naše doba je pro nás normální. I když má spoustu dobrých a spoustu špatných věcí. Ale našim potomkům se celá naše doba bude zdát divná a nebudou chápat jak jsme v tom mohli žít. Ale pro nás je přece normální.Proto bych tady nikoho z minulosti neodsuzoval, pro ty lidi byla jejich doba normální a to co dělali, taky.Hru na slovíčkaření hrát nebudu.Komanče jsem zažil jenom dvacet let,nepřišlo mi to normální a kdyby tu nebyli i dnešní doba by mi přišla normálnější,než je.Víc to rozepisovat nebudu a ve tvé hře na slovíčka chápu jak to myslíš.Politika sem nepatří,banána nechci a hodinky jsou to pěkný.Prostě lidi někdy musej dělat i nenormální věci protože je k tomu doba nutí.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se