Návštěvník Snow Odesláno 16. dubna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. dubna 2014 Ani nevím, jestli je použití existujícícho strojku do nového modelu exces nebo už se to stalo v nedávné minulosti a tedy se to stává standardem. To také nevím. Samozřejmě, že bych s radostí přivítal nový, parádní, robustní strojek. Ovšem v tom případě bych nechtěl vědět cenu ocelového modelu, která už je už nyní 7500?. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kloubik Odesláno 16. dubna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. dubna 2014 Panove tahle diskuze se krasne cte. Diky za pro me spoustu novych a zajimavych informaci. Souhlasim se Snowem, ze tyhle muzou bez problemu spadat do kategorie "jedine na cely zivot". Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cigi Odesláno 17. dubna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. dubna 2014 (upraveno) Jéšiš, já jsem tááák zklamanej ..... šerý vlku , PROČ ????? to píšeš ?? Samozřejmě, je to zajímavé srovnání s batyscaph, který jsou tedy neméně sqvjelý, ale PROČ ??? Snow, nenechme se otrávit KVANTITATIVNÍMI argumenty Vždyť, co je to ňáká přesnost ( quartzky budou vždycky lepší) , rezerva chodu (dtto), tři pérovníky ( vždycky můžou bejt i čtyři, ne?), křemíkový vlásek ( to umí i damasko) proti KRÁSE a machrindexu, že !! Upraveno 17. dubna 2014 uživatelem cigi Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Altruista Odesláno 18. dubna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. dubna 2014 Jsem asi za černou ovci, ale retro trendy v konfekci s životností jedné sezóny chápu. Ale že napříč hodinářským spektrem od PAM po JLC budou mít všechny modely předem zažloutlé indexy, to mi nějak vadí. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kloubik Odesláno 1. listopadu 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. listopadu 2014 http://vimeo.com/108465569 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kloubik Odesláno 1. listopadu 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. listopadu 2014 Jsou fantasticky. Vzdycky jsem si myslel, ze od JLC bych chtel jen jedny hodinky - Reverso 1931 (btw, myslim ze je ma na ruce ten chlapik od JLC ve videu). Ale s temito Geophysics bych musel ted vahat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
m.n. Odesláno 1. listopadu 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. listopadu 2014 Já si až teď z toho videa všimnul těch lumibodů na vnitřní lunetě, to je nádhera... Já bych snad uměl prodat Pamy i Rolády a sestavit si svatou trojici jen u JLC... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dali Odesláno 3. listopadu 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. listopadu 2014 Jenom pro zajímavost Vlku, jaká to byla odchylka? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cigi Odesláno 4. listopadu 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. listopadu 2014 (upraveno) Já si až teď z toho videa všimnul těch lumibodů na vnitřní lunetě, to je nádhera... Já bych snad uměl prodat Pamy i Rolády a sestavit si svatou trojici jen u JLC... No to bych neváhal ani vteřinku. Světlý geophysics, tmavý reverso 1931, to by byla splněná povinnost, a pak ještě jednu pecku pro zábavu Upraveno 4. listopadu 2014 uživatelem cigi Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pebe Odesláno 4. listopadu 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. listopadu 2014 No to bych neváhal ani vteřinku. Světlý geophysics, tmavý reverso 1931, to by byla splněná povinnost, a pak ještě jednu pecku pro zábavu ty Navy Seals co měl Iztapa tuším, na zábavu by byly fajn Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sery.vlk Odesláno 4. listopadu 2014 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 4. listopadu 2014 Jenom pro zajímavost Vlku, jaká to byla odchylka? Nic dramatického, zkrátka přešly o nějakou vteřinu do minusu -- a mistr hodinář mi řekl, že je to subtilní strojek, že mám nad nějakou vteřinou odchylky mávnout rukou. (Nebo se mu nechtělo regulovat odchylku štelováním závažíček na setrvačce, to je taky možné .-)) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cigi Odesláno 4. listopadu 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. listopadu 2014 (upraveno) No, cumbajlšpíl Nejvysýls Ale já myslel spíš něco s funkcí - stopky, měsíček, budíček, jinej randálek ...... Jenže já ti pořád nevím, prý je v nich subtilní strojek, myšleno subtilní na úkor přesnosti odolnosti....... Pořád myslím na tu polemiku šerého vlka. Nemohu vyloučit, že rozhodovalo šetření nákladů, protože tím opravdu notně ušetřili, ale možná, že JLC prostě v tributu chtěli jít stejnou cestou, jako originál, nejen opticky, ale i technicky, na novinky mají xtreme-lab. Prostě chtěli dát klasickou antimagnetickou klec a nechtěli průhled ( sklíčko zespoda by je zabilo) a aby udrželi hodinky nízký, tak potom potřebovali "subtilní" strojek, který v JLC možná až za tak subtilní nepovažují a mimo jiný snad i kvůli VR potřebovali automat. Pro mne to dává logiku, který, připouštím, chci věřit víc, než počtářskýmu nihilistickýmu komerčnímu skepticismu. Ale uznávám, lascivní vypuštění COSC je ostuda a velký argument proti mému snílkovství - ach jo. Upraveno 4. listopadu 2014 uživatelem cigi Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sery.vlk Odesláno 4. listopadu 2014 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 4. listopadu 2014 Cigi - mistr hodinář, co o tomhto strojku mluvil tak trochu s despektem, byl mistr přes Schaffhauseny, z vídeňskýho servisu - tak ono je třeba uznat, že asi byl zvyklej zásadně větší stroje .