African Odesláno 29. března 2014 Nahlásit Odesláno 29. března 2014 Děkuji ta postřehy kluci, pěkně jsem si početl Ale něják mě tam chybí zrovna v této době mnou obdivované IWC, sakra, tam vůbec nebyli, bo co?
Hasňa Odesláno 29. března 2014 Nahlásit Odesláno 29. března 2014 (upraveno) Richemond tam vubec neni. Ucastni se jineho mejdanu, SIHH. <br /><br /> Upraveno 29. března 2014 uživatelem Hasňa
African Odesláno 29. března 2014 Nahlásit Odesláno 29. března 2014 Ahá, tak to je škoda, jsem si byl jistý, že v Basileji budou Richemond tam vubec neni. Ucastni se jineho mejdanu, SIHH. <br /><br />
Viktor Odesláno 29. března 2014 Autor Nahlásit Odesláno 29. března 2014 Já tady na fóru ty černý De Bethune Shadows pomluvil, že tahle značka snad nemusí vytvářet nový modely černěním starých DB28, ale v reálu byly prďácký, navíc samozřejmě žádný PVD, ale pískovaný nějaký antracitový zirkonium, nakonec to byly jedny z těch hodinek, co se mi líbily nejvíc. Druhý byly ty platinový Moritz Grossmann, s šedým cifrem, rezervou chodu a světlým vteřinovým subciferníkem. Ty mi na ruce tak přirozeně zafungovaly, doplnily tak nějak dokonale moje já . Až teda na těch 37 k Éček. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. To s tím čudlíkem pod korunkou je nějaký hodně vymakaný, vysvětloval ten zubatej kantor, když se u normálních hodinek seřizuje čas, tak při zatlačování korunky tam lítaj velký síly a trochu rozhoděj pozici ručiček. Tady se povytáhne korunka, která se hned vrátí do původní polohy, a současně zastaví strojek a přepne ho do seřizovacího módu. Otáčením korunky se přesně nastaví čas a dalším zmačknutím tlačítka se bez jakýhokoliv kopnutí hodinky zase rozejdou a přepnou do natahovacího stavu. Dalších skvělých hodinek tam bylo spousta, ale ke mně promluvily nový Romain Jerome 1969 s modrým ciferníkem. Tahle řada má nový pouzdro 43 mm, který je výrazně subtilnější než předchozí tvar. Perfektně seděly na ruce a ten křemíkový ciferník s modrým PVD vypadal z každýho úhlu jinak, přitom pořád čitelný. Mně se k nim ani moc nechtělo jít, byli jsme tam s Kamilem vloni a nic moc novýho jsem nečekal, jen jsem se zastavil na stánku a velmi milá mladá dáma na recepci mě přemluvila, že Chronomag a ČR je pro ně pojem, a že mi prostě musí ukázat novinky. Bylo docela dobrý turbo, byly srandovní letecký chrona s kamufláž ciferníkem na NATO s PinUp holkou na dýnku (celkem 99 pinupek na dvou limitkách), byl nový Spacecraft, ale ty modrý 1969 se mi líbily nejvíc. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Jen ty s DNA Eyjafjallajökull byly divný, jako by po nich lezla ještěrka, a ne tekla láva. Navíc jsem je stejně jako Spacecrafty hodně blbě vyfotil.
Viktor Odesláno 30. března 2014 Autor Nahlásit Odesláno 30. března 2014 Ještě ke Grossmannovi. Nebyli přímo v halách na výstavišti ale v posledním patře Sky Lounge ve třicátým patře hotelu Ramada vedle Haly 2. Ten Ludovic Ballouard byl ve skleněným rohu s výhledem na Basilej, radnici, katedrálu. Pražilo tam sluníčko celej den, hrozně moc světla, fotit se skoro nedalo, protože v každým místě se odrážely okna. Měl tam tak trochu čurbes v materiálech, skoro by tam člověk čekal někde kus bagety a sejra. Grossmanni seděli v jediným tmavým rohu bez oken, na perfektně zorganizovaným stole měli lehkou konstrukci se zářivkou, šuplíčky s hodinkama zasouval pod to světlo a postupně ukazoval. Celou prezentaci měl perfektně naplánovanou, postupně od dětství Moritze Grossmana, začátky v hodinařině, vybudování hodinářský školy v Glasshutte, přátelské svazky s rodinou Lange a Assmann. Pak popis výroby mezi válkama a postupně se dostal k obnovení výroby a začal předvádět hodinky od jednodušších ke složitějším, když postupně odkrýval jednotlivé modely, aby nás složitější kousky nerozptylovaly při prohlížení základních. Na konci se zatvářil super významně a ukázal nám turbo, jako svatej grál. Poudra a ciferníky kupujou, ale všechny ručky si dělají sami. Myslím, že ve dvou tepelně tahaných barvách podle ciferníku, kromě hnědý i modrý. Plus normál ocelový.
