Návštěvník Bedjasson Odesláno 13. dubna 2014 Nahlásit Odesláno 13. dubna 2014 Dneska jsem vytěžil asi poslední hodinky z rodiny. Otec totiž vše seypal do pytle a odnesl hodináři. Tyhle ne, protože si je koupil v roce 1973 na Expedici Dudh Kosi do Nepálu.Už si nepamatuje jestli je koupil v Dilí, Afghanistánu, Pakistánu nebo Íránu, ale dal jsem mu úkol, ať se pokusí nají deníček z výpravy, popřípadě krabičku, chybějící rotor a doklad o koupi.Ricoh nosil hodně dlouho...dokud nedostal nějaké lepší (Omegy to byly). Vše je na nich původní, jen byl odstraněn rotor, takže mají manuální nátah a sklíčko s kyklopem bylo nahrazeno tím současným. Hodinky jdou, datum se překlápí a nikdy nebyly v servisu. Otec je neštřil, je to čuňas, ale přežily. Pouzdro je ve velmi dobrém stavu, tah je povolený, ale ještě to ujde...zkusím je časem dát do pořádku.Stručný popis:Ricoh Medallion, Automatik 21 jewels, water resistant a shockproof. Průmě 35,5mm. Nic víc nevím, zatím.
villain83 Odesláno 16. dubna 2014 Nahlásit Odesláno 16. dubna 2014 Hezky,cenny hodinky s pribehem,ktery zmakly expedici.Libi se mi,jen bych mozna zkusil nechat vycistit cifr,ale to by jim asi vzalo ty "jizvy",ktery ziskaly behem svy existence.Takovyhle akcnacky hodinky bych taky rad,ale tu "akcnost"jim dava prave ten osud v podobe skrabancu a toho,co s Tvym tatkou prosly...fajnovej ulovek.
M@chino Odesláno 21. dubna 2014 Nahlásit Odesláno 21. dubna 2014 Maji pribeh. Tak jen trosku ocisty a super ...
Daemonultimate Odesláno 21. dubna 2014 Nahlásit Odesláno 21. dubna 2014 Záhul teda dostaly ,ale kousek je to pěknej.Renovaci si určitě zaslouží.Tatínek je pěknej dobrodruh :-)
instant Odesláno 21. dubna 2014 Nahlásit Odesláno 21. dubna 2014 (upraveno) mechanicke Ricoh tusim mali vnutornosti Seiko/Orient - skus ci tam nejaky stary rotor nebude pasovat. Inac to iste ako kolegovia - vycistit a namazat, staci. pod tym sajrajtom sa mozno skryva celkom pekny cifernik ak by si chcel patrat, odporucam toto vlakno - mozno ich tam najdes. Zase az tolko tych hodiniek nebolo: http://seikoholics.yuku.com/sreply/389#.U1VEEPmSw1I edit: trochu OT ale trosku radosti na temu Ricoh - lozisko rotora zo sutrikov: Upraveno 21. dubna 2014 uživatelem instant
Kostra Odesláno 21. dubna 2014 Nahlásit Odesláno 21. dubna 2014 Moc pěkný kousek Tome, mají duši a charisma jako kráva. S tou renovací bych to moc nepreháněj, takhle mají obrovské koule.
Primm Odesláno 21. dubna 2014 Nahlásit Odesláno 21. dubna 2014 mas to pekny, hlavne se mi libi ze maji i Ricoh tah .Ja mam verzi day-date, sklicko i kyklopa poskrabane, jen s cinskym reminkem
bohus76 Odesláno 21. dubna 2014 Nahlásit Odesláno 21. dubna 2014 Já měl na renovaci strýcovy Ricoh zde http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/22626-nos%C3%ADte-sv%C3%A9-vintage-kousky/page-62
eloga Odesláno 6. května 2014 Nahlásit Odesláno 6. května 2014 mas to pekny, hlavne se mi libi ze maji i Ricoh tah .Ja mam verzi day-date, sklicko i kyklopa poskrabane, jen s cinskym reminkem jasně, to je efektní kouisek, na takové koukám rád, skoro vánoce... , **
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se