-) Ale třeba Iztapa s tímhle strojkem taky nějak laboroval, co se pamatuju, když si pořídil ty potápky. Tenhleten kalibr 899 má 3,3 mm a dávají ho např. i do Master Ultra Thin Date (tloušťka 7,5 mm i se safírovým dýnkem). Jinak JLC dnes COSC nepoužívá vůbec, má přece svůj 1000 hours controle... takže vypuštění COSC mi přijde naprosto logický. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kloubik Odesláno 4. listopadu 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. listopadu 2014 Ale uznávám, lascivní vypuštění COSC je ostuda a velký argument proti mému snílkovství - ach jo. Ve videu se mluvi o toleranci -1/+4 vteriny. Je to JLC standard plosne v ramci 1000 hours controle nebo jen u specifickych modelu jako prave u Geophysics? Snazil jsem se najit, jestli je nejaky rozdil mezi 898/1 a 899... uvadi se ze 898/1 je evoluce kalibru 899, oba maji ale stale 3,3 mm a a krome udajne moznosti pridat day/night ukazatel jsem zadne jine podrobnosti nenasel, takze ta evoluce je asi primarne v oznaceni modelu nez v nejakych dalsich zmenu kalibru. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dali Odesláno 7. listopadu 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. listopadu 2014 Ve videu se mluvi o toleranci -1/+4 vteriny. Je to JLC standard plosne v ramci 1000 hours controle nebo jen u specifickych modelu jako prave u Geophysics? Snazil jsem se najit, jestli je nejaky rozdil mezi 898/1 a 899... uvadi se ze 898/1 je evoluce kalibru 899, oba maji ale stale 3,3 mm a a krome udajne moznosti pridat day/night ukazatel jsem zadne jine podrobnosti nenasel, takze ta evoluce je asi primarne v oznaceni modelu nez v nejakych dalsich zmenu kalibru. Mně naopak přijde celkem logické, že i při drobném pozměnění strojků je nějak rozliší číslem. Z hlediska výroby a servisu je to zřejmé a jediný způsob jak udržet přehled a pořádek. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cigi Odesláno 7. listopadu 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. listopadu 2014 (upraveno) Soudit, že se jedná o lakýrku z jediného shodného parametru, navíc zcela základního, který se zmíněnou "evolucí" těžko změní, a chybějících podrobností, je odvážná úvaha. Jinde bych se neozval, ale tady se jedná o JLC, připomínám. Evolucí zjevně myslí vícero drobných vylepšení a jak píše shora Dali, potřebují již vlastní číslo pro identifikaci součástek. Upraveno 7. listopadu 2014 uživatelem cigi Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cigi Odesláno 7. listopadu 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. listopadu 2014 (upraveno) Žádné turbo, žádné vyfikundace. Jenom si myslím, že cenovka obsahuje příliš velkou prémii za (nečíslovanou) limitku. Vlastně je to obyčejná hodinka, inspirovaná slavným předchůdcem, do níž strčili jeden z mnoha obyčejných strojků, co mají na skladě. A jaksi mimochodem se při tom nesnížili k tomu, aby si šli pro nezávislý certifikát - přitom "chronometre" byl jednou z hlavních kvalit původních Geophysic. sery.vlk, on 04 Lis 2014 - 16:23, said: Jinak JLC dnes COSC nepoužívá vůbec, má přece svůj 1000 hours controle... takže vypuštění COSC mi přijde naprosto logický. Tak jak moc ti chybí ta nezávislá certifikace ? Je to 1000 hours controle srovnatelný nějak s COSC ? Upraveno 7. listopadu 2014 uživatelem cigi Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cigi Odesláno 7. listopadu 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. listopadu 2014 (upraveno) sorry, double Upraveno 7. listopadu 2014 uživatelem cigi Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bandicoot Odesláno 7. listopadu 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. listopadu 2014 http://velociphilewatch.blogspot.cz/2006/02/master-control-1000-hours-test-versus.html Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sery.vlk Odesláno 7. listopadu 2014 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 7. listopadu 2014 Cigi: máš recht, tak to dopadá, když se diskuse táhne přes půl roku .-)Zkrátka tam nemůže být nápis Chronometre jako na těch původních... Ale já jsem si zakázal na geofyziky byť jen pomyšlení, tak tam ten nápis ani vlastně nechybí .-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se