Rodkopf Odesláno 30. března 2014 Nahlásit Odesláno 30. března 2014 Super povídání, je vidět,ze jste si to užili, takhle je ta Basel o něčem jiném,než když tam člověk jde sam jako návštěvník a cumi do vitrín. Ty platinové od moeritze jsou nádherné, ale za 37 k eur to je asi spise pro lidi,kteří už doma základ maji ( ap,PP,jlc ) nebo si myslis, ze by si to někdo koupil jako hlavni hodinky? Resp kdo je tak ejic zákazník? PS: mám doma předělávky cibuli od assmana-nemas někde odkaz na vice infa o te firmě,když jsi ho změnil?díky!
Návštěvník Odesláno 31. března 2014 Nahlásit Odesláno 31. března 2014 Po De Bethune na nás čekal týpek u Arnold & Son. Byl vášnivý, jak jen PR ředitel nebo kdo může vášnivý být. S plamenným okem nám sdělil, že s Arnoldem musí svět počítat. A když říká počítat, tak myslí P.O.Č.Í.T.A.T. Mají namířeno do první ligy, Graham historii považuje za ukončenou nevýznamnou etapu a teď se Pátek a Filip i Vašerón s Breketem můžou začít třást. Otázkou je, jak moc, ale malinké otřesení je možná na místě. Arnold vyvíjí pro každý model manufakturní strojek, BTW , použití palladia, rhutenia nebo rhodia, úprava strojků HH, tourbillon, perpetuální kalendář, 100 h power reserve u TB 88. Jedinou otázkou je, jestli je zmíněné manufaktury mezi sebe pustí. Aristokrat má hiostorii, i když má prošlapané boty. A tu si Arnoldi prostě nekoupí. Jen excelentní marketing. Pro Zmizíka jsem si zkoušel na ruce i pyramidu, vypadá to blbě. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
Návštěvník Odesláno 31. března 2014 Nahlásit Odesláno 31. března 2014 Jsou ovšem tací, kteří mají všechny platiny a zlata, a různá rhutenia paladia úplně na háku Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
Frostie Odesláno 31. března 2014 Nahlásit Odesláno 31. března 2014 počkej, to jsou skutečně Kuckucksuhr z Basileje? Mně to příjde jak z nějaké hospody pro štamgasty naproti podél řeky...
Funthom95 Odesláno 31. března 2014 Nahlásit Odesláno 31. března 2014 Nejsou ty dřevěné nahoře vpravo Valerije Daneviche?
Návštěvník Odesláno 31. března 2014 Nahlásit Odesláno 31. března 2014 Nejsou ty dřevěné nahoře vpravo Valerije Daneviche? Ano, jsou
Návštěvník Odesláno 31. března 2014 Nahlásit Odesláno 31. března 2014 Bylo to náročné. Náročné, ale krásné. Snažil jsem se si hodně často v hlavě opakovat, že tohle je poměrně jedinečná příležitost, jak si tenhle koníček vychutnat v čisté podstatě. Ne na internetu, ne v časopisech, ale naživo a od nejpovolanějších. Bohužel, jak říkám. Ve čtvrtek odpoledne jsem byl už unavený, a tak jsem prohodil pár slov s chlapíkem od Royale manufacture. Z něho se vyklubal David Gouten, spoluzakladatel firmy. Hodně jsem se zajímal o koncept Androgyne, bratru za nějakých 37000 CHF a hodinkám vzadu v expozici jsem v únavě už nevěnoval moc pozornost. Moje škoda. Opera minute repeter tourbillon by se přehlížet neměla. Takže zpětně ukázka toho, co jsem měl tak půl metrů před nosem. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
StanoBare Odesláno 31. března 2014 Nahlásit Odesláno 31. března 2014 Dík Rpman! Poprosím ešte, ak ste "zavadili" aj u Bulgari, mali tam niečo od Daniela Rotha?
