Přejít na obsah

vintage Japan

Doporučené příspěvky

Návštěvník Bedjasson
Odesláno

Dneska jsem vytěžil asi poslední hodinky z rodiny. Otec totiž vše seypal do pytle a odnesl hodináři. Tyhle ne, protože si je koupil v roce 1973 na Expedici Dudh Kosi do Nepálu.

Už si nepamatuje jestli je koupil v Dilí, Afghanistánu, Pakistánu nebo Íránu, ale dal jsem mu úkol, ať se pokusí nají deníček z výpravy, popřípadě krabičku, chybějící rotor a doklad o koupi.

Ricoh nosil hodně dlouho...dokud  nedostal nějaké lepší (Omegy to byly). Vše je na nich původní, jen byl odstraněn rotor, takže mají manuální nátah a sklíčko s kyklopem bylo nahrazeno tím současným. Hodinky jdou, datum se překlápí a nikdy nebyly v servisu. Otec je neštřil, je to čuňas, ale přežily. Pouzdro je ve velmi dobrém stavu, tah je povolený, ale ještě to ujde...zkusím je časem dát do pořádku.

Stručný popis:

Ricoh Medallion, Automatik 21 jewels, water resistant a shockproof. Průmě 35,5mm. Nic víc nevím, zatím.

post-24532-0-99634200-1397396963_thumb.jpeg

post-24532-0-26001700-1397396976_thumb.jpeg

post-24532-0-85942200-1397396986_thumb.jpeg

post-24532-0-97816600-1397396997_thumb.jpeg

post-24532-0-91417200-1397397008_thumb.jpeg

Odesláno

Hezky,cenny hodinky s pribehem,ktery zmakly expedici.Libi se mi,jen bych mozna zkusil nechat vycistit cifr,ale to by jim asi vzalo ty "jizvy",ktery ziskaly behem svy existence.Takovyhle akcnacky hodinky bych taky rad,ale tu "akcnost"jim dava prave ten osud v podobe skrabancu a toho,co s Tvym tatkou prosly...fajnovej ulovek.

Odesláno (upraveno)

mechanicke Ricoh tusim mali vnutornosti Seiko/Orient - skus ci tam nejaky stary rotor nebude pasovat. Inac to iste ako kolegovia - vycistit a namazat, staci. pod tym sajrajtom sa mozno skryva celkom pekny cifernik :)

ak by si chcel patrat, odporucam toto vlakno - mozno ich tam najdes. Zase az tolko tych hodiniek nebolo: http://seikoholics.yuku.com/sreply/389#.U1VEEPmSw1I

edit: trochu OT ale trosku radosti na temu Ricoh - lozisko rotora zo sutrikov:

post-4112-0-61849300-1398097179_thumb.jpg

Upraveno uživatelem instant
Odesláno

Moc pěkný kousek Tome, mají duši a charisma jako kráva. S tou renovací bych to moc nepreháněj, takhle mají obrovské koule.

• po 2 týdnech...
Odesláno

mas to pekny, hlavne se mi libi ze maji i Ricoh tah :notworthy: .

Ja mam verzi day-date, sklicko i kyklopa poskrabane, jen s cinskym reminkem  :(

jasně, to je efektní kouisek, na takové koukám rád, skoro vánoce... :newyear:

**

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...