Návštěvník Odesláno 31. března 2014 Nahlásit Odesláno 31. března 2014 Dík Rpman! Poprosím ešte, ak ste "zavadili" aj u Bulgari, mali tam niečo od Daniela Rotha? Tam jsem nebyl
Kid_A Odesláno 31. března 2014 Nahlásit Odesláno 31. března 2014 neuveritelny... jen skoda u tech skoro-skeletonu toho pruhledu na chlupatou ruku...ale tomu nejde zabranit. zamotanej kruh:)Po De Bethune na nás čekal týpek u Arnold & Son. Byl vášnivý, jak jen PR ředitel nebo kdo může vášnivý být. S plamenným okem nám sdělil, že s Arnoldem musí svět počítat. A když říká počítat, tak myslí P.O.Č.Í.T.A.T. Mají namířeno do první ligy, Graham historii považuje za ukončenou nevýznamnou etapu a teď se Pátek a Filip i Vašerón s Breketem můžou začít třást. Otázkou je, jak moc, ale malinké otřesení je možná na místě. Arnold vyvíjí pro každý model manufakturní strojek, BTW , použití palladia, rhutenia nebo rhodia, úprava strojků HH, tourbillon, perpetuální kalendář, 100 h power reserve u TB 88. Jedinou otázkou je, jestli je zmíněné manufaktury mezi sebe pustí. Aristokrat má hiostorii, i když má prošlapané boty. A tu si Arnoldi prostě nekoupí. Jen excelentní marketing. Pro Zmizíka jsem si zkoušel na ruce i pyramidu, vypadá to blbě.
Muffik Odesláno 1. dubna 2014 Nahlásit Odesláno 1. dubna 2014 Kuwa, ty platinový Moritz Grossmann si mi neměl ukazovat
Viktor Odesláno 1. dubna 2014 Autor Nahlásit Odesláno 1. dubna 2014 Ještě k těm Arnoldům. Zajímali jsme se o ten obrovský posun, který v posledních letech udělali. Výřečný PR ředitel to zabalil do dlouhých vět, ale podstata je, že je koupil Citizen, současně taky špičkového výrobce komplikovaných strojků La Joux-Perret a teď se připravují na útok na Romanem zmíněné top brands. Za poslední rok uvedli na trh pět nových komplikovaných strojků, mj. pyramidu a dabl-turbo. Jejich současná roční produkce je cca 2 tisíce kousků, ale La Joux-Perret dodává ročně ostatním výrobcům 60 - 70 tisíc komplikovaných strojků. Jsou cenově velmi agresívní, říkal, že cena nových DBS Equation Sidereal Time - hodinek, který současně ukazují na dvou ciferníkách jak oficiální čas tak i skutečný solární čas, je v porovnání s obdobnými modely jiných výrobců poloviční. Byly to neskutečný pecky. Ale i ty oblekovky s dlouhou rezervou nátahu, a ty s tou lodičkou jsou naživo skvělý. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Tyhle měl na ruce ten PR manažer Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
Viktor Odesláno 1. dubna 2014 Autor Nahlásit Odesláno 1. dubna 2014 Ještě to dvojitý turbo. Jeden turbijón reguluje chod druhýho turbijónu a navopak. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
Viktor Odesláno 1. dubna 2014 Autor Nahlásit Odesláno 1. dubna 2014 PS: mám doma předělávky cibuli od assmana-nemas někde odkaz na vice infa o te firmě,když jsi ho změnil?díky!Julius Assmann byl jeden z těch významnejch hodinářů z Glasshutte, jeho význam asi ještě stoupnul, když si vzal za manželku dceru Ferdinanda Lange. Glasshutte Original mají nějaké limitky Julius Assmann, ale prý se v Americe blbě prodávají Holt blbý jméno pro anglicky mluvící trhy.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se